Şimdi Ara

Çocuklu evde bu klima ile ısınır mıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2 sene önce viesmann 12000btu klima aldım. Sessizliği soğutması ve enerji sarfiyatı çok iyi.

    Isınma olarak kömür kazanı kullanıyorduk yılda 10 ton fındık kömürü kullanıyorduk fakat tonu 5000 tl oldu bu sene. Yıllık ısınmaya da 50.000 tl vermek biraz enayilik olur.

    Bu cihazı ısınmak için kullanmadık. 3 yaşında oğlumuz var. Evimiz kiremit çatılı 2 katlı müstakil. Yalıtım ne yazık ki yok. Konum izmir in yüksek bir köyü. Geçen sene en soğuk gecede -12 dereceleri gördük.

    Odamız 20 m2.

    1. Çocuk ile bu şartlarda bu klima bizi ısıtır mı ?

    Isınmaktan kastım donla dolaşmak değil. Kışı yaşamak için evde kazakla hırkayla dolaşıyoruz zaten.

    2.si bu klimanın kullanım klavuzunda çalışma sıcaklığında dış sıcaklık -7 -8 derece ve çevirici içinde -15 derece yazıyor çevirici ne demek anlamadım, bu klima bizi yarı yolda bırakır mı ? Yani -8 derecenin altına düşerse klima duruyor mu nasıl olucak ?

    3.klima modeli 200-S/HE WS2035MDH1 SET olarak geçiyor. Bu klimada buz çözücü var mıdır acaba?

    Bilmem gereken başka neler var bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Çocuk için ayrıca oda ısı ve nem ölçer aldım. Birde büyüklerinden nem cihazı aldık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kimsenin bilgisi olan yok mu ya. Kimse klima ile ısınmıyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsinirsin gibime geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınırsınız sıkıntı olmaz Viessmann Dynamic serisi 12000likler ısıtmada 14300 BTU'ya kadar çıkabilir. 20 metrekare odayı rahat rahat ısıtır. Maksimum olarak da 31 metrekare alanda ısıtmada bir sorun yaşamazsınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @4ikaos Merhaba ne yaptınız acaba klima aldınız mı kış geliyor?

  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt

    Klima var şuanda hocam. 12000 btu viesmann var. enerji sarfiyatı çok iyi, cob değeri 4.0 ısıtmada.

    20 m2 odada yeteceğini düşünüyorum. İzmir de rakımı yüksek bir köyde oturuyoruz. genelde her sene tutmasada kar görüyoruz. Bu klimanın tek odada yeteceğini düşünüyorum. Olduda yetmezse birde elektrikli soba var onu da kullanıcam.

    4 ayda 20 25 bin tl kömür parası vermektense 2 şer bin tl den 8 bin tl elektrik faturası ödemeyi tercih ederim.

    Zaten bu sene bir deneme yapıcam. Olmazsa önümüzdeki sene normal kuzine soba kurup kökünden çözücem bu sıkıntıyı :D Milletin ülkesi gün geçtikçe gelişir biz gün geçtikçe geri gidiyoruz.

  • Cevap için sağ olun :) Ben Ankara'da oturuyorum 24000 btu klimalara bakıyorum aynı şekilde bizde kömür alıyoruz ama sizin kömür sarfiyatınız bayağı çokmuş biz ortalama 2-3 ton yakıyoruz senede, bu sene iyice fiyatları arttı bende o yüzden klimalara bakmaya başladım soba var ama kışın soğuğunda kısa süre yanmasa soğuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 16 Ekim 2022; 13:1:42 >
  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt

    Hocam tüm evi ısıtmayı düşünmüyorsanız 24 binlik klima çok fazla. ortalama bir oda 20 m2 oluyor. 20 m2 bir oda cop değeri yüksek bir 12000 btu klima ile ısınır. bunun üstü gereksiz elektrik faturası sağlar. Tüm evi ısıtacaksanız da ya 24 binlik alıp uygun konuma takın, yada şu tek dış ünite ile 2 iç ünite satılan klimalardan alıp 2 uzak noktaya takıp ikisinide çalıştırmak olur.

    3 ton kömür parasına klima alınıyor şuanda :D

  • Konuyu çok yanlış yere açmışsınız. Klima konusu var oraya açarsanız en doğru bilgiyi alabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Hocam salona takmayı düşünüyorum 3 oda var ısı kaybı çok olur ana ısıtmak istediğim yer salon 24 m2 ama odalar olduğundan bazen açılacak 50-60m2 oluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    Evet konu eski ben şuan ki durumu öğrenmek istedim oraya da yazmıştım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt

    18 binlik bir klima size yeterli olur. copa marka var.. babamlara taktırdım geçenlerde. test ettik piyasadaki en yüksek fan d/dk sına sahip cihaz. çok güçlü üflüyor. Şuan daha klima yakmaya başlamadık o yüzden birşey söyleyemem ama kışın tekrar haberleşelim :D

  • @4ikaos Bakalım arıyorum şimdilik ne yapıcaz Çocuklu evde bu klima ile ısınır mıyız? 

  • Bugün sabah havanın 10 dereceye düşmesiyle klimaya ilk marşı verdim hocam :D

    yaklaşık 30 dk da odanın içini 14 dereceden 22 dereceye çıkardı sonrada düşük fan moduna geçti.

    Normalde kömürlü kazan kullanırken oda en fazla 19 dereceye kadar çıkıyordu o da üşütüyordu biraz. Tabi klima soğuk havalarda nasıl performans gösterir onu bilemem. gerçi en fazla 0 ları görüyoruz burda ama bakıcaz.

  • @4ikaos Bence çok iyi kömürden kurtulursunuz inşallah, kışın 0 derecenin altını görmüyorsa rahat edersiniz bizim buralar soğuk zamanlarda -10 altını görüyor o yüzden klimalara daha bakıyorum karar veremedim çok seçenek var Çocuklu evde bu klima ile ısınır mıyız? 



    Çocuklu evde bu klima ile ısınır mıyız?




  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt

    Hocam şimdi klimacı arkadaşım çok, Özellikle istanbul ve izmir bölge müdürlüğü yapan tanıdıklarım var. Genel olarak isimlere aldanmayın. Çünkü hepsi aynı yerden çıkıyor. iç üniteleri yapısı felan hep aynı. sadece çoğu bilindik marka bakır iç tesisat yerine daha ucuz olan aliminyum kullanıyor ve bu durum klima ömrünü ve ısıtma soğutma kapasitesini düşürüp enerji sarfiyatını arttırıyor. Çoğu klimanın cop değerleri düşüktür onuda araştırın. Isıtma odaklı kullanıcaksanız sadece o zaman bazı markaların klimaları daha iyi. viesmann copa gibi mesela.

    Viesmann iyi bir klima olduğundan fiyatı aşırı arttı talep patlayınca. copa da çok iyi fakat viesmann gibi ismi sonradan duyulacak bir klima. ama illa bilindik bir marka alayım derseniz. en önemlisi en yakında bayisi olan markadır. mesela vestel arçelik gibi, çünkü kışın ortasında bir arıza verince yedek parça ve teknik servisin acil müdahalesi çok önemli olur.

    samsung demirdöküm gibi markalar için çoğu zaman istanbuldan parça beklemek gerekiyor.





  • Aydın İncirliova da oturuyorum Ankara dan yeni taşındım buraya binada doğalgaz vs yok ısınmayı bende klima ile yapmayı düşünüyorum hem yazın da rahat ederim diye düşündüm. Salonun 25 metrekare baymak elegant 12000 BTU almayı düşünüyorum sizce iyi bir tercih mi ? Ayrıca Ankara da -20 dereceleri gören bir memleket burası 0 altına dusmuyormus ilk sene yakmasak da rahat ederiz diye düşündük 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @4ikaos Servis olarak Arçelik-Vestel en yakınları diğerlerinin servisleri biraz daha uzakta sizin de dediğiniz gibi parça bekleme olayı varsa kışın bir arıza verirse pek iyi olmaz şuan Vestelin Flora Doğa kliması var 24 lük mediamarkt da o 13 bine geliyor iyi fiyat ama bazı yorumlarda iyi ısıtmıyor yazmışlar ısıtma scop değeri 4 yazıyor çok anlamıyorum ondan :) onun yerine Arçelik Ekolojik'de olabilir onda 4.3 yazıyor bugün Arçelik'ten ücretsiz keşif için randevu aldım bakalım gelip bir baksınlar.

  • GENERAL006 kullanıcısına yanıt

    Bende viessman var işte, Bu sene dış üniteden bi tırrrrr sesi geliyor sürekli, servisi aradım garantisi var, Bana önce düşük volt olabilir ona baktırın diyorlar, sonra yok topraklamayı bağlamamış olabilirler ona bakın dediler felan filan. siz gelin bakın diyorum onlarda yok işte biz gelirsek ve klimada değilde elektriksel birşeyse 450 tl servis ücreti yazarız diyor.

    şimdi elektrikçi çağırıcam birşey yok elektrikte derse bu sefer birde elektrikçiye ver 300 tl servis ücreti. ne anladım bu işten. aslında klimalarda montajı yapan adam tam takım elektrik bağlantısını da yapıp gitmesi lazım. böyle ortada kalıyoruz sonra.

  • @4ikaos Saçma aslında gelip bakmaları lazım garantili ürün sonuçta elektrikselse de onu söyleyip giderler her şeye para mı istenirmiş

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.