Şimdi Ara

Kripto borsaları, Hindistan’daki yüksek vergilerden darbe aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kripto borsaları, Hindistan’daki yüksek vergilerden darbe aldı



    Kripto para birimlerine getirdiği sert uygulamalarla gündeme gelen Hindistan’da yeni vergi kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte Hindistan merkezli kripto para borsaları ağır vergi yükü ile karşı karşıya kaldı.



    İşlem başına yüzde 1 vergi alınıyor



    Hindistan'ın 1 Temmuz'dan itibaren işlem başına yüzde 1 vergi almaya başlaması ile beraber, üç Hindistan merkezli kripto para borsasının ticaret hacimleri ortalama yüzde 72,5 düştü. Bununla beraber sık işlem yapan yatırımcılar merkeziyetsiz borsalara (DEX) geçmeye başladı.



    Veri platformu nomics.com tarafından alınan verilere göre; kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte ülkenin en büyük 3 borsası olarak görülen ZebPay, WazirX ve CoinDCX’te işlem hacimlerinde yaşanan düşüşlerin oranı yüzde 60’tan yüzde 87’ye kadar uzanıyor.



    Ayrıca Bkz.Kripto Kraliçesi’nin başına ödül kondu



    WazirX başkan yardımcısı Rajagopal Menon, konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:



    “Şu anda, yüzde 1 oranında uygulanan verginin sonuçlarını tahmin etmek için henüz erken. Temmuz ayının ikinci haftasında bunu anlamak için daha iyi bir konumda olacağız”









  • Yüzde 1'lik verginin yaratmış olduğu tepkiye bak bizde direk yüzde 20'den başlar 3 gün millet ağlar 4.gün savunmaya başlar.

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    İşlem başına borsalar 10000 bir komisyon alıyor 100'de 1 demek 1 işlemle 100 işlemlik komisyon ödüyorsun demektir. Borsaları öldürür. Mal Hindistan borsalardan alacağı vergiyide yemiş oluyor böyle. Aç gözlü olmayacaksın burada. Btcturk'un uyguladığı komisyonun %18 vergisi gayet mantıklı. Bu yasallaşabilir. Alınan komisyondan %18 vergi gayet mantıklı birde üstüne sene sone borsada gelirden %22 alınır mis gibi rekabetçi fiyatlar verildiği için yurt dışına da kaçınılmaz. Birde 100 milyon lisans parası alsın borsalardan bitti mis gibi para :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madonos -- 5 Temmuz 2022; 21:29:29 >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    bu işleri ve borsa alt yapısını hiç bilmiyorsun, değil mi?

  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Saglam bir ticari hukuk sistemi de kripto vs hepsi icin Turkiye'de yok. Yani risklidir. Gerci cesit cesit milleti kandiranlar diz boyu Turkiye de bilhassa .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.