Şimdi Ara

Yağ filtresi Mann mı orijinal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hava filtresinde filtron tercih ediyorum, ancak yağ filtresi görece daha önemli bir parça olduğu için bu başlığı açıyorum.

    Hangisi daha iyidir, Mann mı yoksa orijinal mi? Araç Citroen. Atmosferik motor, LPG’li. Araç 17 yaşında, bazen yüksek devirde kullanılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 6 Haziran 2022; 22:18:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Orjinal her zaman orjinaldir ama aracınız Citroense Eurorepar da kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt
    Benim aracım için eurorepar’ın filtresi yok. Diğer PSA modellerinde var mı bilmiyorum. Forumlarda bazı üyeler Mann’ın filtrelerinin orijinal filtrelerden daha iyi olduğu iddiasındalar. Doğru mudur, bilmiyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Orijinalden iyi mi değil mi bilmiyorum; ancak Mann'ın filtrelerini kullanıyorum gerçekten oldukça kaliteli ürünler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjinali hangi firma üretiyor o da önemli. Mesela ford yerli ürettiriyor otosan markası adı altında satıyor.

    gerçi düşündüm de mann filtersden kaliteli filtre üreticisi yok :) mann alıp geçin hocam..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Man kendini kanıtlamış, belki orijinalden de iyidir yani. Çok da olay değil mi ama ayrıntı istiyorsanız araştırın bence.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Citroenin orjinal filtresini purflux uretiyor olabilir. Purfluxun filtreleri zig zagli oluyor. Orjinale faiş fiyat odemek yerine purfluxu daha uygun fiyata alabilirsin.

    Mannin benim aracim icin olan filtresini ben begenmiyorum. Metali kalin, geri akis valfi silikon ama filtre kagidi seyrek ve ince. O yuzden mann alirsam ecoobost motorun filtresini almayi dusunuyorum.

    Her zaman orjinal diye piyasada satilan filtreler en iyi kalite olmayabiliyor. Ford icin farkina vardigim durumu paylasayim. Esas orjinali fabrikada takilan fomocodur ve en kalitelisi bu. Bunu da mann uretiyor ama filtre kagidi farkli kendi filtrelerinde kullandigindan daha kalin ve sık. Piyasa da pek bulunmuyor ve 150-250 lira fiyatlardan satiliyor, sahteleri de olabiliyor. Bir yag filtresine de o para verilmez bence. Fordun serviste orjinal diye taktigi siyah filtreyi purfluxa urettiriyor ve purfluxun filtresinden daha dusuk kalitede ve daha pahaliya satiliyor. Benim gibi detayli arastirmayan kisiler iyisi olsun orjinal olsun diye atliyor, aliyor. Hatta bende aldim zamaninda ama filtreyi purfluxun urettigini ogrenince ve purflux filtresinden daha kalitesiz oldugunu gorunce gittim purflux aldim hem de daha ucuza. Otosanin turkiyede urettirdigi filtreler var bide, filtre kagidini gormedim ama filtre icinde yapistirici tasmalari ve metal çapaklari vardi. Capaklari tutsun diye yapilan filtrede çapak kayniyor, ne kadar kaliteli oldugunu dusunun.

    Sonuç olarak Mannin en iyisi oldugunu dusunmuyorum. Fiyatlari dusurmek icin kaliteden ödün verdigini gordum. Filtreden filtreye degisiyor bu durum. Serviste takilan mann uretimi fomoco hava filtresini mann olarak alirsam daha dusuk kalite gelme olasiligi olabilir diye dusunuyorum artik. Yani her filtresi mukemmel olacak diye bir durum yok.

    Eger ugrasirim diyorsanız yapmanız gereken aracin icin olan filtrelerin kodlarini youtube ta aratabilirsin. Filtreleri kesip karsilastirma videolari var, kullanilmis filtrelerin ne hale geldigini gorebilirsin. Geri akis valfinin silikon olmasi daha kaliteli bir filtre oldugunu gosterir. Turuncu ve beyaz renktir genelde. Filtre kagidinin uzunlugu, sıklığı ve kalinligi kalite gostergesidir. Filtrenin agirligi ve metalinin kalinligi yine kaliteli oldugunu gosterir. Kullanilan yapistiricinin kalitesi. Daha ayrintilari var ama genel olarak bir fikir edinebilirsin. Metal filtrelerde biraz uckagit dönüyor cunku icerisini goremiyoruz. O yuzden youtube ta inceleyin alacaginiz filtreyi.

    Birde farkettigim şu var. Filtre kagidi ne kadar uzun ve kalinsa bypass valfinin basinci o kadar yuksek oluyor gibi. Valfin basincinin yuksek olmasi yagin filtrelenmeden gecmesi ihtimalini azaltiyor. Tabi bunun için filtre kagidinin o basinca dayabilmesi gerekir. Valf acma basinci yuksek filtre daha kalitelidir diyebiliriz belki. Tabi bu konuda emin degilim.

    Mann, Mahle, Purflux, Blueprint olabilir.

    Fordun filtresindeki durumu gorebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=oQ6ScYTyIoY



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 7 Haziran 2022; 19:23:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mann dan şaşmayın.

  • Filtron olsun hocam ne olacak, taksiciler en ucuz filtrelerle 800-900 bin km götürüyorlar araçları. Bence biz biraz fazla pimpirikliyiz bu konuda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yakuza283 kullanıcısına yanıt

    Bizde de Focus 4 var. 2 bakımından sonra yetkili servisten çıkarmayı düşünüyorum. Mesela PSA da hava ve poleni Mann üretiyor. Fordda durum nasıl? Purfluxu nasıl temin ediyorsunuz bir de?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filtron zaten mann'ın ürünü. İkiside aynı yani.

  • Calbor C kullanıcısına yanıt

    Michellin ile alt markası Kormoran, Continental ile alt markası Barum, ELF ile alt markası Motrio aynı kalite de olduğunu düşünüyorsanız, Mann ile Filtron da aynı kalitedir.

  • Ben orijinalden yanayım. Aracın bütün argesi ona göre yapılıyor. Bazen aracın motorunu basit yapıyorlar. Filtre ona göre oluyor. Çok detaylı ve pahalı filtre ters etkide yapabilir. Orijinal zaten görevini yapacaktır. Daha kalitelisi akışkanlığı, geçiş durumunu eksi yönde de etkileyebilir. Tabiki de kesin bilgi değil ama orjinalde bu ihtimali elemiş oluyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalus kullanıcısına yanıt

    Fordta da mann üretiyor. Purflux'u nette koduyla arattığınızda bulabilirsiniz. Sitesinden sorgulama yaparak kodu ogrenilebilir. Ecoboost motorsa mann alin yag filtresini w7015 kodu. Bypass valfi filtrenin giriş kisminda, açarsa filtredeki capaklar motora gitmiyor.


    Edit: Fordun fabrika filtrelerini Purolator ve Champion Filter da uretiyormuş. Motorcraft filtreleri Purolator üretiyor ve Mann w7015 filtre motorcraftla ufak tefek farklar disinda ayni. Yani Mann w7015 filtresini Purolator'a urettiriyor galiba. Bu yuzden de "Made in USA" yaziyor filtrede.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 8 Haziran 2022; 1:28:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımın orijinal filtresi üzerinde de mann filter yazıyor sırf aracın markasının damgası var diye aynı ürüne ekstra para vermeye gerek yok mann gayet kaliteli bir markadır tabi ki gerçek mann olduğuna dikkat edin. Kendi aracımda hava ve yağ filtresini mann polen filtresi için de filtronu tercih ediyorum. Filtron zaten mann ın bütçeniz hangisine uygunsa onu alabilirsiniz.

  • Orijinal yağ filtresi ile Mann yağ filtresi arasında ciddi bir fiyat farkı yok benim aracım için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 9 Haziran 2022; 6:34:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mann zaten orjinal ,sahteside satılıyorsa bilemem tabii

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben opel için orijinal filtre seti aldım mann da vardı geldi baktım opel yazıyor tamam ama mann da yazıyordu.kuzene söyledim o burada kamyon fren fabrikasında müdür dedi ki abi mann avrupa'da en büyük marka bu konularda ve avrupa'da üretilen kamyonlarda süzme bu marka kullanılır.opel için yapmıştır belki bir tık daha iyi yapmıştır ama kendi markası olanlar da çok iyidir.gerçekten girdim aldığım siteye pahalı yani mann öyle basit bir markadan bahsetmiyoruz ikisini de alabilirsiniz bence.

  • mann, bosch kullanırım orjinalden farkı yoktur bence.

  • Mann,dünyadaki en kaliteli filtre üreticilerindendir dolayısıyla alırken sadece aracınıza uyumlu olduğunu ve filtrenin kesinlikle orjinal olduğunu bilip alırsanız sorun yaşamazsınız.Örneğin benim Hyundai aracım için üretilen orjinal filtre de Mann tarafından Kore de üretiliyor,Oem kodunun Manndaki alternatifine baktığımda karşıma çıkan filtre de Kore de üretiliyor.Pek bir fark yok yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.