Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARININ ARTMASI PLANLANIYOR - 2023 (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.123
Cevap
51
Favori
195.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 200mbps lik TT fiber


    TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARININ ARTMASI PLANLANIYOR - 2023
    TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARININ ARTMASI PLANLANIYOR - 2023speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/i/5373070292
  • burak481 B kullanıcısına yanıt

    10 Mbps te sorun olduğu için 8 e düşürülmüyor, paketiniz 10 Mbps değil zaten.. İsterseler 1000 Mbps uploadı buffer olamadan verirler aynı altyapı ile. Teknik bir açıklamayı anlamadığınız için ilgisiz sonuçlar çıkarılıyor.

  • eve bi iş için emiceoğli geldi bazı dosyaları vardı buluta upload edilecekti akşam 6-7 de geldi 100mbit paket var 8mbit upload var tam 5-6 saatir dosya yüklenmesini bekliyoruz. bu upload yüzünden hem akşam vaktim gitti hem çocuğa yedirdik içirdik derken masrafta gitti hem 5-6 saatir pcyi kullandık elektrik masrafıda gitti. türk telekom bize 1gbit upload verseydi ne olacaktı? maks 10-15dk da dosyaları yükleyip işi bitirecektik vakitten kazanıp bu kadar masrafa girmeyecektik. heyt be nelerle uğraşıyoruz

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Meta yani fb,ws,instagram... sofya'da veri merkezi açıyor ama yoğun kullanımın olduğu TR'de açmıyor. bu kadar sansür ve baskının olduğu yerde yabancı yatırımcı veri merkezi açmaz. sansür ve baskının olduğu ülkeler geri kalmaya mahkumdur, çin'de buna dahil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 27 Kasım 2022; 0:8:41 >
  • power-pc P kullanıcısına yanıt

    Facebook yani Meta'nın Türkiye'de de POP noktası var ama Türkiye'de veri barındırmıyor. Sadece CDN işlevi görüyor zaten ISS'ler kendi bünyelerinde de artık bu CDN'leri barındırıyorlar. Çin bizden farklı Çin'de bahsedilen servisler yasaklı olmasına rağmen Meta hariç hepsinin veri merkezleri var. Sebebi ise batı standartlarında olmasa dahil belli bir standartları olan hukuk sistemi var. Ayrıca Çin'in sansür sisteminde veri merkezleri muaf. Yine Çin'de gelişmiş büyük şehirlerde onlarca özel altyapısı olan firmalar var.


    Bizde sözde batı standartlarında özde ise kuralları belli olmayan bir hukuk sistemi var. Veri merkezlerine dahil uzayan bir sansür sistemi var. Ülke çapında yayılmış iki şirketin altyapısı var iki şirkette hiçbir denetimi olmayan Türkiye Varlık Fonu'na ait. Üstüne üstlük ülkede TRT gibi devlet kurumu bile sunucularını yurtdışında barındırıyor. Böyle bir ülkeye kim verilerini saklayıp diğer ülkelere de buradan hizmet vermek ister?





  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Ana akım çoğu haber sitesi yurtdışında barınırken bir kaçı hariç hepsi yurtiçine dönmüş gözüküyor. Haber sitelerini söylememin sebebi ilk 100 de en çok ziyaret edilen internet siteleri olarak gözüktüğü için. Yalnız trtizle.com dan maçlara bakıyorum Akamai cdn üzerinden dağılıyor. Türknet kullanıyorum önceden De-cix üzerinden olurdu şimdi direkt Türknet içinde cdnleri mevcut galiba artık De-cix e bile uğramıyorum. Ama trtizle.com Amazon Frankfurt'da barınıyor galiba. Yurtdışına çıkamazsak kamu yayınlarına ulaşamıycaz galiba. Bunun bir nedeni de Ddos olabilir mi acaba diye düşünüyorum. Ülke içine o kadar istek gelirse yurtdışı çıkışlar satüre olur diye ama onun çözümü de var ddos anında yurtdışına engellemek gibi.

  • msdos34 M kullanıcısına yanıt

    En azından ISS'lerin itirazını dinleyip ülke içerisinde bulunan CDN'lere geçmişler. Ama yayın yine TR'den yurtdışına aktarılıyor orada barındırılıyor dağıtım Akamai CDN'leri üzerinden dağıtılıyor. Trafik arttıkça bu trafik değişim noktaları zaten işe yaramaz. Türknet'inde abone sayısı artıyor dolayısıyla trafikte artıyor trafik arttıkça De-Cix, AMS-IX gibi trafik değişim noktaları işinize yaramaz zaten karşı tarafta sadece size hizmet vermek istemez. O yüzden trafiğinizin arttığı şirketler sizi özel arabağlantıya ya da bu şirket CDN şirketiyse size belli standartları karşılamanız halinde kullanıcılarınızın finanse edeceği CDN sunucularını size verir. Yine Türknet Facebook içinde De-Cix üzerinden arabağlantı yapıyordu ama onda da özel arabağlantıya geçmişler.


    TRT Metro Ethernet hizmetini Türk Telekom'dan alıyor, Türk Telekom'un da yurtdışında siber güvenlik firması DDOS GUARD ile Frankfurt ve Viyana'da arabağlantıları var. Ayrıca ülke içinde de Gayrettepe, Acıbadem, İzmir ve Ulus'ta DDOS savunma sistemleri var. Evet siber güvenlik olarak hala yetersiziz ama koskoca Microsoft bile TT'den hat kiralayıp Türkiye içerisinde hizmet verebildiğine göre TRT'nin haydi haydi verebilmesi lazım.





  • 1000 mbps ttnet fiber internetim var. 8upload veriyorlar şaka gibi bu normal mi arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eric Theodore Cartman. kullanıcısına yanıt

    1000'e 30 vermesi lazım değil mi bir yanlışlık var

  • kağıt üzerinde 100 mbit upload hızı 4 mbit , 1000 mbit upload hızı 20 mbit.

    Fakat gerçek hayatta 100 mbit aboneler 8, 1000 aboneler 55 civarı hız alıyorlar. Türk Telekom bu hızları bize bahşediyor :)

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Türknet o zaman metro etherneti bedavaya veriyor Istanbul da :)

  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Tek bir fotoğraf paylaşayım o zaman bana bunun mantıklı açıklamasını yapmanızı rica ediyorum adresi merak edenler olacaktır FLAN cafe nin olduğu bina göztepe de parkın karşısında.


    SOL GPON altyapı döşemeye başladığı an TT de GPON projesi başlatır hiç şaşmaz. Turknet misal gigafiber döşemeye başladığı yerlere bir süre sonra TT geliyor GPON için


    TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARININ ARTMASI PLANLANIYOR - 2023
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Kurumsalda talep ettikleri anormal fiyatların meşru tarafı kalmayacak bir de durduk yerde operasyonel yük gelir altyapılarına ilk başlarda millet abanır uploadlara vs. Büyükşehirlerde Turknet vb. alternatif ISS lerden metro teklifi daima çok daha uygun oluyor TT ve SOL e göre

  • mustifb M kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz verilere nereden ulaşıyorsunuz NOC tecrübeniz vs. mi var ya da Transmisyon şebekelerinde mesai mi harcadınız merak ettim?

  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    Türknet'in verdiği ME bağlantılarının hizmet seviyesi taahhüdüne, hizmet veriş şekline, ne kadarlık kapasiteyi nasıl sağlıyor onlara bakmak lazım. Küçük ISS'ler kurumsal ağızla "öldürücü rekabet" denilen bir taktikle hizmet verirler. Buradaki zararı başka taraftan çıkarmaya çalışırlar ya da bir süre belli bir zararla devam ederler. Örneğin birkaç yıl önce Türk Telekom, Tivibu özelinde bu "öldürücü rekabet" taktiğini uygulamıştı 5 TL'ye TV hizmeti satıyordu. Tivibu birimi rekor zarar ediyordu ama zaten bu zararı göze almışlardı. Tek sorun sürdürülebilir değil zarar şirketin bilançolarını etkileyince bıraktılar.


    Türk Telekom ME bağlantılarında şehirlerarası, uluslararası belli bir gecikme taahhüdünde bulunuyor. Hatta size özel yurtdışı çıkışı, size özel Tier 1 firmalar ile arabağlantı yapıyor ve bunu sadece siz kullanabiliyorsunuz. Örneğin Equinix'in Eyüp'teki veri merkezi için Amsterdam-1'de Telia ile bağlantı yapmışlardı. Radore veri merkezi için 3 farklı noktadan hizmet veriyorlar mesela.


    Yüksek upload vermemelerinin sebebi ise hala düşük hızlarda 2-5-10 Mbps ME bağlantısı alan firma gelirlerinden olmamak. Ama artık bu firmaları yavaş yavaş Türknet'e ya da başka küçük firmalar kaptırıyorlar. Sonuçta benimde şirketim olsa artık 10 Mbps Metro Ethernet için TT'ye on binlerce TL para vermem giderim Türknet'ten alırım. Hem Türknet'te kendini eskiye göre baya geliştirdi Turkcell ile bağlantıları kötü ama TT ile 4 farklı arabağlantıları var, kendilerinin özel bağlantıları var varsın Turkcell'e yurtdışından dolaşayım banane.


    Diğer mesajınıza istinaden NOC'da hiç görev almadım transmisyon tarafında görev aldım oralara gelen networkçülerden bilgi edinmeye çalıştım.





  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    Görüntü ve ekipman kirliliği için söyleyebileceğim bir şey yok. Fakat absürt olan şey nedir anlayamadım? İstanbul hakkında çok bilgi sahibi değilim fakat haritadan belirttiğiniz kafe ve konuma baktığımda arazi ve refahın bu kadar yüksek olduğu daha ilk saniyede deniz yakınlığı ve popüler semt isimleri ile belli olan bir bölgede her firma orta - yüksek fiyatlı ürün, hizmetlerini daha rahat satabileceği için hizmet vermek isteyecektir.


    Abes olan böyle bölgelere yüksek kâr marjlı ürün veya hizmetler için yatırım yapmamak olur. 500 Mbps üstü tarifeyi ister ucuz, ister pahalı olarak satabilmen için tüketici kitlesinin belli bir ekonomi - gelir seviyesinin üstünde olması lazım. 802.11ax cihaz ya vermen lazım yada tüketicinin kendisinin alabilmesi lazım, verdin veya tüketici kendi almak istedi evdeki cihazlar 802.11n veya ac ise yine bir anlamı yok. Bugün torrent denilen kavram daha da engellense, yüksek hızlı internetin 4k stream içerik hizmetleri, lisanslı 4k diğer film - içerik servisleri, steam dışında büyük ölçüde yine bir anlamı olmayacak ki. Aynı şekilde ücretli bulut disk servisleri ile upload - yedekleme vb. İşin özü = iyi hizmet - yaşam için iyi para, iyi gelir gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 6 Aralık 2022; 17:29:42 >




  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    ruh hastası bunlar, hiç fiber olmayan yerlere öncelik verilmesi gerekiyor.ama öyle olmuyor altyapı zengini yerlerde paralel altyapılar kuruluyor.

  • maxi909 M kullanıcısına yanıt

    Arap yağı bol bulunca bir taraflarına sürermiş misali, zengin mahallelerine çeksinler ohh ohh

  • Uzun vadede altyapı eksikliği, fiber dönüşüm, upload hızı sorunları er yada geç iyileşecek - gelişecek arkadaşlar dikkat çekilmesi gereken diğer bir unsur politikanın internet üzerindeki gücü ve yetkisi. İnternet altyapısı gelişiyor - artıyor fakat politikanın ve yasakların internet üzerindeki etkisi de artıyor.


    Telefonda inanılmaz ÖTV var, ek olarak taksit ile uygun fiyata satın alamıyorsun. Yetmiyor o telefon için aylık faturanda ciddi özel iletişim vergisi ödüyorsun, yeni hat almak için yine ciddi kayıt - vergi ücreti var. Aynı şekilde sabit internette de ciddi vergiler var. Bu kadar verginin üzerine yetmiyor tüketeceğin içeriklerde politikanın doğruları, yanlışları istediği gibi bağlantı hızını sınırlandırma veya sonlandırma gibi haklara sahip.


    Şöyle giriliyor, böyle yasaklar açılıyor da bir çözüm değil. Yasaklardan kaçabilmek için kullandığımız ücretsiz veya ücretsize yakın hizmetlerin, servislerin güvenilirliği yok.





  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    Ben zaten şahsen ilerleyen dönemde internetin Çin gibi olacağını düşünüyorum hatta biz Çin'den daha beter olacağız. Hatta kobay olarak Turkcell'i seçtiklerini düşünüyorum. Engellemelerin hepsi ilk olarak Turkcell'de başlıyor sonra diğer ISS'lere dayatıyorlar. Dünyada internetten en fazla vergi alan ülkeler listesinde ilk 2'deyiz. Network cihazlarına aynı araba gibi %50'den başlayıp %150'ye varan ÖTV uygulanıyor. Telefondaki, hatlardaki durumu zaten siz yazmışsınız. Çin gibi bir internet olduktan sonra isterse 10 Gbps hız versinler zaten sansürden dolayı o hızı kullanamayacağız ki.

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.