Şimdi Ara

Kılıçdaroğlu yine memur alımı vaat ediyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
3.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Sadece özelleştirmeyle olmadı tabiki. Globaldeki para bolluğunun etkisi var. Özelleştirme ve vergi gelirleriyle inanılmaz bir kaynak kullanımı var. 15 senede kullanılan kaynak tüm cumhuriyet döneminin yani tüm 80 senenin 3 katı. Özelleştirme vergi gelirleri ve iç borç dış borçla dövizi enflasyonu baskıladılar. Ondan önceki hükümetlerin özelleştirme geliri sadece 8milyar.


    Devlet kurumu düzgün işletilirse eşit rekabette ne zararı var. Özel devleti yönlendirir, devlet özeli. Az zarar etse ne olacak. Sektörde eğer iyiliğineyse ve istihdam yaratıyorlarsa az zarar etsin. Zamanla kara geçmenin yolunu bulur. Özerk yaparsın, işçiyi ortak edersin kuruma vb. Ama tabi tarikatçıları doldurursan sağ iktidarlar gibi 50 den beri bir faydası olmaz.


    Kılıçdaroğlu yine memur alımı vaat ediyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Bu vergi konusunda cevap vermiştim anlaşılmamış sanırım. Türkiye'de gelir vergisiyle emekli-memur maaşları -sosyal yardımlar-ihale bedelleri ödenemiyor yani yetmiyor bu vergi. (Zaten millet 35-40 yaşında emekli olmuş (madenci , kadınlar vs) 40 yaşında polis -asker 45 yaşında taksici çiftçi vs) 21 milyon SGK'lı var 6 milyon kamu çalışanı var yani 15 milyon gerçek gelir vergisi ödeyen var. Bu gelir vergisi ödeyen 15 milyonun vergisiyle 20 milyon emeklinin memurun maaşı ,20 milyon yoksulların giderleri, yol-köprü ihale bedelleri ödenemiyor o nedenle tüketim vergisi yani senin dediğin dolaylı vergi var. Dolaylı vergi %70 gelir vergisi ise %30 . Direk gelir vergisini artiralim dersen çalışan sayısını 15 milyondan 10 milyona düşürürsün . Zenginlerden vergiyi artiralim dersen zaten ülkede zengin kalmayacak Ülker Grubu sabanci grubu başta hepsi yurtdışına gitmeye başladı . Dedim 1970lerde Türkiye'de otomobil fabrikası kuracak zengin vardı ama bugün togg oto fabrikasını devlet ancak 7 zenginle birlikte yapabiliyor. Yani 1970lerden daha fakir durumdayiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Ağustos 2022; 13:39:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    63 milyar doları hükümete verseler Erdoğan seçimi tekrar kazanabilir

    63milyar dolar demek %10 kâr marjı ile 630 milyarlık milli gelir artışı demek ( dışarıdan 63 milyar dolar bilgisayar ,otomobil, kamyon, oto yedek parça ,uçak, uçak parcasi ,fabrika üretim melzemeleri demek bunlara dayanan başka üretim kanallarını destekler) 3-5 yıl için ülkeye 630 milyar milli gelir artışı yıllık en az 120 milyar dolar kişi başı 1500 dolar aile başı 5 bin dolar demek . İnsanların geliri yıllık 100-150 bin lira artarsa bu iktidarın işine yaramaz mı . AKP'nin ilk 10 yılında bu oldu aslında tabii cari açığı da unutmamak lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Doğrudan yani gelir vergisinin toplam kalemde düşük olmasının sebebi kayıt dışılık. Devlet insanların vergi kaçırmasına göz yumuyor. Bu düzende ezilen maaşlı çalışanlar ve kdv ötv ile ezilen hepimiz. Tabi birde vergisini düzgün veren işadamı.

    Yani kayıtdışılık bir türlü çözülemiyor. Tüsiadın raporu var. 2012 de yazmış dolaylı dolaysız vergi diye. Okuyun aynen bunları söylüyor.

    Erken emekliye gelince akp kaldırdı genç yaşda emekliliği. 40 yaşında emekli olanlar artık 60 yaşında, 60 yaşındakiler öldü. Erken emekli bahanesi artık eskimedimi? Kaldıki adamlar prim ödemişler. Sanki bedavadan emekli maaşı kazanıyorlar. Emeklilik tüm dünyada olan bir şey. Bugünde insanlar emeklilik primi ödüyor. Gelecekte maaş alabilmek için. Akp gss diye birşey getirdi. İşsiz evlat vergisi resmen. Zorunlu yaptı. İşsiz haliyle devlete ayda 200 lira borçlanıyor insanlar. Hastaneye de hiç uğramıyorsa bu adaletsizlik değilmi. Deprem vergileriyle duble yol yaptılar, hazine bakanı kabul etti. İşsizlik fonunda biriken para başka yerlerde kullanıldı vesaire.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Devlet kurumunun imkanları özele göre sonsuz. İmamoğlu ekmek fabrikası açtı mesela. Önümüzdeki 5 sene boyunca zarar edebilir mesela o fabrika. Ekmeği halka ucuza satabilmek için zarar edebilir. Ama özel sektörün böyle bir şansı yok. O açılan fabrika yüzünden Özel sektörün cirosu düşecek. Belki işçi çıkarmak zorunda kalacak. Daha az vergi ödeyecek. Belki ekmek fabrikası açmayı düşünen biri vardı o vazgeçecek.


    Devlet ile özel sektörün rekabeti hiçbir zaman şartları eşit olamaz. Eşit şartlarda rekabet finansal güçleri ya da finansal kaygıları birbiriyle örtüşen iki şirket arasında olabilir ancak.


    Akp'nin ilk 10 yılında dövizin baskılanmasına gerek kalmadı çünkü yabancı sermaye girişi vardı ülkeye. Kamu iç/dış borç çok artmamış ki zaten neyle baskılayacaklar. Artan tek şey vergi geliri. Hatırladığım kadarıyla ilk 10 yılda vergilerde de çok bir artış olmadı. Vergi gelirinin artması ekonominin büyüdüğünü göstermez mi?

    İlk 10 senedeki ekonomide iyiye gidişin nedeni AKP çok karışmadı ekonomiye. IMF ile yapılmış bir anlaşma vardı o anlaşmaya bağlı kalındı. Özellikle gezi'den sonra kayışı kopardı RTE. Ailesi ve çok yakınları dışında kimseye güvenmemeye başladı. Saçma sapan kişileri alakasız makamlara getirmeye başladı ve o günden bugune yokuş aşağı gittik zaten.


    Doların bundan sonra artmasının nedeni ise yabancı yatırımın gelmemesi. Yoksa cari açık her zaman vardı zaten. İngiltere'nin ekonomisi WW2'den beri cari açık verir mesela. İthalatı ihracatından genelde %10 fazla çıkar. Ama pound diğer para birimleri karşısında değer kaybetmez. Çünkü çok yatırım çeker İngiltere. İnsanlar İngiltere'ye güvenir parasına da güvenir yerli yersiz para basmayacağını bilir.


    @Tek_Kisilik_Muhalefet 2 sene önce +40 taydı MB o zaman neden yapmadılar bunu. Ya da seçime 3 ay kala çok yüksek faizle gerekiyorsa TL de basıp dolar alsınlar millete dağıtıp seçim kazansınlar o zaman.





  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Özelleştirme geliri ile yabancı sermaye girişi aynı şey zaten. Devlet tekel 'i sattı başka yerleri sattı yabancı sermaye gelmiş oldu. Devlet birşey satmasa yüksek yabancı sermaye girişi olmayacaktı belki de yada IMF 'den gelip peyder pey piyasaya giren 23.5 milyar doların piyasaya sürülmesiyle ( döviz ve enflasyonun bir zaman dengede kalmasıyla)bir miktar borsaya girişler ve kelepir şirketleri alanlar olurdu sadece

    Baskılama denilen şey zaten özelleştirme gelirinden gelen 70 milyar dolar ve IMF'den gelen 23.5 milyar dolar nedeniyle doların 10 sene sabit kalması. Sen buna baskılama değil piyasanın düzgün olması nedeniyle yabancı yatırımcı gelmesi olarak da görebilirsin ama ülkenin sonsuz özelleştirecek kurumu yok sonuçta . İktidar şimdi kacak işçi çalışmasına göz yumarak üretim yapılmasını tabiatın bozulmasına göz yumarak altın aranmasını destekliyor yada koylarin imara açılmasına ormanların talan edilmesini sağlayıp döviz girişi sağlamak istiyor . Bu şekilde döviz açığını azaltmak istiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mechatengu kullanıcısına yanıt
    Ben hiç fakir patron görmedim. En ufak fabrikaların yada başka şirketlerin patronları hepsi çoluk çocuk zengin. En lüks harcamalar arabalar. Az kazansınlar birazda işçiye versinler daha çok , asgari ücrete talim ettireceklerine. Özel şirketinde devlete göre hızlı karar alma, daha yenilikçi olma gibi avantajları var. Mesela daha al benili ekmek satar farklı modellerde insanlar düz halk ekmeğin ekmeğini alacağına onu alır. Marka ismini duyurur. Git gide büyütür işini. Bir sürü ekmek firması var. Her yerde varlar. Hiçbiride halk ekmek var diye yok olmuyor. Halk ekmeğin önünde kuyruk oluyor insanlar okadar. İnsanlar uno ekmeğide tercih ediyor gerektiğinde halk ekmeğide.

    Karma ekonomi ülke gelişene kadar olmalı. Sonrasında yavaş yavaş küçültürsün, işsizlik azaldığı zaman, gelir dağılımı düzeldiği zaman, milli gelir yükseldiği zaman. Bir anda hiçbir şey olmaz. Maalesef bence biraz sabretmeliydik. Cumhuriyet devrindeki temelleri atılan karma ekonomiyle devam etseydik bence yavaş yavaş zenginleşirdik.

    Telekom özelleşti de ne oldu. Gene devletin şimdi döndü dolaştı bankalara borç taktı alan en son da devlet bankalardan almış varlık fonundaydı galiba. Ya diğer özelleştirmeler, devletten alanlar daha yükseğe sattı, o alanda taşınmazlarını sattı fabrikayı kapattı.

    Devlet kamu yararı gözetmeli. Birinci kamu yararı iş istihdam. İş istihdamla ülke kalkınır. Şu anki modelde zengini zengin fakiri daha fakir yapıyoruz. Sonuçta pek iyi olmayacak bu gidişle. Dediğim gibi fakir patron hiç görmedim. Ne yapıyorki es kaza babasından kalmış. Az şanslıymış patron olmuş. Altında 5mİlyonluk araba. Ona bineceğine 1 milyonluğa binsin ne kaybeder. O 5 milyonu asgari ücrete üstelik fazla mesai yapan işçisine versin az.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Kayıtdışı ekonomi var birde kayda alınmayan ekonomi var. Kızılay başkanı ne dedi üstelik bu devletin kurumunda yönetici "Vergi kaçırma var birde vergiden kaçınma var bizde olan vergiden kaçınma".... Doktor ,avukat,pavyon sahibi asgari ücretten beyan ediyorlar dedim olayı pavyon meselesine niye getirdin dedin. . 10 bin doktor avukat pavyon sahibi ile ekonomi düzelecekse tamam iş kolay ama mesele o kadar basit değil bakkal büfe manav berber kuaför 'den vergi almak istesen zaten ona harcayacağın memur ,kırtasiye masrafı daha fazla olur. Zaten yeni kanunla 200 bin liraya kadar da muafiyet getirdi

    Devamlı kayıtdışılık diyenler devletten maması kesilecek korkusu yaşayanlardır bu kişiler devletten çoğu çift maaş alırlar hem emekli maaşı hemde öğretim üyeliği maaşı tabii konut işyeri kira gelirleri de olabilir

    Kayıtdışı ekonomiler daha hızlı büyürler vergi ödemeyen çok olduğu için. Ülkenin gelişmesi için zaten verginin düşük olması gerekir honk kong'da vergi çalışandan sadece %15 mesela yada İsviçre'de ise emeklilerden %15 vergi alınarak bütçe dengesi sağlanıyor çalışanlara yük olmadan. Oysa Türkiye'de emekliye maaş vermek ek vergi getiriliyor dünyada bunu yapan yok

    Zaten Akp döneminde kredi kartları yaygınlaştı vergi kaçırmak nerdeyse imkansız . Kredi kartı geçmeyen çok az yer kalmış . Uyuşturucu satışı, bar pavyon vs oralarda da vergi almak için devlet satışı kendisi yapabilir zaten 5 ton kokain geliyor bunu devlet satsın aracıya gitmesin para (!)

    Emeklilik hemen 65 e yükselmedi 2047'ye kadar geçiş süreci var. 40 yaşında emekli olanlar 60'a geldi ama 80e kadar yasada 20 yıl var sonra karısı kızı var maaşı alacak olan 3 kızı varsa biri karısı olabilir emekli maaşın tamamı onlara kalıyor. Emekli olan yüksek rütbeli asker yada bürokrat, büyükelçi,vali kaymakam, emniyet müdürü gibiyse kızı yada karısı calismasina hatta resmi nikahla evlenmesine gerek bile yok gider her hafta sonu İtalya'ya alem yapıp gelirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Ağustos 2022; 16:4:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok artık. Birinci derece 50 sene çalışmış memur en fazla aylık 7000 alıyor. Ne alemi. Kayıtdışı gelirini göstermeyenler net hırsızdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen hırsızlığın ne olduğu hakkında bilginiz yok... Adamlar kendilerine 25-30 bin lira maaş bağlıyor sonra emekli olunca yine 20 -25 bin emekli maaşı oluyor bu adam ölüyor çocuklarına da 7şer bine aylık kalıyor. Ve halk bunu devamlı ödemek zorunda. Niye? Kendi kendilerine maaş bağlayanlar böyle istediği için



    Kılıçdaroğlu yine memur alımı vaat ediyor


    Kılıçdaroğlu yine memur alımı vaat ediyor
    Kılıçdaroğlu yine memur alımı vaat ediyorekşi sözlük
    vergi hırsızlıktır
    https://eksisozluk.com/vergi-hirsizliktir--5103990

    7 bin lira ortalama memur emeklisi maaşı olabilir üstelik son 2-3 yıl enflasyon düşük açıklandığı için memurların ve emeklilerin maaşı dolar bazlı düştü. Ülkede 30 bine yakın profesör var maaş 26 bin genel müdürlerin maaşı 30 bin lira kamuda 40 sene çalışan 1999 öncesi çalışanlar brüt maaşın %90ı alır 2000den sonrakiler ise %70 ikisinin ortalamasını alalım %80. Genel müdürler 28 bin emekli maaşı prof.lar da 23 bin lira emekli maaşı alır. Milletvekillerin de 27 bin lira sanırım emekli maaşı 3 kızı varsa 8 bin lira civarı alır. karısı varsa karısı 12 bin kizlar 6 bin alır . Temmuz ayına göre ülkede ortalama maaş 6300 lira . Hırsız kim oluyor bu durumda?



    Kılıçdaroğlu yine memur alımı vaat ediyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 9 Ağustos 2022; 0:53:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Usulsüz ve torpille alınan memurları da kovacaklarsa bana uyar!

  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Söyledikleriniz farklı ama. Bir kaç bin için milyonlarca memuru suçluyorsunuz. Evet kıyak emeklilik , hatırlıyorum özal zamanı. Keza milletvekillerinin emekli maaşları. Olcak iş değil. Sırf iktidarın adamı oldukları için sağdan soldan ikişer üçer maaş alanlar. Eskiden böyle şeyler yoktu. Akp hepten kantarın topuzunu kaçırdı. O konuda haklisiniz.

    Ama siz Kurunun yanında yaşıda yakıyorsunuz. Aslında bu insanımızın klasik hastalığı. Benim gördüğüm memur emeklilerinin hiçbiri kral gibi yaşamıyor. Ne çalışırken ne emekliyken. Etrafımda iktidar beslemeleri yok. Ama olanlar var. Ona bir şey diyemem. İktidar partilerinin suçu bunlar, emeklilik sisteminin değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Birkaç bin mi sadece profesör 30 bin zaten. Onu bir kaç yüz bin yada maaşı biraz düşürüp birkaç milyon desek daha doğru olabilir. Ayrıca yüksek emekli maaşını sadece kamudaki yüksek konumdakiler almıyor ki son 3-4 senesini yüksek maaş gösteren herkes alıyor -yani işini bilenler -üstelik bunun için yüksek SGK pirimi ödemesine gerek yok yani maaşı 50bin gösterebilirsin ama pirimi 15 bin ödemebe gerek yok bunun yöntemi var. Belki bende yaparım bunu ama ben bu sistemin kalkmasını isterim haksızlığı önlemek için yeni bir haksızlık yapmak uygun olmaz üstelik geride kalanlar yine bundan zarar görecek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatta şöyle yapalım,kominizmi ilan edelim, herkes devlet memuru olsun. Bakkalı, kasabı, trollü herkes devlet memuru olsun...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların sistemi yazanların düzgün kugulamamasından kaynaklanan açıklar. Sistem hatalı değil. Kurgulayanlar hatalı. Abd de de başkanlık var bizdede aradaki farkları söylemeye gerek yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla çalışan, işini yapan memur olacaksa alsın tabii. Binlerce imam almasından iyidir. Keza şuanda ülkenin imamdan ziyade çalışacak ama *almayacak insanlara ihtiyacı var.

    Ha dipnot olarak, milletin kafasına çay atmıyor en azından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıklar kasıtlı yapılıyor ordan yolsuzluk yapabilmek için, sonra bunu biri açıklıyor iş anonim hale getiriliyor. Hırsızlığı 1 kişi yapsa da hırsızlıktır 1 milyon kişide yapsa da hırsızlıktır. Fakat 1 kişi yada 1000 kişi yapınca kimse farketmiyor ve hırsızlık kolay oluyor... Siyasetin görevi ne sessiz hırsızlık yapmak ne de hırsızlığı genel hale getirip daha fazla kişinin bundan yararlanmasını (!) sağlamak olmalıdır. Görevi ve işi hırsızlığı ortadan kaldırmak olmalıdır... Eee o zaman seçen olmaz deniyorsa olsun yinede insanları ikna etmeye çalışmalıdır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.