Şimdi Ara

Yazılım alanında devlet memurluğu mu özel sektör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devlette en düşük asgari ücretin 2 katı maaş, yoğun olmayan çalışma saatleri, hafta sonu tatili ama kendi işini yapma olasılığın düşük. Yapılan işler bilgisayar kullanmayı bilen kişilerin yapacağı işler oluyor.


    Özel sektörde düşük maaş, uzun çalışma saatleri ama kendini geliştirme fırsatı birkaç sene sonra belki de devlette alacağın paranın 2-3 katını alma imkanı.


    Hangisini seçersiniz?


    Başlangıçta devlet daha mantıklı gibi geliyor şu sebepten ; en azından 8-9 saatlik çalışma sonunda geri kalan vakitte ve haftasonlarında kendimi geliştiririm, projeler yapmaya çalışırım bootcamplere katılırım. Sonrasında kendi kendime tamam ben oldum dediğim zaman özel sektörde daha iyi çalışma şartlarına sahip olurum ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Özele gitsen keşke devlete geçseydim diyeceksin. Devlette başlasan keşke direkt özele gitseydim diyeceksin. Kolay bir cevabı yok. Devlette çalışabilirsen git oraya, ben tahammül edemiyorum o ortama. Devlete alışırsan sonra özele geçmekte zorlanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seyfi guzel bir yanit vermis, benim ekleyecegim tek sey ozelde calisirsan maas ust limitin devlete gore cok daha yuksek olur. Ozelde calisan tanidigim bircok arkadas dolar endeksli maas aliyor, devlette calisarak yanina yaklasilamayacak duzeyde maaslar.

  • Özelde çalışan dolara endeksli maaş alıyor diye bir genelleme yok. Millete boş gaz vermeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buaralar birçok farklı meslek grubunda arkadaşım da yazılımla ilgilenip ek gelir oluşturmaya başladı yazılım ek olarak yapılacak bir şey mi anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lucyyyy L kullanıcısına yanıt

    valla ben de anlamadım. "arkadaşım" diyorsun, arkadaşsa git sor, arkadaşın cevap versin, buradakiler kim?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben şahsen hasta olmasaydım devleti tercih etmezdim. Bende kronik bir hastalık olduğu için devlet memuru olarak yazılım geliştiriyorum. Devlette kendini geliştirme imkanın kendine kalmış. Ben olmasam hala 15 yıl önceki yazılım teknolojileriyle yazılım geliştiriliyordu. Şimdi .NET 5, .NET 6 filan kullanıyoruz. Hatta bazı kritik yazılımlar var onlar o eski teknolojiyle kaldılar, kimse dokunamıyor. Çok da kötü yazılmış, günü kurtarma işi gibi, ama satır değiştiremiyorsun. Bir de kıymet bilinmezsin. Sana 2 haftada şu projeyi bitir derler, yetiştiremezsin veya buglarla dolu olur, giderler özele 3 ayda yaptırırlar. Şimdi bunu yaşamıyorum ama olduğu oldu.

  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    cevabı çok kolay. 30 sene önce devlet memurluğu teklifi aldım (o zamanlar kpss yoktu, stajda beni beğendiler ve teklif verdiler) ve kabul etmedim. yazılımcı olarak işini iyi öğrenmenin ve çok para kazanmanın yolu belli:


    -özele geç, ancak bu bir yazılım firması olsun, müşteri tarafı olmasın

    -burada bir yandan kendini yetiştirirken bir yandan da ingilizce öğren

    -ingilizce öğrendikten sonra remote yurtdışına çalış


    ben böyle yaptım ve şu anda çok memnunum. $-)

  • yesil1026 Y kullanıcısına yanıt

    senin başına geleni özelde de müşteri tarafında çalışanlar yaşıyor. özelde hem müşteri tarafı hem de danışmanlık firması tarafında çalıştım. müşteri tarafında çalışırken de danışmanlık firması tarafında çalışırken de dışardan gelen danışmanları daha üstün düşündüklerini gördüm. bu genelleme bir yere kadar doğru, herkes danışmanlık firmasında çalışamaz. müşteri tarafında vasat biri de idare eder ama danışmanlık firmasında biraz daha zor. diğer yandan danışmanlık firmalarında da çok kötü yazılımcılar gördüm, bu da var tabii.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.