Şimdi Ara

Anal fissür / Makat çatlağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir süredir yaşadığım bu hastalıktan bahsetmek istiyorum sizlere. İsminden anlaşıldığı gibi makatta çatlak oluşması anlamına geliyor. Bunun farklı nedenleri olabiliyor, bende ve en yaygın olanı fazla ıkınma. Bir keresinde acelem var işim hemen bitsin de yetişeyim diye hayvan gibi ıkındım ve o günden sonra dönem dönem acı/sancı ve ağrılar başladı. Bu süreç başlayalı 2 yıl oldu ve kronik bir hal alıyor herkeste 1 kere olduktan sonra. Dışkılama yaparken cam kesiyormuş hissi oluyor ama sanki dün akşam bir bardağı çatır çatır yemişsiniz de bugün çıkıyor gibi bir acı. Yani bana bununla ilgili başlık açtıran bir acı size öyle diyim. Tabi acı tuvalette bitmiyor, tuvalet sonrasında acı ve ağrı devam ediyor, oturmakta zorlanıyorsunuz. ben araba kullanırken yan falan oturuyorum artık yani acıdan. O yüzden büyük abdest nasıl yapılırmış yeni öğrendim bir internetten araştırın çünkü bu çok kişi de oluyormuş. Bir kaç küçük çözümden bahsedeyim. Birini az önce buldum, tuvalete girdim deniyorum ama acıdan ister istemez kendimi sıkıyorum bir türlü işimi halledemiyorum. Sıcak suya oturmak iyi geliyor diye okumuştum, sıcak su yaptım koca bir kova ve yavaş yavaş dökerken yaptım büyük abdestimi, çok daha rahat oldu işim ve şu an da acım normalin çeyreği kadar falan. Lütfen siz de büyük abdestinizi yaparken oturun ve çıkmasını bekleyin, makat bölgesi buna hazırlanıp kendini gevşetip kendi bırakıyor dışkıyı. Sizin ıkınmanıza gerek yokmuş yani. Ayrıca mutlaka lifli beslenin yeterince su için. Son bir cümle, acısını tarif edemem hayattan soğursunuz.








  • Bir tedavisi yok mu . Hayat boyu bu acıyı çekecek misiniz yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var. ben ameliyat oldum 4 sene önce
    Şimdi çok rahatım
    Ameliyat sonrası 1 hafta tuvaletteyken ve sonrası 30 dk acı çekiliyor 1 hafta sonrası her şey bitiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler,



    @Moueson

    Tedavisi hem dikkat etmek hem de bir kaç merhem var onları kullanmak. Kronik olduğu için iyileşince de dikkat etmek gerekiyor. Dönem dönem zorlanınca nüksedebiliyor.

  • Anal fissür ile makat çatlağı aynı şey mi bilmiyorum ancak geçen sene haziran ayında babam fissür ameliyatı oldu. Benim anladığım kadarıyla kalın bağırsaktan makat bölgesine bir iltihap kanalı oluşmuştu, zaman zaman babam oturamıyordu. İlk ameliyatı oldu seton denilen bir şey takıldı. Sözde seton kendi düşecek denildi, düşmedi 3 ay sonra alınması için tekrar ameliyat oldu. Ameliyat anında bakmışlar tam iyileşmediği için alınıp yerine yenisi konuldu. İlk ameliyattan yaklaşık 10 ay sonra 3. ameliyatı oldu seton alındı. bir kaç aydır gayet iyi durumda şimdilik iyileşti duruyor.


    İlk kontole gittiğimizde doktor çok geç kalmışsın demişti. Hastalıiğın ilk aşamalarında ameliyat olsaydın seton vs takmamıza gerek kalmazdı, bir iki hafta içinde toparlardın diyordu. Ondan dolayı sizin şikayetinizde buna benzer ise fazla beklemeden doktora görünmenizi tavsiye ederim.

  • Geçmiş olsun. Evet söyledikleriniz iyi geliyor sıcak su seansı filan. Ve ıkınmaktan sakınmak gerekiyor. Su içmek, sıvı gıdalar, lifli şeyler tüketmek iyidir. Ayrıca hareket etmek de gerekir. Hareketli yaşamın da olumlu etkisi var. Ve mümkün mertebe büyük tuvaleti ertelememek gerekiyor. Büyük tuvalet için tuvalete gitme sıklığı düştükçe sert dışkılama olasılığı artar. Bu da anal fissüre ve tekrarı halinde basurluğa sebep olabilir. Toto deyip geçmeyin şakaya gelmez. Ameliyatla çözülüyor diyen arkadaşlar var. Zaten halloluyordur ama önemli olan bıçak altına yatmadan bu sorunun önlenmesi. Ve çözüm de bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle herkese geçmiş olsun yıllarca bu meretten muzdarip biri olarak neler yaşadım anlatayım.

    Önce bir acılı lavaboya cikma durumu olur sonra geçer tekrar olur geçer tekrar olur zamanla bu sıklık artar bir bakmışsınız kanamalı falan artık durum rezillik. Çıktıktan sonra saatlerce kıvranırsınız. Üzerine oturmaktan zorlanan arkadaşlarımız da var ama ben oturmanın daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum yaraya kompres yapar gibi.

    Eğer başlangıçta acı var kan yoksa hemen önlem almalı diskiyi yumuşatmalı ve acele yapmamalısınız. Diskiyi yumuşatmak icin ananas ve kayısı önerilir.

    Erken safhada anrecta krem ile o bölgedeki kasları uyuşturarak bölgede oluşan zararın kendi kendine iyileşmesi sağlanır, çünkü her lavaboya gittiğinizde yara tekrardan hasar görür. Buradaki kası olabildiğince rahat bırakmanız lazım ki iyileşsin.

    Ananas ve kayısı yumuşatmazsa Duphalac içebilirsiniz.

    Benim geldiğim noktada artık kanama o kadar şiddetliydi ki bildiğiniz kan kaybından titremeye ve üşümeye başlamıştım saatlerce yerimden kalkamadan titrediğimi biliyorum.

    Doktor doktor gezdim bu arada kim yapabilir diye çünkü ameliyat olup oradaki kası kestirirseniz gaz kaçırma diski kacirma durumları olabiliyormuş. Bu kesinlikle istemediğim bir şey olduğu için kendimi anrectayla ve duphalac ile iyileştirmeye çalıştım.

    ÖNEMLİ NOKTA ILIK SUYA TUVALETE ÇIKTIKTAN HEMEN SONRA OTURMAYIN MİKROP KAPABİLİR.

    Uygun zamanlarda sıcak ılık su ile de rahatlatmaya çalıştım ama nafile hangi doktor görse “ouuffff çok kötü” diye tepki veriyordu.

    Bu sorunun çözümü olarak botoks da yapılıyormuş geçici olarak komple kapatıyor kası. Benim durumum için çok ileri olmaz orayı almamız lazım falan dediler ama sonrasında yaşayabileceğim sorunları düşünerek öncelikle botoks ile çözüm bulmayı denedim.

    Normalde ameliyathaneye gitmeden de yapılabiliyormuş sanırım. Benim gitmem gerekti. Doktorum botoks ile birlikte o bölgedeki yarayı da biraz kazimis diye söyledi. Ameliyattan sonra da çok acılı bir süreç geçirdim özellikle ilk gün. 1-2 hafta sonra çok daha rahatlamıştım 1 ay kadar sonra şikayetlerim kalmadı gibi oldu.

    Çok sıkıntılı bir süreçti, kimsenin başına gelmemesini diliyorum. Geç kalmadan önleminizi alın tamam geçti diye de sallamayın. İkinmayin acele etmeyin yumuşak yapacak şekilde kendinizi ayarlayın.

    Özel bir doktora gerek yok bi genel cerraha gitmeniz yeterli. Adam bir sürü ameliyat yapmış zaten çok kolay diye bakıyorlar.

    Tip2 diyabet, insülin direnci olanlar ve genelde hapirhupur yiyip kan şekerini yüksek tutanların yaraları daha geç iyileşir. Bunu da aklınızın bir köşesine yazın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • İstanbul'da Pakize eker var doktor ona danışın. Uzman bir doktor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı kişi sanırım, bu konu daha önce de bir kaç kez açılmıştı.


    Çok kötü bir şey, çok geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sing_a_song kullanıcısına yanıt
    Ben ilk kez başlık açıyorum hocam bu konuda. Hatta böyle bir rahatsızlık olduğunu ilk kez duyduğum için insanları bilgilendirmek istedim biraz da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • linkorn L kullanıcısına yanıt

    Aa öyle mi başka bir arkadaş tekrar tekrar açıyordu bu konuyu. O da çok çok şikayetçiydi.


    istersen bi konuyu araştır, o konuda baya sayfalar vardı. Çok geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de olmuştu 2 ay kadar sürdü işkencem sonra kendiliğinden geçti

    Bir buçuk senedir sorun yaşamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YKS2024Hedef15000 -- 9 Eylül 2022; 11:2:22 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kan geliyorsa sana bir tıpa şeklinde kremsi bir ilaç verecekler o kremi içine aldıktan sonra bir kaç hafta içerisinde yaralar iyileşecek.


    fakat hemoroid varsa sanırım kesilip alınması gerek.

  • Arkadaşlar benimde başıma geldi bu hastalık doktor ameliyat dedi biraz düşünmek için zaman istedim ve internetten araştırmaya başladım biri hindistan cevizi yağı iyi geldi demiş değeri göğüs ucu çatlak kremi demiş burdan hareketle hindistan cevizi yağı aldım göğüs ucu çatlak kremi yerinede topuk çatlak kremi aldım biraz işe yaradı bu arada doktor antibiyotik yazmıştı onunda kullandım şuan hastalıgim geçti denemez ancak stabil halde hayatımı çok fazla etkilemiyor çok şükür size tavsiyem o bölgeye ayak bakım kremi sürün (sanki topuk çatlak kreminden daha iyi geldi). Birde hindistan cevizi yağıni dolaba koyun donsun bıçakla küçük bir parça kopartin erimeden onu makattan içeri gönderin hem kabizliginiza hemde catlaga iyi gelicektir başımıza gelen her hastalık bir imtihandir sabır edelim birde dua Allah hepimize şifa verir İnşAllah duanızı eksik etmeyin Allah'a emanet olun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hhunter -- 13 Eylül 2022; 11:43:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doktor bir merhem karışımı yazdı, eczacıya gittim bunu hazırladı. Şuan kullanıyorum iyi geliyor. Tamamen geçmedi ama kullanıyorum hala

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.