Şimdi Ara

Erdoğan ‘adayım’ dedi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
2
Favori
3.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

    Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacağını söyleyen Erdoğan, “Cumhur İttifakı’nın adayı benim” dedi.


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu, şimdi de cumhurbaşkanlığı peşinde koşuyor. Bunu delikanlıca yapmak yerine, dolambaçlı yollarla gerçekleştirmeye çalışıyor. Ha bire ‘Seçim tarihi belli olsun’ diyorsun. İşte söylüyorum, seçim önümüzdeki yıl haziran ayının ortasında yapılacak. Adaylığını ya da adayını açıkla” diye konuştu.


    Bu zat nasıl aday olabiliyor Anayasayı çiğniyor , hoş gerçi olsunda Halkın şamarını bi yesinde o zaman anlar adaylığı ...




  • Yeni sistemin yeni tip cumhurbaşkanı olduğu için 1 hakkı daha olduğu düşünülüyorsa, eski tip cumhurbaşkanını koruyan cumhurbaşkanına hakaretten dolayı açılan bütün davaların düşürülmesi gerekir. Yok ben eski tip devam ediyorum cumhurbaşkanlığına değişen bişey olmadı derse aday olmaması gerekir.

  • Recep, Tayyip Bey ile görüşerek Erdoğan'ı aday ilan etti. Devlet, bahçeli evinde gelişmeleri takip ediyor. Kemal'den kılıçların çekilmesi bekleniyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldr1907 -- 9 Haziran 2022; 16:56:23 >
  • Erken seçim ilan etmeden daha adayı çok beklersiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    • Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.


    Anayasadır.


    Nasıl çiğnenebiliyor?

  • Hala anayasa, kanun falan yapmayin burasi Alis Harikalar Diyari degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

    Yeni sistemde 2 defa seçilebilir.Ha aday olsa neye yazar.Seçilmesi baya imkansız.


    Zorla iç savaş çıkararak yapmaya çalışır ama onda da ömrü uzun sürmez.Malum avrupa ve abd ambargosu yersin.

  • 2 kez seçilebilir deniyor yasaya gayet uyuyor. 2. Dönemin sonunda uymayacağı için onu 3 olarak değişirler sonuçta yasalara göre yönetilen bir ülke değiliz. Yöneten kişinin isteklerini yasa yapan bir ülkeyiz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zamanında ecevite yaşlı bırakmalı diyordu şimdi kendisi koltuğu bırakmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malumun ilanı oldu ancak şu kritik dönemde erdoğanın adaylığını açıklaması bir noktada muhalefetin adayını açıklamasını zorlamak adına köşeye sıkıştırma stratejisi zira artık son dönemece girildi seçimler konusunda.Her ne kadar 1 yıl kalsada ülke olarak seçim havasına yavaş yavaş giriliyor artık.


    Benim görüşüm erdoğan, edindiği bilgiler ışığında kılıçdaroğlunun aday olacağını kesin bir şekilde öğrendi ve bugünde kendi adına adaylık kartını ortaya koydu.Muhtemelen erdoğanın bir sonraki oyun şartlarını değiştirecek hamle kartı hdp nin kapatılması süreci olacak,o konuda unutturldu bir şekilde ancak seçim süreci içerisinde hdp nin kapatılması konusu kesinlikle gerçekleştirilir.şimdi önümüzdeki aylarda muhalefetin üstündeki baskı dahada artacağından öyle yada böyle adaylarını açıklamak zorunda kalacak zira halk açıklanmayan aday ismi daha fazla beklemez.Üstüne hdp nin kapatılması ve sonraki yaşanacak iç siyaset gelişmeleri farklı bir seçim sürecine ülkeyi sokabilir.Benim tahminim 3-4 aya kadar muhalefet tarafı adayını açıklar ancak açıklamazlarsa bu seçim süreci muhalefet için çok sıkıntılı geçer.

  • cumhurbaşkanlığı ile başkanlığı birbirinden ayırmamız gerekiyor. bu sayede 2. defa seçimlere girmiş sayılıyor. sistem değişince durum böyle oldu.

  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Bırakamıyor


    Şuan tabanı tutan ne yazık ki Erdoğan


    Erdoğan aday değil de kim olsun ?


    Soylu ? Ki kendisi 2023 de aday olacakdi Sedat Peker ile kavga edince battı


    Numan kurtulmuş? Şuan kimse ak parti toparlayamaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni sistemin yeni tip cumhurbaşkanı olduğu için 1 hakkı daha olduğu düşünülüyorsa, eski tip cumhurbaşkanını koruyan cumhurbaşkanına hakaretten dolayı açılan bütün davaların düşürülmesi gerekir. Yok ben eski tip devam ediyorum cumhurbaşkanlığına değişen bişey olmadı derse aday olmaması gerekir.

  • TC. için büyük süpriz oldu kimse beklemiyordu açıkçası .... özellikle de Devlet Bahçeli...

  • cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan aday olamaz ama akp genel başkanı recep tayyip erdoğan aday olabilir!!!

  • YE MEZ LER. Yıpratın, karalayın, kriminalize edin dimi muhalefet adayını 12 ay boyunca. 


    Erken seçimmi var hayırdır.  


    Önce seçim tarihi sonra MUHALEFET ADAYI açıklanacak. O kadar. Yok öyle kurnazlık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 9 Haziran 2022; 17:46:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun karşısına kimsenin hayır diyemeceği bir aday olması gerekir.Yoksa gitmesi zor olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı abiler malum sahsın karşısına bir ceketi aday gösterseler oyum onun olacak, yani aday kimmiş kimin nesiymiş umurumda değil. Eminim ki benim gibi düşünen milyonlar vardır. Bıktım artık futbol takımı tutar gibi parti tutanlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    HDP'yi kapatacaklarını düşünmüyorum.Zira böyle bir hamle ancak muhalefetin işine yarar.2019'da HDP'nin en çok eleştirilmesinin nedeni İstanbul ve Ankara'da belediye başkan adayı çıkartmamalarıydı.Böylece muhalefetin eli iki şehirde de güçlenmişti.Özellikle İstanbulda...Şimdi 2023 seçimlerinden önce HDP'yi kapatırlarsa HDP seçmeni olduğu gibi CHP'ye oy verir.G.Doğuda uzun yıllar sonra ilk defa CHP birinci parti olarak çıkar.Bu da mecliste CHP'nin üstünlüğe geçmesine yol açabilir.CB seçimlerinde de HDP seçmeni olduğu gibi muhalefet adayına oy verir.Yani bu koşullarda HDP'nin kapatılması ancak Cumhur ittifağına zarar verir.Böyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum..


    Dahası muhalefetin aday açıklamamasının da millet nezdinde pek fazla bir önemi yok.Ekonomi böyle battıkça muhalefet her türlü bir kaç adım önde...Ekonomi iyi olsaydı ve buna rağmen aday açıklanmamış olsaydı evet bir nebze olsun muhalefet üzerinde baskı olabilirdi.Ancak şu koşullarda kimsenin muhalefetin adayını açıklayıp açıklamamasını umursadığını düşünmüyorum.Millet geçim derdine düşmüş durumda...

  • Anayasaya göre ancak erken seçime gidilirse malum kişi tekrar aday olabilir.Bu nedenle muhalefetin kesinlikle erken seçime gitmemesi gerekiyor.Zira erken seçim kararını mecliste malum parti ve küççük ortak tek başlarına alabilecek bir sayısal çoğunluğa sahip değil.Ancak muhalefette erken seçime yanaşırsa erken seçim kararı çıkabilir.Erken seçim olmazsa malum kişinin CB adayı olması anayasaya göre imkansız.Zira anayasaya göre bir kişi ancak iki dönem CB seçilebilir.Malum kişi 2014'te seçildi artından 2018'de tekrar seçildi.Dolayısıyla anayasaya göre hakkını doldurmuş vaziyette...


    Elbette şimdi ''2014 CB seçimleri parlamenter sisteme göre yapıldı.Biz 2018'de yeni sisteme geçtik.Dolayısıyla CB olma hakkı sıfırlandı ve bu nedenle tekrar aday olabilir'' şeklinde çok zorlama bir anayasa yorumu da yapılabilir.

  • Chp orgutun elinde yuvarlaniyor, partiden kovulanlar kendi partilerini kurup guya koalisyon yapiyor, Mhp zaten iktidarin golgesinde gunesleniyor ! Baska bir alternatif varmi ?


    Erdogan yine CB olacak !

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.