Şimdi Ara

İçli Köfte Tarifi – İçli Köfte Nasıl Yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İçli köfte dediğimizde ülkemizin her köşesinin kendine has bir içli köfte tarifi var. Bu tarifimiz de yemede yanında yat diyebiliceğimiz, en leziz olanlarından. Sizlere verdiğimiz ölçülerle uygulayacağınız bu tarifimizin hamuru tam kıvamında, iç harcı ise enfes diyebiliriz.


    İçli Köfte Tarifi – İçli Köfte Nasıl Yapılır



    İçli Köfte Tarifi İçin Kullanacağımız Malzemeler


    2 su bardağı ince köftelik bulgur

    1 su bardağı irmik

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 çay kaşığı (silme) pul biber

    1 çimdik kimyon (isteğe bağlı)

    10 sap maydanoz

    3 yemek kaşığı un

    1 yemek kaşığı domates salçası

    1 yemek kaşığı biber salçası

    1 adet yumurta

    1 dilediğiniz kadar ceviz içi (iri çekilmiş)

    200 gram tereyağı veya margarin

    1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)

    2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

    3 su bardağı sıcak su

    550 gram kıyma

    4 adet orta boy soğan

    4 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)

    1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)


    İçli Köfte Nasıl Yapılır?



    Öncelikle soğanlarımızı ince ince doğruyoruz ve tavamızda sıvı yağ ile pembe rengini alıncaya kadar kavuruyoruz.

    Kavrulmuş olan soğanlarımızın üzerine kıyma ekleyip suyunu çekinceye dek kısır ateşte kavurmaya devam ediyoruz.

    Sonrasında salçamızı ekleyerek 3 dakika daha bekletip eser miktar su ekliyoruz (yumuşak bir kıvam alması için)

    İnce ince doğranmış maydanozlarla birlikte baharatlarımızı tuz ve cevizimizi ekleyip ocağımızı kapatıyoruz. Harcımızın artık dinlenme vakti..

    Bir bardak soğuk su ile ince bulgurumuzu kısır yaparmış gibi ıslatıyoruz.

    Suyunu iyice çektiğinden emin olduğumuzda baharatlarımızı, tuzumuzu, salça ve irmiğimizi ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyerek yoğuruyoruz.

    Sonrasında unumuzuda ekleyerek beş dakika daha yoğurmaya devam etmeliyiz. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmayacak seviyedeyse kıvama gelmiş demektir.

    İstediğiniz büyüklükte parçalar alıp içini açarak dinlenmeye ayırdığımız iç harcımızı eklemeye başlayabilirsiniz.

    Hazırlama aşamamız bitti sıra pişirmekte..Hazırladığımız içli köfteler 1 bardak kızgın sıvı yağ içinde kızartılarak pişirilir..


    İçli Köftelerimiz artık afiyetle yenmeye hazır. 🙂


    Kaynak: https://www.ow.com.tr








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.