Şimdi Ara

Kablonet'in veya TT'nin 250, 500 ve 1000mbit internetleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam gençler.


    Enteresan bir sorum var, evimde TT kutusu bina çıkışında sağda. Oldukça şanslıyım anlayacağınız. Altyapı sorgulaması yaptığımda da santrale mesafem 25mt olarak gözüküyor. Aslında doğrusu kabaca 10 metre.  


    Merak ettiğim, fiber çekileceği zaman oradan mı çekiliyor? Yani, 1000mbit gibi hızları kutudan binaya hat çekip, binaya dağıtım kutusu takıp, dağıtım kutusundan daireme çekerek mi yapıyorlar?


    Bu durumda,

    Eğer fiber döşeme işi kutudan binaya, binadan evime yapılıyorsa:


    Ben kutudan binaya, binadan evime fiber çekme maliyetini karşılasam. Adamlar da gelse kutularını çaksa aga. 10 metre binaya, 10 metre daireme... Bu kadar yani. Bitse bu işkence? Mümkün mü böyle bir şey? Kutu ile aramda 10 metre var. Birbirimize bakıyoruz kuzu kuzu.




  • Benzer durumdayız.
  • Hocam Kablonet Fiber ile TTnet Fiber kutuları binanın giriş kapısının içine kadar çekili.

    Hatta sarı TTnet fiber kablo daire giriş kapısının dibine kadar çekili fazlası ile sarılı duruyor.

    Kendim KABLONET 100Güldüren paket kullanıyorum.

    TTNet sanırım tüm FİBER altyapı hızına erişebiliyorum.

    Bi faydası olucakmı bilmiyorum açıkçası ;)
  • Hocam kutu diye bahsettiğiniz şey Tip serisi bir kabin mi? Yani mesela Tip-7, Tip-9 gibi kabinler var ya onlardan biri mi? Eğer öyleyse ve o kabinin içerisinde ODF varsa oradan fiber çekilebilir. Ancak ODF yoksa bölgedeki bir OFSD'den çekilir. O da yoksa eli mahkum VDSL kullanmak zorundasınız. Yani bölgenize bağlı demek istiyorum.

    Öte yandan kabin çok yakınınızda diye işlemler çok hızlı halledilmez. Bizim gibi sıradan vatandaşlar için sadece 10 metre kablo çekmek çok kolay gibi dursa da işin arka planında bir sürü bürokratik süreç işliyor. Bunun planı projesi var, projenin işleme alınıp alınmaması var, alınacaksa hangi yatırım döneminde işleme alınacağı var, bütçe onayı var. Var oğlu var...
    Kazı yapılması gerekiyorsa daha belediye ile altyapı sahibi firmanın arasındaki sürece girmedim bile. Varın siz hesap edin meselenin boyutunu.
    Ha, özel proje kapsamında parasını verip fiber çektirenler oluyor. Yakın tarihte bu forumda da birkaç tane örnek gördüm. Bölgeden bölgeye değişmekle beraber aşağı yukarı 10-12 bin lira gibi bir bütçeniz varsa özel projenizi çizerler. Tabii bu fiyat benim forumda gördüğüm örnekleri baz alarak kendi kafamdan çıkardığım bir tutar. 20 binin üzerinde de tutabilir, 10 binin altında da. Bir arkadaşımız 8 bine anlaşıp (ne olduysa ben de tam bilmiyorum) 4 bin ödeme yaparak fibere sahip olmuştu.
  • Türksat kutusunun fotoğrafını paylaşabilir misiniz? Türksat web sitesinde sorgulama da ne çıkıyor sonuç?

  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    Hocam ikiside ayrı ayrı kapalı kilitli dolap içinde,

    Lakin eminim ikisininde fiber dağıtıcı santral olduğuna, devamlı elektrik bağlantısı var fiber santrallerde.

  • bina daire sayısına bakıyolar 3-4 daire var ve altyapı iyi durumda ise fibere dönüşüm yapmazlar kolay kolay, ben kendi binamızdan biliyorum o yüzden yapmazlar diyebiliyorum, sizin gibi saha dolabı evin karşısındaydı 100 mbps hızı sorunsuz alabiliyordum, ping ve stabillik açısından fibere dönüştürmek için 2-3 defa dilekçe verdim işe yaramadı, sonra bir gün altyapı çeken ekiplere sordum binaya fiber çekebilir miyiz diye şefleri gelip binanın fotoğrafını çekti daire sayısını sordu 3tü ben de 6 daire olacak daireler bölünecek toplam 6 daire 1 dükkan olucak dedim o da tamam ben müdürlüğe iletiyorum diyip iletti ve 1 ay sonra çekmişlerdi kabloyu ama 3-4 daire olsaydı onay verilmezdi büyük ihtimal dedi,yeni bina olsa direkt fiber çekiyorlarda eski bakır altyapıya sahip olanlara zor dönüşüm sağlıyolar, parasıyla bile yapmıyorlar bana şu an oturduğum bina değişti burda zar zor 50 alıyorum 3-4 defa ilettim müdürlüğe hatta ekipleri yönlendiren yetkili kişilere bile ilettim parasını veriyim maliyeti neyse çekin dedim 50 metre ileride telekom direği var binaya fiber giriyor oradan dedim ordan çekersin dediğim halde parasıyla bile çekmiyoruz dedi başından savdı beni işiniz zor daire sayınız yüksek değilse

  • aksine, fiber sistemlerde elektrik bulunmaz.

  • loiloyse kullanıcısına yanıt

    gpon fiber diyelim, karisiklik olmasin :)

  • Ttnet'te binada fiber varsa muhtemelen eve de gigabit gelir fakat kablonette ne yazık ki binaya gelen fiberlerin çoğu eve gelmiyor ve işin kötü yanı binaca anlaşıp parasını verelim desen bile yapmıyorlar. Saçmalığın dik alası fakat durum bu

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.