Şimdi Ara

6700 XT 2 uzun 1 kısa bip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar. Sistemimde ryzen 7 2700 ve 1660ti takılıydı. Sapphire 6700 xt aldım. Bilgisayara taktığımda herhangi bi sıkıntısı yoktu. Ardından darboğaz yapıyor diye Ryzen 5 5600X ile işlemcimi güncelledim taktım. Bilgisayarı açtığımda 1 uzun 2 kısa bip ses geliyor. Ama bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor. Formatladım ram'leri çıkarıp taktım ekran kartını çıkarıp taktım yine de ses gitmiyor. Eski kartım 1660ti ı denedim bip sesi gelmiyo. Yazılımsal bir sıkıntısı olabilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 2 uzun 1 kısa veya 1 uzun 2 kısa ise bunlar genelde ekran kartı arıza sinyalleridir. Zaten önceki kart 1660 takılıp denendiğinde o sorun olmuyormuş , 6700xt ile denenince oluyor.

    Sorun biraz kendini belli etmiş. Sıfır da olsa 2. elde olsa garantilidir nasılsa eski kart değil çünkü, garantiye verin kartı.


    Sistem açılabilir çalışabilir ama muhtemelen belirsiz bir zamanda sorun çıkaracaktır kendisi ekran kartının.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    İşlemciyi değiştirdim kısmından sonrasını okumamıştım hocam, sonunda dediğiniz gibi yazıyormuş, tez canlılık ettim yine  

    Aklıma resizable bar kapalı-açık denemek ve farklı pcie slotlarında da aynı şeyi mi yapıyor ona bakmak geldi, onlar da fayda etmiyorsa dediğiniz gibi garanti yolu gözüküyor

  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    Birşey diyecegim yeni alınan bir kartta örnegin ilk 1-2 ay falan arıza olması durumunda Garantiyle neden Alıcı uğraşssınki? Kartı alalı daha 1 ay olmuş


    Firmaya gönderip anında yenisiyle değiştirmeleri gerekmezmi? Üstünede birde yaşadıgınız sorun nedeniyle Özür dilenip sonraki alışveriş için %50 indirim bile sağlamaları gerekir..


    Neden garanti süreciyle alıcıyı uğraştırıyorlarki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 18 Temmuz 2022; 9:59:5 >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    Yok ne demek , bende okuyunca bip sesi tarzı ve aynı slota 1660 ta denendiği için dedim zaten, rx 6700 xt de gözüküyor gibi anlatılana göre sıkntı durumu .  

  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    Dediklerin doğru katılıyorum gerçi bana sormamışsın ama ortak bir konu olduğu için düşüncemi yazim. Malesef ilk bir - iki ay değil genelde ilk 14 günü baz alıyor firmalar bir sorun olsa 15. günden itibaren


    Ürün ne olursa olsun ram , ekran kartı , ssd ... normal prosedür işliyor bu firmalarda ürün 1 aylıkta olsa 15 günlükte mal 7 - 8 aylık ürünlerle aynı kefeye konuluyor. Bekleme veya iade süreci olarak.


    Çok nadir bir iki firma süreci hızlandırabiliyor işine gelirse müşteri memnuniyeti için sadece, hepsi değil. Keşke mesajının son satrlarında yazdın gibi olsa her şey .


    Alıcı genelde o süreçte, parası ile rezil olma vatandaş profili oluyor malesef. Fakat konu sahibi arkadaşın ürünü sıfır mı 2. el mi ben göremedim, bnm konuştum bu sorun genel içindi.

  • ramleri değiştirdim bende de bir uzun iki kısa veriyor herkes ram diyor ama xmp çalıştırıyorum oc yok ve takamasam ışığı yanmaz.asus anakartsa kesin ram diyorlar.dün monitör dp kablosunu değiştirdim dün güzeldi bugün gene başladı.ben de ram voltajı 1.37v yaptım ramler mi çok dandik acaba diye?dandiklikten değil de bu anakart prime pro x470 çok ram seçiyor önceden de sorun yaşamıştım xmp açınca onda da voltajı 1.38 yapmıştım.ekran kartı 1050ti boşta 2080 super var taksam komik olacak.elle bir ayar ile de çözülebilir belki yine yaparsa öyle yapacam.

  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    yukarıdaki mesajın devamı elle aynı değerleri girdim xmp allerjisi var galiba bu anakartın diye ve 1.36v verdim.yine olursa artık anakartı değiştiririm ama ne alacam bilemedim.evdeki strix-e x570 yerine 570s çipsetli bir şey mi alsam pahalı yoksa gerek yok iş yerine msi pro-a mı x570 bişi var 2300 liraya o yeterli olur mu?boşta 5600x var onu buna takacam 2080s'yi de takacam komple satacam emekli olursam yılbaşında.şimdi soru bu makinede strix-e x570 mi olmalı fazla mı gelir yoksa o dediğim msi olsa yeter mi?duran anakartı söküp 570s takınca elime ne geçer 5800x3d açısından aslında kafama takılan bu.kombo strike diye bişi gelmiş msi anakartlara ama temelde curve'den başka bir şey değil diyorlar ben modlu biosla curve giriyorum zaten anakarttan da hiçbir şikayetim yok.

  • Abi forumun maşallahı var şimdi gezerken gördüm mesajı, 5600X için B550 veya X570 MSI A Pro yeterli olur, 5800X3D'li sisteme biraz daha soğutması kalıplı bir anakart almal lazım. Veya A Pro'nun vrmlerin üzerinde bir hava sirkülasyonu oluşturacak 4cmlik bir fan atacaksın çift taraflı bantla. Diğer türlü overclockta tat vermez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    yani bence de satmayı düşündüğüm için bu makineyi abartı bir şey takmaya gerek yok b550 de olur illa x570 olacak demeye gerek yok.xmp'ye gıcık galiba anakart aynı değerlerde açıyor ama deneyelim biraz.


    5800x3d'de zaten oc yapamıyorsun o ppt vs dediklerini zaten oynayamıyorsun.ben x570'in fanından mı kurtulsak diye dedim ama hiç 570s kullanan da görmedim sıcak mı çalışır sıkıntı çıkarır mı?


    bak şöyle anlatayım offical bios kullanıyorsun çipset fanını oynamana izin vermiyor düşük devir çevirtiyor zaten minnacık fan.e öyle olunca oyunlarda 70 üzerine çıkıyor çipset ve bana sanki çipset çok ısınınca performans düşüyor gibi geldi.modlu bios kullanıyorum izin veriyor şu dereceye kadar bu kadar dön diye ve ısınmıyor çipset ama bu biosları yapan adam bıraktı mı nedir bundan sonra ne yapacaz yani özetle 570s'nin fanı olmamasından başka bir olayı yok diyorlar ya benim olayım tam olarak ve sadece o fan yoksa strix-e'deki vrm'ler yok kolay kolay hiçbir anakartta.ben almadan önce bir excel yapmışlar detaylı oradan incelemiştim hero'yu bile beğenmemiştim yoksa hero da alırdım ama onda da sensör problemi mi ne olmuş yani git tepe model al olacak iş değil.

  • Kesinlikle abi, tier listler bir noktadan sonra vrm kalitesinden falan çıkıp anakartta debug led var mı, post boot, anakart üstünde power tuşu var mı o var mı şu var mı kısmına geçiyor. Tier2 diye belirtilen çoğu anakart tepe model işlemcilerle kullanılabilir anakartlar aslında VRM kapasitesi, voltaj regülatörü, power phaseler bakımından. Extreme overclockçuların kullandığı bazı fonksiyonlar yok diye tier1 olamıyor anakart. Ben de overclock yapmayı seven birisiyim ama o kıstasa aldıkları tuşların hiçbirisini kullanmıyorum  

    MSI'ın biosları hem kullanıcı dostu hem fan kontrol kısmı Asus ve Asrock'a göre daha başarılı buluyorum. Hatta şuanki anakartım Asrock, Z390 için de alınabilecek en güzel anakartlardan bir tanesi ama MSI'ın fan kontrolcüsünü mumla arattı. Gigabyte bioslara o kadar hakim değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Decent -- 21 Temmuz 2022; 8:27:3 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.