Şimdi Ara

Kesintisiz güç kaynağı nasıl yapabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    düşük watt'lı ups ihtiyacım var elektrik kesintileri sık sık olduğu için kamera modem switch vb. birkaç şeyi çalıştıracak bir sistem fakat akü kapasitesi yüksek düşünüyorum.

    hazır ups'lerde akü sayısı çok az ve genel olarak kısa süre içinde ups'lerin bozulduğu gibi bir yorum var hep

    sunucu güç kaynakları 12 volt 60-80 amper civarında oluyor ufak bir modifiye ile 14-15 volt çıkış alınıyor akü şarj etmek için biçilmiş kaftan kontrolör olarakta solar akü kontrol cihazı ile kontrol edilebilir modifiye sinüs inverter işimi fazlasıyla görür çünkü motor vs. çalışmayacak ama sorun şu bu sistemi kesintisiz çalışacak şekilde nasıl ayarlayabilirim kontaktör kullansam çekme süresinde cihazlar açılıp kapanırsa hiçbir numarası kalmaz.


    yada basit bir ups alıp harici örneğin 100 amper akü alıp şarj sistemini kurup bir röle ile ayırsam elektrik kesilince ups'teki aküye paralel olarak bağlansa nasıl olur acaba ama o zaman küçük aküyü şarj etmeye çalışmaz mı röle koysak bu sefer büyük akü kullanılırken küçük akü zarar görecek kadar voltajı düşmez mi ? ufak aküye röle koyup büyük akü devreye girdikten sonra iptal olacak şekilde kapanacak şekilde ayarlanabilir ama bu da çok zahmetli ve uzun iş olmaz mı ?


    Siz olsanız ne yapardınız ayrıca aynı sistemi evime ışıkları ve tv'yi besleyecek şekilde düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Online bir sistem lazım anlaşılan. Geçende konu olmluştu. Ups zaten bu işi yapıyor ama kendi devrenizde sağlamak istiyorunuz herhalde.

    SSR ve yarııiletken anahtarlama daha hızlıdır incelemek lazım. Cihazlarda kısmi enerji bekleten kısımlardaki gecikme arttırılmak üzere modifiye edilebilir.

    Kritik cihazlar bilgisayar gibi, kesinti anında sleep modunda çalışacak şekilde dc ile enerjilendirilebilir. Mesela powersupply'da bulunan 5Vdc, 12Vdc uygun regülatörlerle ilgili aksama verilir ve reset atılması önlenebilir.


    Upse benzer yapılan sistem tüm enerjiyi karşılayabilir ama bu halde verimsiz olacaktır.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam kusura bakmayın bildirim gelmedi

    Evet online bir sistem düşünüyorum ama kendim yapmam şart değil hazır UPS'lerde çalışma süresi kısa oluyor bana düşük kW yüksek kapasite lazım ama piyasada böyle birşey yok

    Cihazları modifiye etme işi de zor hocam, 2 switch, 1 modem, kameralar, kayıt cihazı, TV bağlı olacak


    Sizin tavsiyeniz ne olur bu konuda hocam siz olsanız nasıl bir sistem yapardınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ups seçiminde önce ihtiyacı tam belirlemek lazım. ihtiyacınız 220VAC mi yoksa 12VDC veya 24VDC de iş görür mü? Sadece voltajı değil akımı da belirlemek gerek.

    Eğer 24VDC iş görürse iş çok kolay. 2 adet araba aküsü ve uygun seçilmiş akım ayarlı bir redresör ile yıllarca sorunsuz kullanabilirsin.Çünkü AC ye çeviren devre olmayacak sistemde gayet sade olacak.

    eğer 220VAC şart ise, mecburen UPS satın alacaksın. dışardan akü bağlanan tiplerini seçmelisin. Ups i temiz bir ortama koymalısın. Ups gücünü belirlerken yüksek gücü seçmelisin. örneğin yük 2kW anca ise 10kVA ups seçmelisin.

    Ups lerde çok fazla elektronik devre var. eğer 24VDC işini görecekse AC ye hiç bulaşmamak akıllıca olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 2 Ağustos 2022; 11:25:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    3 kva online ups işini rahatlıkla çözer güç olarak yeterli ebat olarakta bilgisayar kasasından az küçük. Alırken dikkat edeceğin şey kaç dk ona bakacaksın 6-10 dk olan var 10-15 dk olan var sen 15 dk lık olanı alacaksın. Bu şöyle demek tam yükte yaklaşık 2400w ta full kapasiteli aküde maksimum 15 dakika dayanır. Yıllar geçtikçe akü ömrü zayıflar ve bu süre yavaş yabaş düşer. Sen tam yükte kullanmayacaksın zaten kabaca yarım saat dayanır sana

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim ac olarak lazım malesef harici akü takılabilen UPS düşünülebilir.

    3kva'lık UPS bana fazla gelir diye düşünüyorum 2.4 kW yapar ama tahminim maksimum 200-300 watt çeker diye düşünüyorum bunun için 3kva gereksiz gelir bana sadece düşük inverter'li yüksek kapasiteli lazım galiba küçük UPS alıp ek akü uyduracağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Yukarıda güzel yorumlar yapılmış. Ben de birkaç ekleme yapayım.
    Temel olarak iki tip UPS var:
    Online ve Line interactive
    Online olanda (pahalı ve gerçek ups) şebeke önce doğru akıma çevrilir ve bu DC ile akü sürekli şarj edilirken bir taraftan da tekrar AC ye çevrilerek yük beslenir. Temiz sinüs verirler, kesintilerde geçiş süresi vs. yoktur. AC/DC/AC çevrimi sürekli olduğundan özellikle düşük güçlerde verim düşüktür, elektrik faturanızı yükseltir, fanları kirlenir, aküleri bakım ister vs. Ev içinse bulaşmayın derim.
    Line interactive olanlarda ise şebeke varken yük şebekeden beslenir. Aküler de şarjlı beklemededir. Şebeke kesilince yük röle kontakları yardımıyla inverter tarafına geçer. Kısa süreli (1-2 sinüs periyodu kadar) kesinti olır ama cihazlar bunu hissetmez

    12V da kalabiliyorsanız, önceki yorumlarda belirtildiği gibi işiniz oldukça kolay olur. Li-ion pil ya da akü ile olabilir; kesintisizliği nasıl sağlıyacağım diye kafa yormazsınız.

    Kolay gelsin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.