Şimdi Ara

MSI RTX 2060 Gaming Hotspot 107 derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumdan 2. el çok temiz bir kart aldım, kartın performansından görüntüsünden çok memnunum ancak GPU-Z'de hotspot değerleri 107 derecede geziyor. Kartın Power Limit'ini düşürünce 96 derecelere düşüyor. Kartın garantisi bitmiş ancak vidadaki güvenlik etiketi duruyor. Macun değiştirmek istiyorum ama ileride satarken etiketten dolayı "Tamir görmüş" muamelesi yemek istemiyorum. Kartın genel sıcaklığı Max 75 derece ama sanırım hotspot'tan dolayı kartın bir fanı saniyede bir %100'e çıkıp iniyor. Bu şekilde kullanmak riskli mi? Bu kartların çalışma dereceleri nedir? Bir de NZXT G12 GPU sıvı soğutmam var, daha önce GTX 1080'de kullanmış, 50 dereceleri bile görmemişti kart. Sizce garanti etiketini hiçe sayıp sıvı soğutmayı taksam mı ? fikirlerini benim için önemli. Şimdiden teşekkürler


    Edit: Macunu Corsair macun ile değistirdim ve şuan kartın sıcaklikları auto fan ile max 64-65 ile geziyor, hotspot 77 gordum max. Sivi sogutmanin ayaklari GTX serisine göreymiş o yüzden takamadım ama kendi sogutmasini gercekten cok basarili ve sessiz buldum.


    MSI RTX 2060 Gaming Hotspot 107 derece


    MSI RTX 2060 Gaming Hotspot 107 derece



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarMania -- 12 Haziran 2022; 11:20:56 >







  • Evet riskli kartı güzelce temizleyip macun yenileyin
  • Kartın garantisi bitmiş ve elinizde gpu soğutucusu da var ekstra masraf çıkarmayacak değiştirin gitsin. Yüksek sıcaklıklarda kullanmayın kartı zaten garantisi yok olası bir sorunda garantisi olmadığı için ücretli servise vermek durumunda kalırsınız yada daha kötüsü kartı komple yakabilirsiniz. Tavsiyem elinizdeki soğutucuyu takın takmadan güzelce bir termal bakımını yapın kafanız rahat olsun. Soğutucu montajını yaparken de birkaç fotoğraf falan çekin satarken açıklamasını yaparsınız düşük sıcaklıklarda çalışacağı için kartın ömrü daha uzun olur.

  • Az önce ilk benim açtığıma dair fotoğraflari çekip, kartın macununu değiştirdim, şuanda power limit ile oynamadan, kart stok haliyle 64 dereceyi geçmiyor, hotspot ise max 74 derecede. Kartın orijinal macunu kurumuş ve yanlara taşmıştı açtığımda. Şuan sessiz ve serin bir kart oldu, uzun yillar kullaniriz. Fikirleriniz için teşekkür ediyorum
    Not: Bu arada kartın orijinal soğutucusunu kullandım, sıvı soğutmadan vazgeçtim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuitarMania -- 10 Haziran 2022; 20:8:7 >
  • termal macunu yenileyin o değerler riskli etiket yırtılmış falan ona takmayın bence

  • O etiket'e çok kafa takılırsa, o'nu söküp takmak'ta çok zor değil, 1 fön makinası'yla ısıtıp, kenarını 1 jilet yada falçata ile hafif kaldırıp, sonra tekrar hafif ısıtırken 1 yandan'da cımbızla yavaşça kaldırıp alıyorsunuz, geri yapıştırrken'de o vidayı belirleyip etiketi ona tekrar cımbızla koyup, yine fön ile ısıttıktan sonra parmağınız ile 1'az bastırmanız kâfi.

  • acaba elektriksel problemden dolayı kart zarar gördü sonra satışa koyup sizemi sattılar diye düşünmüyorum değil.

  • GuitarMania kullanıcısına yanıt

    Garantisi bitmis kartin garanti mühüründense icini acip bakimini yapip, serin serin kullanmayi yeglerim. Degerlerin gayet iyi, dogrusuda budurMSI RTX 2060 Gaming Hotspot 107 derece 

  • Sanmıyorum, deneyerek aldım ki sürekli oyundayım, bir sıkıntı cıkarmadı. Tek sorunu ısınmasıydı, şuan serin serin kullanıyorum.

  • Hocam eğer ben 3 veya 4 yaşında ekran kartı alacak olsaydım. Garanti etiketi açılmış ürünü tercih ederdim. Çünkü 4 sene boyunca hiç bakım görmemiş bir cihaz bence çok daha tehlikeli. Siz bilinçli biri olmasaydınız belki de birkaç sene daha kart 100 derecelerde çalışacaktı ve sizin elinizde veya başkasının elinde eninde sonunda sorun çıkaracaktı. Ülkemizdeki bu cihazın içi açılmış, almıyorum mantığını hiç anlamıyorum. Elinizdeki sıvı soğutucu uyumlu ise hiç düşünmeden uygulayın. Öbür türlü kaliteli bir termal macun ile bakımlarını yapmanızı öneririm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.