Şimdi Ara

Medyascope'un Skandal Bulgar Göçmenleri Videosu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ekşi sözlük
    medyascope'un skandal bulgar göçmenleri videosu
    https://eksisozluk.com/medyascopeun-skandal-bulgar-gocmenleri-videosu--7295639?a=popular
    Medyascopeyoutube
    Bulgaristan’da Aralık 1984 ve Kasım 1989 tarihleri arasında Türk azınlığa sert asimilasyon politikası uygulandı. “Yeniden Doğuş Süreci” olarak adlandırılan bu politika, 1954’ten o güne dek ülkeyi yöneten Todor Jivkov’un “komünist bir diktatör” olarak anılmasının başlıca nedenlerinden biri olacaktı. Ve süreç, Türk azınlığın zorla yerinden edilmesiyle sonuçlanacaktı. O yıllarda, Türklerin adlarının Bulgar adlarıyla değiştirilmesinden Türkçe konuşma yasağına, kitapların toplatılmasına, radyoların kapatılmasına, düğünlerin yasaklanmasına ve hatta kimi çocukların ailelerinden alınarak yatılı okullara yollanmasına kadar pek çok insanlık suçu işlendi. Türklerin din özgürlüğüne yönelik baskılar da ağırlaşmıştı. Namaz kılınması, sünnet olunması, oruç tutulması yasaklanmıştı. Kimi camiler yıkılmış, dışarıdan duyulacak şekilde ezan okunması engellenmişti. İsim değiştirme kararından mezar taşları bile nasibini almıştı. Cenazelerin İslami usullere göre gömülmesi de yasaklar arasındaydı. Yasaklara uymayı reddedenler, toplama kamplarına gönderiliyordu. Todor Jivkov, Mayıs 1989'da yasaklara karşı düzenlenen gösterilerde çok sayıda insanın yaralanması ve ölmesi üzerine isteyen Türklerin Bulgaristan’ı terk edebileceğini söyleyip Türkiye’den sınırını açmasını istedi. Takvimler 29 Mayıs 1989’u gösteriyordu. 360 bin kişi için “Alabileceğin kadar eşya al ve Bulgaristan’dan ayrıl” göçü başlamıştı. Dönemin başbakanı Turgut Özal’ın da iç siyasette bir propaganda aracı olarak kullandığı bu göç, tarihe İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’daki en büyük zorunlu göç hareketi olarak geçti. Üzerinden 33 yıl geçen bu göç, Bulgaristan Türkleri için halen unutulmaz bir acı. Hazırlayan: Dilek Şen Kamera: İbrahim, Yayan, Rona Şenol, Ayşegül Karagöz Kurgu: Özgün Özgül Arşiv inceleme: Sara Balıkçı BÖLÜMLER: 00:00 Giriş 03:55 Belene'den çıkan Türkler anlatıyor 06:05 Türkler eylemde 09:20 Zorunlu göç 12:48 Bir yanda Türkiye bir yanda Bulgaristan 18:31 Neden Türkiye'de kalmayı tercih ediyorlar? 20:48 Yeni göçlere nasıl bakıyorlar? 22:06 Kapanış 01.06.2022 ****************** Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCNCVuaQDvPrZ4oTKG90iqOA/join YouTube'un KATIL butonuyla bize destek olabilirsiniz ➤ https://bit.ly/3fmHOfP PATREON'dan Medyascope'a destek olabilirsiniz ➤ https://bit.ly/3mIbaLb YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın ➤ https://bit.ly/3zj6IHO Medyascope Plus ➤ https://www.youtube.com/c/MedyascopePlus Spor kanalımıza abone olun ➤ https://bit.ly/31FPBDw Web sitemizi mutlaka ziyaret edin ➤ https://medyascope.tv/ Medyascope Sosyal Medya Hesapları: ➤ Facebook: https://www.facebook.com/medyascopetv/ ➤ Instagram: https://www.instagram.com/medyascope/ ➤ Twitter: https://twitter.com/medyascope ➤ Twitter: https://twitter.com/MedyascopeSpor #Bulgaristan #Göç #TodorJivkov #TurgutÖzal #BeleneKampı #BulgaritanTürkleri #AvrupaBirliği #SovyetlerBirliği #göç #göçmenler #mülteciler
    https://www.youtube.com/watch?v=xA3fssPaocU&ab_channel=Medyascope


    Aldığı Alman fonunun hakkını Nevşin Mengü ile birlikte gerçekten veriyor tek kelime ile rezil skandal bir video.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Vatan hainliğinin sözlük anlamı bunlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dislike basarak vatani görevimi yerine getirdim.

  • Bulgaristan TÜRKLERİ, anlatamadık 90'lardan beri...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 4 Haziran 2022; 16:20:32 >
  • Videoya baktım şimdi, Durumu çektikleri zorlukları anlatmışlar sadece. Türk oldukları videoda vurgulanmış. Yani video hainlik değil

    Başlığı inanılmaz hatalı. O başlığı atanı bi zahmet koysunlar, makbul ne la şu andaki durumla ne ilgisi var. Kıyaslama içeren başlık nedir.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 4 Haziran 2022; 16:27:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkanlardan gelenler zamanında Osmanlı tarafından Balkanları müslümanlaştırmak amacıyla Anadoludan göç ettirdiği Türklerin soyundan gelen Türklerin torunlarıydı.Mesela Atatürk ve aileside bu amaçla Selanik ve çevresine yerleştirilenlerden geliyordu.Balkan savaşları sonucunda Selanikteki Türklerde Anadoluya geri dönmüşlerdi.Sadece Balkanlar değil o dönem Türklerin elinde olan on iki adada yaşayan Türklerde zamanında Osmanlı tarafından adalara gönderilen Türklerdi ancak bu yerler elden çıkınca bu adalardaki Türklerde Anadoluya geri dönmüştü.


    Yani Balkanlardan Anadoluya gelenler 'TÜRK'tü.Hepsi Türkçe biliyordu,hepsi Anadolu müslümanlığına sahipti.Dahası bu Türkler Avrupalılarla içli dışlı olan bir coğrafyadan geldikleri için çoğunlukla sekülerlerdi.Özellikle Bulgar Türkleri o zamanlar komünist bir ülke olan Bulgaristandan geldikleri için daha laik bir yapıya sahiplerdi.Bu nedenle malum birisi tarafından 'istenmeyen' kişiler olarak ilan edilmişler ve Anadoluya sokulmamaları istenmişti.


    Ancak bugün Türkiye'ye gelenler yani Afganlar,Pakistanlılar,Iraklılar,İranlılar ve Suriyeliler hiçbiri 'TÜRK' değil.Dahası büyük bir çoğunluğu 'LAİK' değil.Çoğu Türkçe dahi bilmiyor.Tamamen bu topraklara yabancı insanlar.Bunların algıladıkları İslam ile Anadoluda anlaşılan İslam dahi 'aynı' değil.Kökten dinci bir İslam anlayışıyla yetişen insanlar ile laik Balkanlardan Anadoluya gelen 'TÜRK' leri bir tutmaya çalışmak nasıl açıklanır?


    Gerçi bu 'sözde' yayın kuruluşunun ne haltlar yediğini kimlerden fonlandıklarını Erlik hazırladığı videoda ifşa etmişti.O nedenle fazlada şaşırmadım.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.