Şimdi Ara

Marvel filmlerinin görsel efektleri neden giderek kötüleşiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    zaman yetmiyor ne hocam, 5 kişi varsa 5 daha alırsın, bu kadar basit.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wol4onak kullanıcısına yanıt
    İnsanlar izlemesinler de bak nasıl düzeltiyorlar yeni ne yapılsa insanlar izliyor seçici olmazsan böyle aynı düzeyde devam ederler.

  • Warner Bros,Sony pictures,Lions gate,Paramount,Universal ve Fox film şirketlerinin yaptığı filmlerin üzerine tanımam.

  • Koskoca Marvel filmlerinden eşşek yüküyle para kaldırıp oyunculara vs saçarken işin en önemli kısmını yapan görsel efekçilerden bu paraları esirgiyorsa yazıklar olsun zaten. Lan oyuncuya dünya para veriyorsun da oyunculuk mu yaptırıyorsun sanki. Senaryo, diyaloglar zaten tıraş. Film full CGI. VFX ve SFX yükleniyor bütün projeyi. Bunu da yapamıyorsan Marvel dükkanı kapat git la.


    Bir de bir iş veriyorsan stüdyoya sonradan değiştirme de bari VFX ekibi işini adam gibi yapsın. Veya projeyi yenileteceksen ek süre ver, vizyon tarihini ertelettir. Gidecek olan adamlar zaten yine gidecek. Bari gidenler memnun kalsın da olumlu dönüşler artsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 10 Ağustos 2022; 15:49:53 >
  • Wol4onak kullanıcısına yanıt

    Aslında o zamanki Spider-man ve diğer filmlerde de sırıtmalar vardı. Ancak o zamanki teknoloji ve donanımla şimdiki aynı değil tabi. Üstelik o zamanlar 720p ve üstünü izlemiyorduk, görmüyorduk. Zamanına göre değerlendirildiğinde tolere edilebilir ve yine izlenebilir. Ama 2022 yılında böyle büyük bütçeli yapımlarda böyle şeyler tolere edilmemeli. Teknikler, teknolojiler gelişti; donanımlar, yazılımlar gelişti.

  • marvel sürede çok kısıtlıyor yoksa kaliteli efektler olurdu...

  • Mobilden yapıyolardır artık o yüzdün

  • infinity war dan sonra marvel benim için bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marvel filmlerinin çoğu zaten kötü filmler.

  • Nasıl olsa gişede muazzam bir körlemesine talep ve kazanç var diye görsel efektleri dar zaman içerisinde en iyi fiyatı teklif edene yaptırtıyorlar. Tabii efektler üzerinde iyi çalışılmamış, yavan, doğallıktan uzak duruyor. Yalnız bu vaziyet MCU denilen Marvel film evrenine özgü değil; görüldüğü kadarıyla diğer Amerikan sineması ürünlerine de sıçramış vaziyette. Geçen denk geldiğim 2014 yapımı The Expendables 3'yi izledim. Efektler neredeyse felaketti. Akşamları geç saatte kanallarda oynatmak üzere çekilmiş deniz seviyesi derecesinde düşük bütçeli filmlerdeki efektler gibiydi (ki öyle bir vakitte izledim!). Öyle ki sanki bütün bütçeyi o eski efsane aktörlere gömmüşler. Nasıl olsa efsane aktörler sayesinde izlenir diye efektlere fazladan bir kuruş harcamamışlar. Aynı mantık. Tabii bu sinemada efekt kalitesini ve sinemanın sanatsal bir boyutunu öldürüyor. Pratik efekt kullanımının da artık göz ardı edilmesiyle iyiden iyiden sinema bir sanat olmaktan çıkıyor.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Film sanattır sanat emek ister emeksiz sanat olmaz o iki diyalogtan ne senaryolar çıkarda para basıyoz hipster gençler nasılsa izliyor diyerekten özen göstermiyorlar spiderman 3 lemesi mesela bayılıyorum il ironman efsaneydi avengers idare eder bir konusu vardı ama vasat değildi şimdiki spiderman e bak tom hollands özellikle fazla irrite edici şimdi bide zenci versiyonu çıkacak sanırım ileride hani tadı kaçtı artık sosyal mesaj ve popüler kültüre malzeme yetiştirmek adına sanatı katlediyorlar... batman in 3 lemesi de güzeldi mesela tekrar tekrar izlerim arada bane karakterini canlandıran yanlış hatırlamıyorsam tom hardy fazlasıyla teatral ve güçlü bir şekilde yansıttı karakteri heath ledger a değinmiyorum bile joaquin phoenix ile kıyaslayacak kadar saygısızlık edemeyeceğim ama en sevdiğim joker karakteridir kendisi...

  • ladro L kullanıcısına yanıt

    kesinlikle katılıyorum sana dostum tabirin cuk oturdu vesselam tıpkı otomat makinesinden çıkmış gibi popüler kültürde ne iyi gidiyosa onu dayıyorlar filme

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.