Şimdi Ara

RTX 3080 Suprim X ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim ekran kartı çok fazla ısınıyor.Şuan kullandığım kart konu başlığında belirttiğim kart ama çok ısınıyor 71 derece de %71 fanla dönüyor arada 74 derece oluyor fan %80 dönüyor. Bu karttan kullanan arkadaşlar macunu ve padleri değiştikten sonra sıcaklıklarda bir düşüş yaşadınız mı?




  • Suprimlerin soğutmaları iyi ama termal padleri çok kötü.


    Ne işlemde kullanırken bu kadar ısınıyor? Hava sirkülasyonu nasıl gibi bir kaç soruyu netleştirirseniz. Daha net fikir verilebilir.


    Termal pad değişiminde memorylerin sıcaklıkları güzel derecelere düşüyor.

  • StamP0fRadiation kullanıcısına yanıt

    kasa corsair 4000d airflow , oyun oynarken gpu bu sıcaklıklarda çalışıyor ve vramler de 90 derece oluyor.

    RTX 3080 Suprim X ısınıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 6 Eylül 2022; 17:29:37 >
  • sıcaklık olarak normal sıcaklıklar bunlar bu kartlar için ama %80 fan demişsiniz çoğu kartta ciddi bir gürültü demek bu sizde ses durumu nasıl?

  • Oynanılan oyunlara ve çeşitli gaming/benchmark senaryolarına da bağlı olmakla beraber temp değerleri normal görünüyor. RTX 3080 Suprim X ısınıyor 




    Yapılabilecek ek işlemler için:


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/153598356

  • sıcaklıklar normal evet hatta serin ama bu fan hızında çalışması ve bu sıcaklıklarda olması bana normal gelmiyor.


    Fan sesini %75den sonra duymaya başlıyorum.

  • moonquad kullanıcısına yanıt

    Ürünü 2.el falan olarak mı aldınız öncelikle ?


    Onun dışında hangi oyunda hangi ayarlarda bu sıcaklıkları görüyorsunuz?


    Kartta overclock var mı ? Veya undervolt.


    MSI afterburner ile düzeltilebilir bir durumda olabilir.


    Bunlar dışında 2.el ürün ise ve ne şartlar altında çalıştırıldığını bilmiyorsanız. Kartı kasadan söküp etrafında yağ olup olmadığına bakabilirsiniz. Yağ varsa Termal pad'ler emekli olma yolundadır.



    Bunlar dışında 2k fa ve overclock ie kullanıyorsanız sıcaklıklar normal denebilir. Ama Fana bakınca biraz daha altını beklerdim açıkcası ben.

  • StamP0fRadiation kullanıcısına yanıt

    kart ve tüm parçalar sıfır. Overclock ve undervolt yapılmadı. Oyunları 2k da oynuyorum. Benim düşüncem GPUya sürülen termal macun ve padler gerçekten berbat ve yağ filan yok zaten kart daha çok yeni bir kart 2 haftadır kullanıyorum.

  • moonquad kullanıcısına yanıt

    SUPRIM'lerin genel karakteristiği bu şekildedir. Hatta 60-63C'lere gelene kadar (dikkatli takip ederseniz) fanlar dönmüyordur bile. Bu derecelerden sonra ise hızlı bir şekilde yükselmeye başlar ve %80 civarlarında seyreder.


    RTX 3090-3080-3070 SUPRIM X modelleriyle tecrübelerim bu şekildeydi. Tabii RTX 3070 tarafında ısılar (üst modellere göre) bi' hayli düşük olduğundan dolayı etkileri daha sınırlı düzeylerde (TDP+G6 mem mevzu da malum) oluyor.


    İlgili linkte belirtmiş olduğum kısımlara ve konu içerisinde önceki mesajlarıma göz atabilirsiniz. %80 fan speed özelinde STRIX'ten bi' tık sesli denebilir fakat yine de aşırı düzeyde absürt ses dB mevcut denemez. STRIX'lerin fan karakteristiği daha iyi orası ayrı mesele.

  • Sıcaklıklar çok fazla değil, özellikle bulunduğun ortamın ve kasa içinin sıcaklık durumuna göre artıp azalabilir ama aşırı denecek bir durum yok. Eğer genel ortam sıcaklığı yüksek değilse bir öneri olarak kasanın yan panelini açıp deneme yapabilirsin ama kesin sıcaklık düşüşü istiyorum dersen undervolt tavsiye ederim.
  • ibadet ettiğiniz suprim ama benimkini duyunca görmeden bilmeden soğutması çöp.zotac trinity 3080 benimki de 71 74 oluyor hiç de sesi yok.RTX 3080 Suprim X ısınıyor 

  • moonquad kullanıcısına yanıt

    Termal padleri 5w/mk olarak takılı suprimlerin. Genelde ben değişim yaptığım tüm kartlarda 17w/mk kullanıyorum termal pad olarak.


    Macunlar ise yanılmıyorsam 8w/mk olan macun sürülüyordu en son.

    Belki onuda düşürmüş olabilirler.



    Bunun dışında undervolt yapabilirsiniz. Yan cam paneli açabilirsiniz gibi seçeneklerde mevcut. Bir çok yorumda benzer yollara çıkıyor.


    İllede değiştireceğim derseniz faydasını görürsünüz.

  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Kış gelince bakalım neler olacak ona göre artık karar vereceğim.

  • moonquad kullanıcısına yanıt

    Bir gün fan stop özelliğini (imkan veriyorsa) kapatıp denermisiniz? normalde 50 derecede fanları açan eski bir kartımda bu özelliği kapatınca 30 derece de olsa fanlar belli bir dereceye kadar minimum düzeyde sürekli çalışıyordu ve yük altına sokup test ettiğimde birkaç derece fark etmişti diye aklımda kalmış. yani sanki o 50 derece 60 derece artık nerde başlıyorsa sanki kartın kemiklerine işliyor da sonra kart o ısıyı atamıyor şeklinde bir izlenim oluşmuştu  belki sizde de faydası olur

  • Suprimlerde 2 bios var sizinki hangisinde çalışıyor,incelemeye göre sıcaklık değil fan devri fazla sizin


    RTX 3080 Suprim X ısınıyor
  • moonquad kullanıcısına yanıt




  • maverick72 M kullanıcısına yanıt

    Gaming bios da

  • Mxsr kullanıcısına yanıt

    Denedim pek değişiklik olmadı hatta fan hızını %65 de ayarladım bana mısın demedi 75 derece oldu. Kesinlikle fabrika çıkışlı macun çöp ve nette testlerine baktım oda sıcaklığını 20-21 derecede test etmişler ondan hep 67 derece yazılmış ama silent mod yapınca sonuç değişmiyor 78 derece çalışıyor bende silent mod da denedim 79-80 çalıştı bu da fabrika çıkışlı termal macunu ve padleri gerçekten berbat olduğunu gösteriyor.

  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Okudum hocam teşekkürler. Yani bu kartların çalışma prensipleri bu şekilde ayarlamışlar.

  • Keşke firmalar amerikada evganın yaptığı gibi yapsalar da termalleri değişmek için kartı açtığınızda garanti uçmasa rahat rahat değişip keyfinize bakardınız

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.