Şimdi Ara

Dünyanın ilk 480Hz dizüstü bilgisayarı tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın ilk 480Hz dizüstü bilgisayarı tanıtıldı



    Henüz masaüstü monitörlerde bile 360Hz tazeleme hızı üzerine yeni yeni çıkılırken Dell Alienware sektörün ilk 480Hz dizüstü bilgisayarını duyurdu. İki yen model AMD Advantage programı içerisinde yer alıyor.



    Alienware m17 R5 ve x17 R2



    AMD Advantage programı AMD işlemci ve ekran kartı kullanan dizüstü bilgisayarlar için özel optimizasyonlar barındırıyor. Dahili ve harici ekran kartları arasında dinamik geçiş, Radeon grafik belleğine tam erişim sağlayan SmartAccess Memory, belirli yükleri grafik birimlerine devreden SmartAccess Graphics, FreeSync Premium bunlar arasında.



    Ayrıca Bkz.Bilgisayar pazarı beklenenden daha hızlı düşüyor



    Alienware m17 R5 ve x17 R2 sektörün ilk 480Hz tazeleme hızı barındıran modelleri oldu. Görüntülerin çok daha akıcı olmasını sağlayan modeller ayrıca Nvidia G-Sync desteği de sunuyor. 4K çözünürlükte ise 120Hz tazeleme hızı seçeneği mevcut.



    17 inçlik cihazlarda AMD Ryzen 6000 işlemciler ve AMD Radeon RX 6000 ekran kartları yer alırken AMD Radeon RX 6850M XT 12 GB GDDR6 seçeneği de eklenmiş. Başlangıç fiyatı ise 3500$ civarı olacak.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/296975/alienware-unleashes-the-ultimate-amd-advantage-laptop-and-industry-first-480hz-display-technology







  • Bu alienware müthiş bir alet gerçekten msı bile yanında çöp tenekesi kalıyor..Bambaşka bir tekonoloji ısınma nedir bilmiyor alet ben de kullanıcısı olarak söylüyorum

  • Kuzenim de kullananlardan birisi gerçekten harika bir deneyim sunuyor. Ancak parası yetenlere tabi. Ben 1650ti laptop devam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ashdgahsd akıllara direkt videoların sonuna editlenen patlama geliyor

  • mesleğim gereği yüzlerce profosyenel laptop kullandım ve hala kullanıyorum ama alieware bambaşkadır...


    Bunlar elektronik aletler bazı hatalar olur yanabilir patlayabilir 1-2 tane cihaz patladı diye markayı zan altında bırakmamak lazım...

  • Alienware ve ısınmamak? Technopat'ın son Alienware videosunu izlesinlerde 100 derecede sabit duran laptop görsünler hahaha. Ülkemiz kadar teknoloji hakkında bilgisiz,düpedüz bilgiler veren başka ülke görmedim ben forumlarda. Alienware M17'nin Dell'in G15 serisi yani giriş segment bilgisayalarının kasanın üstüne alüminyum giydirmesi,panel değişikliği haricinde birde arkadaki rgb haricinde soğutmasına,menteşesine kadar aynı laptop olduğunu da bilmiyorlar tabi. DELL'in de son yıllarda ki başarsızlığı,G515'de 117 derecelerle rekorlar kıran mükemmel soğutması,Şikayetvar'da 5 menteşe şikayetinin 3 ünün DELL G315 olması vs. vs. gaming konusunda piyasanın Asus TUF ile en kötü 2 modeli kısacası. Ama şu işe bak ki Alianware en iyi soğutma,en iyi laptop cart curt gidiyormuş. Vay anasını hahaha

  • Lenovo da kuvvetli ısınan laptoplardan... soğutma sistemini elden geçirmeleri gerek. Kullanıcısı olarak söylüyorum.

  • Alienware'in masaüstü departmanıyla dizüstü departmanı çok ayrı işler yapıyor. Laptopları çok sağlam iken masaüstüleri çok kötü

  • T-Junction'a kadar ısınan laptoplara ne ara kötü diyorduk?

  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

    Her zaman kötü diyorduk,dünyada ki tüm laptop medyaları da laptopu yerden yere vuruyor :D

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    2022 İdeapad Gaming 3i ve Legion 5 segmentinin en kuvvetli soğutmalarına sahip. Throotle yemeden 80 derece civarlarında geziniyor CPU,GPU da 65-74 arası. Daha ne olsun.

  • 2021 Gaming 3i ise epey kötü soğutmaya sahipti,Lenovo işe el attı ama. Ki zaten TR'de şu an deli satıyor,özellikle R5 5600h-3050 8-512 165hz 100srgb 300nit kombinasyonlu modeli.

  • gereksiz

  • Yaklaşık 2 yıl Alienware m15 r2 kullandım. Bilgisayar gerçekten çok dirençli ve sağlam bir yapısı vardı. Tek sıkıntısı sisteme gömülü ramlerden dolayı. Kullanım konusunda problem yaşadım.

    Şuanda Razer Blade 15 Advanced 3080 li modelini kullanıyorum. Şunu net bir şekilde söylemeliyim ki, Razer soğutma konusunda daha iyi ve başarılı uzun süre kendini soğuk tutabiliyor içerisinde 3080 olmasına rağmen.

    Alienware'in yazılım destekleri ve güncellemeleri daha stabil ve düzgün oluyor. Razer bu konuda ciddi anlamda sınıfta kalıyor.

    Şunu söylemeden geçmeyelim. Alienware de kesinlikle 17" modelleri tercih edin. Ram upgrade ve anakart yapısı olarak çok daha gelişmiş oluyorlar.

    Şuan kullandığım Razer dan memnunum Türkiye'de yok Yurtdışıdan aldım geldim ürünü.

    Ve yukarıda ki bir arkadaş sadece Forumlardan okuduğu bilgiler ile sallamaya çalışmış, kullanmadan detaylarını bilmeden kulaktan dolma bilgiler ile kimseyi zan altına bırakmayın.





  • 4k 120 hz. Düşünmesi bile güzel

  • Bu bahsedilen CPU ve GPU modeli nedir?

  • Alienware 17 R3 - 4K yı 2016 da ilk çıktığında Amerika dan aldım, sadece bir sefer termal macularını yeniledim. Hala taş gibi duruyor , geçen sene de İngiltere den Razer Blade 15 aldım oğluma , Alienware in ekran kalitesi ve max. parlaklığı çok daha başarılı. Alienware i nvdia 4000 serisi modeller çıkınca yeni modelle değişirim sanırım. Yada bir sene daha beklerim ama Alienware dan şaşmam. Tek şikayet laptop ve sarj aleti çok ağır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.