Şimdi Ara

yeni dünya düzeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkes farklı ülkeye gitme derdinde.

    bakıyorsun türk ingiltereye gelirken ingilizde türkiyeye antalyaya yerleşiyor..


    hayal kuruyor türk genç..ah abi greencard çıksa amerikaya gitsem..


    -nolacak gitsen?

    -nolacağı var mı abi..amerika ya..


    kardeş şuanki dünyada, 1800lü yıllarda dünyayı zaten ele geçirmişler. ne var ne yok almışlar. tamam mı.. bütün ülkelerin içini boşaltmışlar tüm varlığı kendi taraflarına çekmişler.kalmış boş tarlalar ve para diye kağıt parçaları...


    insan oğlunu yüksek vergi-faiz-ev fiyatları ile köleleştirmişler.özellikle de vergi ile adam öyle bir düzen kurmuşki, adam şunu diyor;


    "tüm para bende, çalışana hayatını idame ettirecek kadar vereceğim. çalışmayan ölecek.benim kurduğum vergi faiz sisteminde hiçkimse söz sahibi olamıycak.bu sistemle bütün ülkelere faizli borç verip tüm halkları yüksek vergiyle sömüreceğim.. biz zaten 200 yıl önce tüm dünyayı ele geçirdik, amerikadaki bir üst düzey yönetici değil amerikadaki merkez bankasının başkanı dahi bize çalışan bir memur ve bu sistemin bir kölesidir" diyor.


    dünyanın sistemi bu olmuş bakıyorsun gence, altına 30bin dolarlık bi araba, bi gözlük bi ayakkabı ile dünyayı keşfettim sanıyor... hayal dünyasında yaşıyorsunuz ve istediğin ülkeye adrese git bu sistemden kendini izole edemezsin. istersen dağa ormana çık. bir bardak temiz suyun bile bedeli var bu dünyada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • dünyanın gelişmiş 30 ülkesinde yaşanır aylıkta hiç yeteneğin yoksa 2 bin doları cebine koyarlar psikolojinde s.kilmez. fakat geri kalan 160 ülkede aylık ortalama 300 dolar alırsın psikolojininde içinden geçerler hangisini tercih edeceksin

  • bu nesilden zerre hayir gelmez


    beyinleri paradan menfaatten baska seye islemiyor


    iste sizi onlarin kolesi yapan da bu


    kosa kosa onlarin mallarini kapisan sizsiniz


    yiyiyorsa sen de yapip satsana onlara


    ne guven kalmis ne ahlak ne de gurur


    dusmanina hayran adam yok edilmeye mahkumdur

  • gelişmiş ülkede ev kirası 2000$ ev fiyatı 500bin dolar evin vergisi 12bin dolar. psikolojini alt üst eder orası da ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yudum suyun bile bedava olmadığı bu dünyada, ötv vergisinin roket olup gittiği,çalışmayan insanın sağlıktan yararlanması için sigorta primi ödemesi gereken bu dünyada, okulların da ücretliye döndüğü,git gide herşeyin parasız yapılmadığı, yatıp sabah kalktıkça cebindeki paranın alım gücünün düştüğü,herşeyin fiyatının git gide artıp senin git gide yaşlanıp çalışamadığın bir dünyada, bahçeye attığın tohumun suyun gübrenin traktörün yaktığı mazotun para olduğu bu dünyada gözümüzü açmışsak sorun bizde mi? aslında biz dedelerimizin bize bıraktığı yükü sırtlandık. olan bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Farkli ulkelerde yasayip ayni isi yapiyoruz diyelim. Ben senden haftada en az 10 saat daha az calisiyorum. Ben maasimin yarisiyla en pahali telefonu ihtiyac diye alabilirken senin ayni telefonu alabilmen icin en az bir yil para biriktirmen gerekiyor. Dahasi bu telefon senin icin lüks sayiliyor. Ben o telefonu seninle ayni isi yapip senden daha az calisirken daha ucuz bir paraya satin alabilirken, sen hem daha cok calisiyor, hemde daha pahaliya satin aliyorsun. Ikimizde ayni zamanlarda yasiyoruz. Soyle bakalim simdi hangi nesil daha hayirli? Suc nesildemi yoksa hazineyi savururken itibar deyip, halka gelince en ufak ihtiyaca luks diyerek hacamat eden yoneticilerdemi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 25 Haziran 2022; 19:52:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt
    Milletin açlıktan ağzı kokuyor, açlık sınırı 7 bin küsür, yoksunluk sınırı 20 bin küsür lira olmuş bir memlekette milyonlarca insan asgari ücretle geçinmek zorunda. Bi zahmet paranın peşine düşelim amk. Bi zahmet dinimiz imanımız para olsun da karnımızı doyuralım insan gibi yaşayalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Harbiden bu dünyada anan baban haric kimse 1 bardak suyu bile beles vermez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Menfaatlerim sen çok yaşa

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.