Şimdi Ara

Sanırım Cumhur birliğinin seçim taktiğini çözdüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elbette %100 emin değilim ancak şöyle bir şey aklıma geldi;


    bir erken seçim olacak ancak sadece cumhurbaşkanlığı için; millet birliğinin ağır hareket etmesinden ve kendi adayınında hazır olmasından dolayı avantajlı olduğunu düşünen cumhur birliği ; en geç temmuz yada ağustos ayında bir erken seçim kararı alacak (temmuz bende ağır basıyor), ardından da erken seçim tarihini ekim yada kasım ayı olarak (tahminim ekim) belirleyecek. Milletvekili seçimleri ise yine zamanında yani erken seçime gidilmeden, 2023 yılı haziran ayında yapılacak.


    Bunun cumhur birliği için (eğer millet birliği şu anki durumlarını hızlıca değiştirmezse) en iyi seçim taktiği olacağını ve yüksek olasılıkla, cumhur birliğinin cumhurbaşkanlığı erken seçimini ilk turda kazanacağını tahmin ediyorum.




  • Hiç zannetmiyorum ama yapsalar kendileri açısından mantıklı olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • şu konuda anlaşalım; Erdoğan ve ekibi boş insanlardan oluşmuyor, seçim konusuna ve olasılıklara oldukça hakimler ve olayları lehlerine çevirmekte oldukça ustalar; basit hataları çok iyi değerlendiriyorlar;


    bir gazete yazarının yazısını okuduktan sonra bu düşünceye vardım. o yazıda; chp`nin cb. adayının açıklanmasının haziran sonuna yani 6 lı masa toplantılarının bitiş tarihinde açıklanacağı ve ardından yaz tatili başlayacağı için, aynı açıklamanın eylül ayına bırakılacağından bahsediliyordu; bu yazıdan hareketle (eğer yazı olta değilse) temmuz sonu - ağustos başı yapılacak bir erken seçim duyurusu ile tatilde olan chp`nin hazırlıksız yakalanacağı ve adayını açıklayıp, ortaklardan onay alıp tek adayla seçime gitmesi arasında kısa bir süre kalacağından ve belki de ilk turda herkes kendi adayına oynamak hatasına düşebileceğini düşünerek (nasıl olsa 2. tura kalır diye düşünerek) ekim ayında yapılacak seçimde ilk turda cb. seçimlerini kaybedebileceği sonucuna vardım.


    eğer bu senaryo gerçek olursa; gelecek yıl haziranda yapılacak mv. seçimleri de anlamsız olacaktır, çünkü o zamana kadar geçecek sürede; meclise getirilecek yasa teklifleriyle , meclisin tamamen yetkisiz bırakalması ihtimali çok yüksektir.


    bu durumda; cumhur birliğinin cb. seçimleri için çoktan çalışmaya başladığını düşünüyorum;


    millet birliğine gelince, eskiden gözü kapalı oy vereceğim bu birliğe; bazı istenmeyen kişilerin katılması ile bende kararsızlar safına geçtim, bu kişiler seçim zamanı halen millet birliği içreisinde yeralırsa, açık ve net ben oy kullanmayacağım, hatta bazı benden ileri giden kişiler de var`Kılıçdaroğlu aday olursa ; muhalefet olmasına rağmen Erdoğan`a inat için oy verecek kişileri de biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 5 Haziran 2022; 18:20:56 >




  • kılışdar falan aday olursa, erdoğan eze eze kazanır. imamoğlunu aday çıkarsalar erdoğanın yine şansı var. kesin kaybeder demek çok güç. imamoğlu çok fazla saçmalıyor. malum kişinin üst versyonu gibi görülüyor şimdiden.


    umudum mansur yavaş.


    halkın her kesiminden oy alacak biri. kendisi milliyetçi ve ülkücüdür. bu durum bazı bölücüleri çok rahatsız etse de kesin olarak rte karşısında kazanacaktır.


    imamoglu ve kılışdarı aday gösterirlerse erken seçim olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muthisbishi -- 5 Haziran 2022; 19:56:9 >
  • Erken seçim olmayacak.
    Ve seçim ikinci tura kalır. Ve kaybeder.

    Bunlar zannettiğiniz kadar zeki falan değiller.

    O kadar zeki olsalar. Bir gün önce konuştuklarını yalanlamazlar.

    Sadece karşıdakilerin saflıklarına güveniyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.