Şimdi Ara

Yurtdışından Ps5 Getirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
394
Cevap
19
Favori
232.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben yurtdışında çalışıyorum ve yakın zamanda geri döneceğim. Bu çalışma süresinde yurtdışından ps5 + extra gamepad aldım. Şimdi ülkeye dönüşümde bu ps5 kutusuz ve faturasız durumda getireceğim. Benim merak ettiğim konu gümrükte sorun çıkar mı? Bu konuda araştırıyorum ama hala net bilgi alamadım. Bu ürün tamamen bireysel bir kullanım ürünüdür. Bu konuda bilgisi olanlar veya tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?




  • Merhaba herkese,


    Ben de kısaca deneyimimi aktarmak istedim; buradaki tüm sayfaları okumuştum çünkü öncesinde, belki birilerine yardımcı olur benim gibi :)


    Mayıs ayı sonunda Stuttgart Saturn mağazasından PS 5 Dijital Versiyon + 1 adet Joystik aldım (Total tutar 520 euro; kredi kartı ile alındı). Tax free olacağını belirttim öncesinde, buna istinaden gerekli evrak oluşturuldu. Ertesi gün havaalanında önce gümrükte onaylattım evrak ve kapalı kutudaki ürünlerle birlikte, sonrasında da ilgili ofise gidip tax iade talebinde bulundum, 1 dakika içinde nakit olarak geri aldım iade tutarını. (Kesinti sonrasında 54 euro gibi bir tutardı yanlış hatırlamıyorsam) Sonrasında Pegasus 17.00 uçağıyla Sabiha Gökçen'e uçtum. Konsolu, açılmamış kutusunda ve Saturn çantasında elimde taşımak üzere uçak içine aldım, ne Stuttgart havaalanında ne de uçakta herhangi bir problem olmadı (Ayrıca el bagajım da vardı bu arada). Sabiha Gökçen'de de elimde kutuyla 'Nothing to Declare' bölümünden geçtim, herhangi bir görevli ya da kontrol noktası yoktu, hiçbir problem yaşamadan getirmiş oldum.


    Umarım faydalı olur.

    Ben yaklaşık 1 ay önce Almanya’dan PS5 diskli versiyon ile ülkeye giriş yaptım.

    Öncesinde gümrük mevzuatını bilen 2 arkadaşımla görüştüm.

    İlgili mevzuatları tekrar kontrol ettiler. Hatta gümrükteki bir arkadaş ile görüştüler.


    Şuanki güncel mevzuatta kişi 1 adetle sınırlı olmak üzere ve 430 euro’yu geçmeyecek şekilde elektronik ürünü “yolcu beraberi” getirebiliyor.

    Zaten bunu bir arkadaşımız ilk sayfada paylaşmış.


    Benim yaşayabileceğim senaryolar şöyleydi:

    1) Ürün fiyatı 430 euro’yu geçtiği için sadece 430 euro’yu geçen kısmı için vergi ödemem gerekecekti. Bunun içinde mutlaka fatura gerekli olacak.

    2) Gümrükteki kontroller bazen rahat oluyor, random kontrol ediliyor. Yada hiç kontrol olmuyor. Bu durumda ürünü göstermeden geçiş yaabilirdim.


    Ben şans eseri hiç bir kontrole denk gelmeden rahatça gümrükten geçtim.

    Tabi bu birazda şans. Herkes kontrole denk gelmeyecek diye bir durum söz konusu değil.


    Öncelikle,

    * Ürünün kutusunun açılmış olması gerekiyor. Diğer türlü bu ürünün kişisel kullanım için değil, satış amaçlı olarak getirildiği düşünülüyor.

    * Ürünün faturası yanınızda olsun.

    * Ürünü saklamaya, gizlemeye gerek yok. Sonuçta yasal olarak yolcu beraberi getirme hakkınız var.

    * 1 adetten fazla getirmeniz durumunda kişisel kullanımdan çıkıp satışa gireceği için yasal konularla karşı karşıya kalacaksınız. Bu durum, Almanya havalimanındaki kontrollerde dahi sıkıntı yaratacaktır. Berlin havaalanındaki kontroller sırasında bendeki PS5 kutusundan çıkartılıp kontrol edildi.

    * Ürünü bavula koymanıza gerek yok. Uçak kabinine alınıyor. Ben direkt kabine aldım.


    Umarım yazdıklarım sizlere yardımcı olur.

    Bizi neleri düşünmek zorunda bıraktılar. Allah kahretsin böyle düzeni. Siparişimi verdim 1 Aralık'ta İngiltere Sabiha uçuşum var. Check-in bagajima jelatinini bile sökmeden getireceğim. Kişisel eşyada sitede yazan Euro sınırı olacağını sanmıyorum. Hediye olarak getirilirse bu muhabbet dönüyor zannımca. Sırt çantamda 40 bin TL'lik laptop olacak. Milletin giydiği ceket 300 500 euro yiyorsa bir şey yapsınlar bakalım. Adıma faturalı cihaz kutusunu açmak açmamak bana kalmış. edit yapacağım
  • Sikintisiz getirebilirsin 1 adet.
  • hiçbir sıkıntı yok hocam

    kutulu bile getirebilirsin

    soran olursa şahsi kullanım dersin

    benim bildiğim bir kişi 2 adet getirebiliyor.

  • kendim için aldım kendim kullanacağım dersin 1 adet ise sıkıntı çıkacağını zannetmem onada karışsınlar tam olsun bari

  • Yurtdışından geliyorsan yanında az miktar da olsa göze batmayacak şekilde elektronik ürün getirebiliyorsun. Ama burada yaşayıp yurtdışından sipariş falan veriyorsan gümrükte direk masrafı çıkartırlar.

  • Sıkıntı yok
  • Kapıda yolca ile gelen ürünler için %20 vergi alınacağı ile ilgili laflar dönüyordu .

  • Adam telefonunu yaninda getiriyor.Kisisel kullanim yani.E btanede ps5 getirir bunda ne varki ? Hesap makinesi de getirebilir.Cikolata getiriyor.Her getirdigi esyaya vergimi alacak.Ucakda bavuluna kor getirir.Benimde bir yakinim Hollandada bu sene degilde seneye geldiginde ps5 getirmesini istiycem.Ama kutu filan olmasin 2.el gbi posete koysun veya valize.Bu sekilde temin etmeyi düşünüyorum.
  • Yurdışı fiyatı nedir acaba ?

  • Eskiden bir adet ürün 1500 euro altındaysa kişisel kullanım sayılıp vergi alınmıyordu. Yeni gümrük kanununa göre yurt dışından beraberinizde getirdiğiniz ürün 150 euro üzerinde ise vergiye tabii oluyor. Kendiniz beyan ederseniz vergiyi ödersiniz, beyan etmeyip yakalanırsanız hem vergi hem ceza ödersiniz. Vergi olarak ötv gümrük vergisi ve trt bedeli ödersiniz. Gümrük memuru gözden kaçırırsa ne ala,  

  • riderman R kullanıcısına yanıt

    500 birim diskli

    400 birim disksiz


    (avrupa ve amerika için)

  • osmanli18 O kullanıcısına yanıt
    Uzun uzadıya kimseye anlatmaya gerek yok. Yanınızda kutulu veya kutusuz farkı olmaksızın 1 adet konsol getirebiliyorsunuz. Deneyip görün size kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackprague -- 12 Ağustos 2022; 20:25:10 >
  • Bir şey olmuyor. Bizzat kuzenle denedik. Ama güzelce sar sarmala ki tost olmasın makine. Bizimki biraz hasar görmüş bavulda.

  • The Alim kullanıcısına yanıt

    hoca hasar görse görse ancak kutusu tahriş olur ezilir playstation gibi bir aletin kolay kolay hasar göreceğini zannetmem adamlar playstation 5 i balkondan aşşağı atıyorlar yüksek bir yerden makine yere düşüp dağılmıyor parçalanmıyor bile

  • blackprague kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz geçen seneydi. Bu sen yeni uygulama var. Bir zahmet seyredin.



    Mesut Çevikyoutube
    Yeni yasa ile birlikte yurt dışından alış veriş yapmak zorlaşıyor. Düşürülen limitler nedeniyle ekstra vergiler ödenmesi gerekebilir. Sadece sipariş geçilen ürünler değil, beraberimizde getirebileceğimiz ürünler için de sınırlama getirildi. Kullandığım ekipmanlar: https://www.mesutcevik.com/2020/07/16/kullandigim-video-ekipmanlari-2020/ Bağımsız yayıncılığıma destek olmak ve farklı içerikler için Patreon'a katılın! https://www.patreon.com/mesutcevik/ Kanalıma ücretli abone olarak bağımsız, özgür incelemeler yapma hedefime hızla ulaşmamı sağlayabilirsiniz. https://www.youtube.com/channel/UCOFafpmI_dt8SxisbKniN4A/join Desteğiniz çok önemli. Sosyal medya hesaplarımda beni takibe alarak fark yaratmamı sağlayabilirsiniz. https://instagram.com/mesutcevik https://twitter.com/mesutcevik https://twitch.tv/mesutcevik Videolarda yer alan duvar kağıtları ve müziklerin listesi; https://www.mesutcevik.com/2020/02/24/post_kullandigim-duvar-kagitlari/
    https://www.youtube.com/watch?v=my12sb6j0_Q&feature=youtu.be
  • Merhaba. Nereden aldınız acaba? Ben nereden baktıysam stok yok gözüküyor da o yüzden soruyorum.

  • Merhaba, konuyla ilgili bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim. yeni mevzuatta 430 euro sınırı gelmiş ama


    4.Soru: Yolcu beraberi eşya nedir?

    Cevap: Yolcunun beraberinde getirdiği, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyadır. Her bir yolcu, beraberinde getirdiği Ek-9 liste kapsamı kişisel eşyayı ve 430 Avro’luk eşyayı muafen getirebilmektedir.


    resmi sitede bu şekilde yazıyor.


    ve ek-9 listesinde

    "7- Bir adet kasetli veya oyun kartlı elektronik oyun aleti"



    YOLCU BERABERİ KİŞİSEL EŞYA LİSTESİ'nde şöyle bir kısım var. kısacası 430 euro'yu geçse dahi bu ürün (ki geçtiğine dair bir belge olmayacak) muaf sayılmıyor mu yeni mevzuata göre de? yani zaten yolcu beraberi kişisel eşyam değil mi ps5 buradan aldığım? ayrıyeten kutulu bir ürünü 430 euro'ya kadar geçirebiliyoruz sanırım. ben yanlış mı anladım yoksa? bilen aydınlatabilir mi?

  • osmanli18 O kullanıcısına yanıt

    Şuraya bir ekleme yapmak isterim. Beyan etme olayı, uçağa binmeden edilmiyor. Türkiye'de inip, bavulu elinize aldığınızda, memur yanınıza gelip, "beyan edeceğiniz bir şey var mı?" diye soruyor. Siz yok derseniz ve bavul açılıp çıkarsa, o zaman ceza var. Tabi herkese gelip sormuyorlar. Öyle sıkı bir durum yok.


    Bir de kutulu/kutusuz sorunu var. Kutulu getirin arkadaşlar. Kutu açılmış olsun. Kutusunu atıp, sarıp sarmalamayın cihazı. Jelatini açılmamış telefon kutusu, satılma niyetinde olabileceğini düşünülüyor. Kıyafet aldınız, etiketini sökün. Telefon aldınız, jelatinini sökün. PS5 aldınız, kutusunu açın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechVET -- 2 Ekim 2022; 1:4:6 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.