Şimdi Ara

Hepsiburada.com üzerinden dolandırıldım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lütfen öne çıkarın konuyu, siyaset yapmıyorum ülkede adaleti bu gün göremedim.


    adalet bir gün herkese lazım olacak. adalet bulamadım her adalet kapısından geri çevirdiler beni bu gün. öne çıkarın elimden birşey gelmiyor bari rezillikleri görünsün bozuk bir scooter elimde kaldı 13.271 TL param çöp oldu.


    Yeni ekleme İNANILMAZ BİR DURUM FATURA KESİLMEMİŞ E-fatura olarak kesilmiştir diye düşünüp siparişlerime girdim ama fatura oluşturma talebi çıktı, müşteri hizmetlerini aradım 2 hafta geçti nerede faturam dedim kutudan çıkmadı, eposta ya da gelmedi, e-fatura da kesmemiş deyince Ehem ühüm felan yaptı resmen vergi kaçırıyorlar 13,270 tl nin %18 2388TL yapar bunu fatura kesmeyip ceba attılar.



    Hepsiburada.com üzerinden dolandırıldım.





    Arkadaşlar en kısa net özet geçiyorum, 8 ağustos tarihinde 13.271 TL ücret ödeyip onvo ov-012 elektrikli scooter aldım 48V10 Amper (48x10=480W/h) 480W/H batarya 45km menzil diye aldım,




    aldıktan sonra 10-11 ağustos gibi ürün geldi ve arka fren diski arızalı geldi bende servise rapor tutturdum o servis raporuyla iade başlattım hepsiburada üzerinden, ama 6 gündür red edip almıyorlar servis raporunda ücretli servis yazıyor diyorlar ret veriyorlar bende diski bozuk sürtüyor diye kullanmamıştım adam akıllı,



    eve getirdim 15 km gidince scooter pili bitti kapandı watt metre prizle şarj ettim 5 amper batarya gücü çıktı yani 264W/h tam yarısı kadar 45 km menzili bırakın 15-20 km yapmıyor bile düz yolda, bunu da ekledim resimlerini gösterdim iade talep ettim 250 tl lik disk fren problemi yüzünden 7 bin TL tutarında bozuk veya düşük kapasiteli pil problemini görmezden gelip durdular ben iade konusuna pil ve fren problemi girdim bana iade başvurunuz kapatıldı yasal yollara başvuru yapın diyip duruyorlar 3 gün bile kullanmadım 15km menzili var 10 amper pili var diye aldım 5 amper çıktı iade almıyorlar kutusuna koydum temizleyip kaldırdım iade talebimi kapatıp yasal yollara başvurun dediler.



    savcılığa suç duyurusunda bulunmaya gittim Ankara batı adliyesine ama suç duyurusu almıyorlar gidin tüketici mahkemesine diyorlar, ben suç duyurusunda bulunmak istiyorum paramı almak için değil dolandırıcılık yaptıkları için diyorum öyle bir şey yapamazsın paranı alıp ürünü yollamasalar olurdu diyorlar.



    adliye içinden tüketici mahkemesine gidiyorum 14.700 tl üstüne biz bakıyoruz tüketici hakem heyetine gidin diye yolladılar.



    Etimesgut daki tüketici hakem heyetine gittim 10 bin tl ye kadar biz bakıyoruz ANKARA il tüketici hakem heyetine gidin deyip şamar oğlanına çevirdiler her gittiğimiz yerden elimizde evraklar yazışmalar dilekçelerle boş döndüm cinnet geçirdim artık 3 gün bile kullanmadığım bozuk ürüne 13.271 tl para ödedim kutusunda yatıyor ne yapacağım bilmiyorum cimere yazacam ama THH ye gidin diyecekler biliyorum aklı olan buradan ürün almasın.




    Arkadaşlar çevrenizde ONVO OV-012 scooterı olan varsa wattmetre priz ile ölçün 500W/h altında bir şarj değeri çıkarsa (0.5kw) direk resimlerini çekin suç duyurusunda bulunun.




    NOT hepsiburada.com müşteri hizmetlerine suçum olmadığı halde disk bozuk geldiği halde kendi cebimden servis ücretini ödeyip disk fren sistemini yaptırıp yollayım dediğim halde almıyorlar yeni batarya 7 bin tl batarya ücreti var kendim alsam. , 5 amper çıkıyor oradan dolandırıldım diyorum 1 KELİME ETMİYORLAR BUNLA İLGİLİ.




    Not : Piller 48V hücre başı 3.7V x 13 seri pil voltajı 48V yapar ancak dolum esnasında 4.2V dan 54.6V yapar gösterge sizi yanıltmasın şarj aleti 54.6V 2Amper olarak geliyor öyle şarj ediyor. 48/54.6V farkı budur.





    Hepsiburada.com üzerinden dolandırıldım.


    Hepsiburada.com üzerinden dolandırıldım.


    Hepsiburada.com üzerinden dolandırıldım.





    aşağıdaki görselde 48/10 AMPER 480W/h (48x10=480W/h) olarak görünüyor ancak 264Wh çıktı.


    Hepsiburada.com üzerinden dolandırıldım.


    Hepsiburada.com üzerinden dolandırıldım.












    @hamza5806



    Edit: imla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 23 Ağustos 2022; 19:41:46 >



  • Öne çıkardım. Az para değil. Umarım hakkını alabilirsin.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    çok teşekkür ederim yeni bilgi ekledim fatura kesmemişler talep oluşturacağız denildi konuya da yazdım 2388 tl yi cebe atıyor satıcı hepsiburada 2 hafta geçtiği halde nerede bu müşterinin faturası diye hesap sormuyor yorumlarda başkasıda yazmış faturam gelmedi diye görmüştüm

  • arkadaşlar lütfen destekleyin ne yapacağımı bilmiyorum

  • doğru söylüyorsunuz ama oturdugum yerde trafik 0

  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim, bildiğim kadarıyla hukuk okuyordun, sence maddi & manevi tazminat açılabilir mi? servise git geri almaya git, adliye, thh vs derken 400-500 tl yakıt ücreti ödedim insanlara




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3L3B0SS -- 24 Ağustos 2022; 9:13:59 >
  • Hocam madem Ankaradasın OTOKAS dan alsaydın ya onvo scooter resmi yetkili satıcısı.

    Bilmiyorum bir faydası olur mu ama oraya gidip en azından fikir veya öneri verebilirler diye düşünüyorum.

  • Aragonit. kullanıcısına yanıt

    almadan önce öyle bir firmadan haberim bile yoktu

  • Suç duyurusunda bulunabilirsin, memurların seni geri çevirmesine aldırış etme, önden konuyu uzatmadan anlatan bir yazı hazırlayıp "ne olursa olsun savcılığa başvurumu yapmak istiyorum" diye konuşabilirsin. Savcılık reddeder bir hata varsa dersin. Savcılık reddettiğinde (KYOK) itiraz merci gösterir, ki sulh ceza mahkemesidir, itiraz edersin oraya savcılık aracılığıyla.


    Seni il tüketici hakem heyetine göndermişler böyle bir hakları olduğunu sanmam ama gitmedin mi??? Madem gönderdiler direk gidip başvurunu yap.. Çünkü iş resmiyete gittiğinde başvuru yollarının sonucunu beklemiş olmak senin için sebeptir.


    Diğer taraftan mahkeme senin gösterdiğin ücretle başlar. Yani mahkeme sınırına çok yakın ücret var ortada. Bu halde serviste harcadığın meblağ ve diğer ne masraf varsa hepsi ürün ücretine eklenecektir mahkeme kabul sınırı için. Gerekirse bunları değiştirebilir misin? Düşünmek lazım. Fazlasını mahkeme sonuçlandığında firmaya iade etme niyetiyle formaliteleri aşmaya çalışır ısın? Bakmak lazım.


    Fatura kesmemeleri ticaret mahkemesi ile de alakalı olabilir. Maliyeye de şikayet olunuyrdur belki. Peşini bırakma!

  • Merhaba konuyla ilgili nasıl bir yol izlediniz ve ne çözüm bulunuldu servisle alakalı? Bende bu arada 2 ay önce Ov 012 model scooter satın aldım, toplamda 7 kez şarj ettim 20 km yi geçmiyor menzili... Servisi aradım getirin akü değerlerine bakalım duruma göre müdahale edelim denildi ilk fırsatta götürüp teslim edeceğim bakalım ne olacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • natre86 N kullanıcısına yanıt

    ne yaptıysam tınlamadılar bende en son manuel sistemden iade kodu oluşturdum , pc den çıktı alıp yazı yazdım kolinin 4 köşesinede, ürünü geri yollarsanız kesinlikle almayacağım, THH ye başvurdum iade edin almazlarsa sorumluluk sizden çıkar dediler bana diye bu yazıyı yazdım direk. sonra bi baktım ürünü aldılar iade yaptılar haftalarca iade edemediğim ürünü böyle yolladım.


    iade almayıp geri yollarsanız teslim almayacağım başına yolda birşey gelirse depoda kayıp olursa sorumluluk sizdedir kamera karşısında bu notu yazdığımı görevliye verirken çektim diye yazıp yolladım. korktular. hem maldan hem paradan olacaklar diye. thh ye zaten başvuramadım fiyat yüksek diye ebesinin nikahına merkeze git felan yaptılar.

  • K3L3B0SS K kullanıcısına yanıt
    Anladım hayırlısı olmuş sizin için, bu arada bende Ankara'dayom zaten Otokas tan aldım, bugün satıcı ile görüştüm ne gerekiyorsa yaparız sorun yok dediler, bende yarın götüreceğim bakalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.