Şimdi Ara

360 mm işlemci soğutucu radyatör ve fan konumları, diğer fanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba kasamın içindeki 360mm radyatör ve fanların ve fanların konumu bu şekilde. iyi bir hava sirkülasyonu için doğru konumlandirma mi? yardımcı olursanız sevinirim.

    360 mm işlemci soğutucu radyatör ve fan konumları, diğer fanlar

    360 mm işlemci soğutucu radyatör ve fan konumları, diğer fanlar

    360 mm işlemci soğutucu radyatör ve fan konumları, diğer fanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerosun -- 9 Haziran 2022; 12:57:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Fan konumları doğru sıkıntı yok.

  • teşekkür ederim hocam. 5800x işlemcim idle konum 37-42 arası gidiyor, yüksek mi? 8700k kullanırken 28-32 civariydi boşta. @LEON-X

  • zerosun Z kullanıcısına yanıt

    Amd tarafında manuel voltaj ayarları yapmak gerekebiliyor, def. halde anakartlar genellikle fazla voltaj verdiği için sıcaklıklar yüksek olabilir, bir de 6 core işlemciden 8 core işlemciye geçiş yaptığınızı unutmayın.

  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    votlajla alakası yok. 8700k 95 watt tdp iken 5800x 105 watt tdp dir ve x serisi işlemcilerin boost modları çok daha agresiftir.

    aio soğutucuların da hs birimleri ufak olduğu için bu güçlerde işlemcilerin sıcaklıkları yüksek çıkar.

  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    6-8 core farkı illa ki yansır sıcaklıklara, bios ayarı yapıp core voltajını aşağı çekerek sıcaklığı düşürmek mümkün, AMD kullanan arkadaşlarımın hiç biri sistemi def. ayarlarda kullanmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LEON-X kullanıcısına yanıt

    kullanmıyor çünkü amd bu konuda çok esnek ve amd de orta seviye bu ayarları yapabilen anakartlar, inteldeki giriş seviyesi fiyatına.

    yoksa intelciler çok daha fazla kurcalıyacak.

    core farkı değil tdp farkı yansır. arada 10 watt fazladan fark var. bu sıcaklığı arttırır

  • @zerosun Ciddi problem görünmüyor ki zaten 5800X/5900X gibi modeller ısı bakımından sıcak çalışmayı severler. Akabinde bu modeller ve güncel AMD modelleri nezdinde idle temp değerleri yüksektir.


    @LEON-X ‘in belirttiği üzere birtakım ayarlamalar beraberinde en azından (load temp değerleri öncelikli olmak üzere) daha düşük ısı değerleri elde edilebilir. Yine ince ayarlarla idle temp noktasında da kazanımlar oluşması muhtemeldir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgi için, radyatör kasanın üst tarafında dış kısımda, radyatör fanları da gördüğünüz gibi içe dönük durumda. doğru montaj bu mudur? sıcaklığı biraz daha düşürmek için farklı bir montaj yöntemi var mi radyatörü ön kısma takmak vs gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zerosun Z kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Güncel olarak genelde radyatörler bu şekilde konumlandırılır. Bu noktadan sonra en fazla push/pull olarak 6 fan takabilirsiniz ve/veya 2-3 derece daha fazla düşüşler için thermal macun iyileştirmesi yapılabilir.


    Dediğim gibi ön veya üst tarafa sığarsa push/pull geçişi yapılabilir ama onun da etkisi sınırlı olacaktır. Load temp değerlerinde aşırı sıkıntınız yoksa pek de uğraşmaya değmez. Daha zaten BIOS ayarlamaları imkanı da mevcuttur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zerosun Z kullanıcısına yanıt

    sizin fanlar içe değil dışa üflüyor. ama zaten olması gereken de bu.

    ön kısma takmayı tavsiye etmem. çünkü 36 lık radyatorun asıl amacı çok uzun sürelerde oluşan ısıyı aktarmak. ve soğutma sistemlerinin de asıl amacı zaten ısıyı kasadan uzak tutmaktır bi noktada. ön tarafa takınca havayı içeri üflediği için işlemci soğusa da bu sefer diğer bileşenler ısınıyor. -ki anakartta en son korkulacak şey cpu nun ısınmasıdır. kondansatorler ya da ramler ısınırsa çok daha büyük problemler çıkar-

    bide bazı -hatta pek çok- sıvı soğutma pompası emme fonksiyonuna sahip değil. ve radyator büyükse su aşağı toplaşacağı için pompa susuz kalıp yanabiliyor. suyu eskimiş sıvı soğutucular nasılsa bu sorundan pek muzdarip olmasa da yeni soğutucular pompayı yakıyor. sonra da abi sıfır soğutucu aldım pompa yandı bu markadan almayın tarzı başlıklar.

    misal benim soğutucu suyu çamur gibi olduğu için pompa ambeleye kalkmıyordu. suyunu tazeledim ve şu anda kasa biraz sarsılsın anında ambeleye kalkabiliyor.

    şimdi diyeceksin abi sen neden suyu değiştirdin o zaman? 4 yaşına gelmişti de ondan :D soğutmuyordu. su çamura bağladığı için pompadan ayrılmıyor. pompanın ambeleye kalkıp aniden yanmasını engellese de uzun vadede eninde sonunda yakıcaktı gene pompayı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.