Şimdi Ara

MÜZİK SETİ SES KALİTESİ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde 3 adet ortalama 20-25 senelik müzik setleri var. Sony-Philips-Kenwood hepsi de gerçekten çok güçlü, özellikle Sony ve Philips olanlar hem çok güçlü hem de müzik kalitesi olarak inanılmaz iyi bass ve tizleri çok ince ayrıntısına kadar duyabiliyorsunuz. Ancak Kenwood müzik seti çıkış gücü olarak çok güçlü ama tiz namına bir şey yok hoparlörün üzerindeki tweeter'lar Kenwood'a bağlıyken sanki çalışmamış gibi davranıyor ve ses çok boğuk, tizler filtrelenmiş gibi, her ne kadar equalizer ayarlarını yapsam da Sony ve Philips'den aldığım o canlı sesleri Kenwood'dan alamıyorum. Bunun sebebi ne olabilir ? (Not: Hepsi de aux üzerinden PC den ses alıyor ve hepsine de aynı hoparlörleri bağlayarak test yapıyorum.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 9 Ağustos 2022; 11:39:49 >



  • Merhabalar, keşke model adını da yazsaydınız. Elbette her müzik sistemi benzer tonda çalmaz. Bu onları iyi veya kötü yapmaz aslında. Tercih edilmesi gereken veya tercih edilmeyen sistemler olarak ayırmak doğru olacaktır . Yani benim gibi metal ve türevlerini dinleyen birinin ekstra bir bas yoğunluğuna veya subwoofer gibi metal müzikte herhangi bir anlamı olmayacak ekstra bas kabinine ihtiyacı yokken elektronik müzik dinleyen biri için bu söylediklerim çok fazla şey ifade edecektir haliyle.

    Öncelikle şundan emin olmak lazım . Kenwood müzik setinin tizleri gerçekten çalışıyor mu ? Eğer ki çalışıyorsa ve sadece diğer kıyas yaptığınız sistemlere göre daha az oranda duyuluyorsa bu o Kenwood sistemin benimsemiş olduğu ve özellikle yapılan bir şey olabilir . Ama tiz ünitesinden hiçbir şekilde bir ses gelmiyorsa o halde yanmış olma durumlarını göz önünde bulundurun derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzik setlerinin üçü de mini hi-fi olarak adlandırılan setlerden, ayrıca üç müzik setini de aynı marka model hoparlör üzerinden test ediyorum, test ettiğim hoparlörler iki yollu kabin tipi hoparlör, üzerinde bir bass ve orta sesler için woofer bir de tiz için hoparlör var, yani bass ve tiz hoparlörleri kabin içinde birbirine paralel bağlı o yüzden herhangi bir arıza olmadığını söyleyebilirim çünkü ses çıkışı oldukça güçlü ama sadece alt frekanslar yani basslar duyuluyor, diğer müzik setlerinde hem basslar hem de tizler çok daha canlı ve okunaklı. Ayrıca ben de Kenwood'un ses karakteristiğinin bu olduğunu düşünmeye başladım belki de Kenwood'un kendine has bir özelliğidir. Acaba sonradan yapılacak bir ekleme ile iyileştirme şansımız var mı ?

  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    Eski amfilerde gerektiğinde basları traşlayan "rumble" ve tizleri traşlayan "scratch" filtreler olurdu.

    Kenwood anfinizde böyle filtre anahtarları var mı?

  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    Modelini söyler misiniz derken model adından bahsettim asında. Şöyle bir örnek ile ifade edeyim, mesela benim elimdeki setlerden biri olan Sony marka LBT-D905 modelinde ki midi sistem diyebilirim. Veya yine Sony marka LBT-XGV80 modelinde ki midi sistem gibi. Kenwood mini sisteminizin modeli nedir kısacası ?


    Değinmek istediğim bir konu daha var , öncelikle neden Kenwood sisteminizin kendi orjinal hoparlörünü kullanmıyorsunuz? Bu gibi mikro, mini veya midi sistemler komple sistemlerdir ve sistemin parçaları birbiri ile uyum içinde çalışır. Yani ayrı ayrı satın aldığınız bir deck sistem için bir çok uyum sorunu yaşama olasığını varken sizdeki gibi komple sistemlerin en büyük artısı , sistemin tüm parçalarının birbiri ile uyumlu çalışmasıdır. Eğer ki Kenwood un hoparlörleri elinizde yoksa o halde müzik setinin eq ayarları ve sese etki eden diğer parametlererle oynamanız gerekebilir. Bunun haricinde bir model dinleyerek o marka hakkında bir ses karakteristiği belirlemek doğru bir yaklaşım değil. Yani bu söylediğim durum tüm markalar için geçerli , ha siz aynı markanın birden fazla müzik setini dinleyipi herbirinde tiz veya bas ile ilgili bazı eksiklik veya fazlaca baskın frekanslar duyuyorsanız o zaman bu söylediğiniz mümkün olabilir fakat bir model üzerinden hiçbir marka için bir ses karakteristiği analizi yapılamaz haliyle. Ben öncelikle ses ayarları ile ilgili detaylara bir göz atmanız gerekiyor derim. Bir de Kenwood un tam model ismini yazarsanız o zaman belki daha net söylemler aktarabilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 11 Ağustos 2022; 16:36:55 >




  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Sony FH-414 diğeri Philips FW-878c sonuncu Kenwood RXD-V333 model numaraları bunlar. Bu arada bütün müzik setlerinde Kenwood'un kendi orijinal hoparlörü ile test yaptım.

  • Yok herhangi bir filtrasyon ayarı bulunmuyor üzerinde bir kaç hazır equalizer modu bulunuyor Rock, Jazz vb. bir de kendinize göre ayarlayabileceğiniz personal mod bulunuyor ama ne yaparsam yapayım keyif verecek bir ses alamıyorum boğuk, tizlerden arındırılmış bir ses veriyor.

  • REDMOD kullanıcısına yanıt

    Güzel müzik setleri bence her biri. Ama tabi arada muhakkak kendi ses karakteristiği gereği farklılıklar olacaktır. Tıpkı Kenwood da yaşamış olduğunuz gibi. Şimdi sizde ki Kenwood un üst serisi olan 553 modelini çokca dinlemişimdir 20 sene evvel. Cidden çok güzel bir setti. Sizin modelde hayal kırıklığı yaşamanıza üzüldüm ama ben teknik spesifikasyonlara göz attığım zaman bir dolu ses ayarı olduğunu görüyorum rxd 333modeli için.


    Parametrik eq ve 3 adet kişisel ayar saklama özelliği, EX bass ve 3D level gibi ses ayarları mevcut. Bir bakın derim. Yİne de tatmin olmamak mümkün elbette. Diğer setlerle birebir kıyas yapıp onları daha çok beğenmişsiniz sonuç olarak. Yani Kenwood un bu modelini böyle kabul etmekten başka bir şey kalmıyor geriye malesef. Tabi söylediğim ayarları bir kurcalayın da sonra haber edersiniz. Belki frekansları mandallamak biraz da olsa tatmin olmanızı sağlayabilir.





  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Vaktinizi ayırıp verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ederim. Sizin de demiş olduğunuz gibi belki de Kenwood'un ses karakteristiği diğerlerine göre farklıdır, belki de farklı bir sebepten dolayı böyledir. Artık bilgisayar üzerinden yazılım destekli equalizer programlarıyla kırpıp, biçip bir şeyler yapmaya çalışırım. Tekrardan teşekkürler, iyi forumlar.

  • Rica ederim , diğer iki setinizden memnunsanız bu da güzel bir şey bence. Philips ve Sony nin iyi setleri ikiside bana göre. Kenwood için de yazılım kaynaklı bir manipülasyon belki aradığınız sesi bulmanızda yardımcı olur .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.