Şimdi Ara

Superonline kullanıcıları ping ve routing sorunu yaşadınız mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halihazırda tt fiber 100 mbps kullanıyorum. Ancak telekomun 100 mbps inadı ve yüksek hızları fahiş fiyata vermesinden dolayı Superonline'a geçmeyi düşünüyorum. Tt 1 haziranda zam yaparken, sol indirim yaptı. 1000 mbps 250 lira gibi makul bir fiyata sunuyor. Aklımı çeldi açıkçası.


    Superonline'da da bu konuyu merak ediyorum. Pingler stabil mi? Yurtdışı çıkışları iyi mi? Trafik tüm Türkiyeyi dolaşıyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • routing rezalet, sansür çinle yarışıyor, yurtdışı çıkışlar benim aws sunucusuna bazen 160 dan 400lere fırlıyor. hız için geçip pişman olan çok.


    paket fiyatı & günlük ~1 euroya 100mbit upload paket alabilmek cazibeli.

  • Peering/routing cok kotu. Fiyat ve genel hiz konusunda kesinlikle rakibi yok fakat gercek zamanli eylem gerektiren seylerde (peering/routing'in ve bununla birlikte latency'nin) iyi degil. Fakat sadece video izliyor, bi' sey indiriyosan cok problem olmaz.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    kötü bir durum bizde oyun içi AWS FRANKFURT PUBG (İstanbul) 28-34ms lerden neden 32-36 bandına çıktı diye düşünürken can sıkıcı

  • şu an amazon us east 550ms ve %20 paket kayıplı. terminal komut bile yazılmıyor.


    85 packets transmitted, 69 packets received, 18.8% packet loss

    round-trip min/avg/max/stddev = 541.967/553.505/561.095/4.983 ms




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 7 Haziran 2022; 19:31:54 >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Nedir ip?

  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    downdetector da amazon sorunlu gözüküyor sanırım.

  • Valve tracert sonucu iyiydi. Konularda var hep paylaşıldı
    BF V oynarken de Ping 41ms alıyorum.
    Başka Ping testi yapmadım. İsterseniz yapabilirim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://tools.keycdn.com/ping


    adresinden global test yapılabiliyor, amazon tarafında sorun yok. superonline'dan şu an 140 ile 300ms arasında geziyor. (normali 140ms)


    round-trip min/avg/max/stddev = 140.515/197.632/289.820/56.445 ms


    edit: az önce düzeldi, ama gün içinde sürekli böyle, terminal takılıyor, sftp bağlanmıyor asılı kalıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 7 Haziran 2022; 21:40:2 >
  • 3 Haziran 2022 saat 15:00 suları bir anda durduk yerde bazı yurtdışı siteler açılmamaya başladı. Ne oluyor diye ping'lere baktım, normalde 60 ms olan değerler 360 küsur ms'lere fırlamıştı. Traceroute'ta kendi 10'lu IP'lerinde bir sorun yok gibi gözükse de yurtdışı hop'lar başlar başlamaz RTT (round trip time) değerleri uçuyordu. SOL'a telefon ettim, bir boktan haberleri yok, ne genel arıza var diyorlar, ne de sorunu bildirmek için network ekibine ulaşabiliyorsunuz. Reboot silsilesi sonrası başka IP'lerle denedim ve 176.42.144.1 gateway'ine bağlı tüm IP'lerde aynı sorun olduğunu gördüm ve saatlerce devam etti bu durum ve hala bilmiyorum düzeldi mi, düzelmedi mi, çünkü başka bir gateway'e bağlıyım şu an ve onda düne kadar bir sorun yoktu. Dün akşam (7 Haziran) benzer bir sorun gene başladı ama bu sefer 10'lu SOL IP'leringde takılmalar var, bazen traceroute'ta RTT timeout oluyor, hiç cevap gelmiyor o hop'tan vs. Şu an (8 Haziran) sabahın körü ama hala hafif bir yamukluk var bazı 10'lu hop'larda (mesela 10.40.141.49 ve 10.40.140.41). Gün içinde daha kötüleşeceğini tahmin ediyorum.


    Açıkçası ne oluyor hiçbir fikrim yok, on küsur senedir SOL abonesiyim, ilk kez böyle bir şey başıma geldi. (Lokasyon İzmir bu arada)

  • Psxdq123 P kullanıcısına yanıt

    1 aydır bu şekilde garip gecikmeler oluyor 140'dan 550ms gecikme normal değil.


    arıza olur normaldir, routing sorunları olur ama superonline sorun olunca ne karşında anlayacak birisi var, ne sorun olarak kabul ediyorlar.


    yarın aws'e asya üzerinden routing etseler, yıllarca kalsa düzeltmeseler şaşırmam.

  • FIFA sunucularında (AWS frankfurt 3.xxx bloğu) ping sıçrama sorunu oluyor. Sadece latency olarak etkilese iyi. Bağlantı adapte olamadığı için anlık takılmalar/FPS drop oluyor. Tabi bu FIFA'nın netcode'u ile de ilgili. FIFA ping değerini her animasyonuna yansıtan bir oyun.

  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    Çoğu oyunda SOL'ün yaşattığı bir durum hocam.


    Benim şahsi fikrim, SOL'ün kullandığı bir yapay zeka var. Bir adresle ne kadar çok iletişimdeyseniz, o adrese olan bandwithi kısıyorlar. Böylelikle havuzu rahatlatıyorlar.


    Ya da her zaman sorunlular. Bilemiyorum ama oyun zevki SOL ile yerlerde her zaman.

  • Kerros kullanıcısına yanıt

    Ben acaba FTTB cihazında configurasyon sorunu var da apratman kullanımından dolayı mı böyle oluyor diye düşünüyorum. Valorant'ta sıçrama sorunu çok daha nadir oluyor ama dün mesela anlık olarak 200e çıktı karakterler takıldı.

  • Senseight S kullanıcısına yanıt

    Ben kutuyu, cihazları vs. çok kontrol ettirdim zamanında. Çözemediler.


    Gece 2den sonra çok rahatım ama o saate kadar bildiğiniz çöpnet.

  • ftth, statik ip, ont dışında bütün cihazlar kablolar benim. aws bağlantısı sabah 9 dan beri çöp.


    global test ile aws sorun yok, yurtiçi bağlantılarda yavaşlık yok. yurtdışı farklı yönlerde sorun yok.


    düzelir mi? canları isterse..

  • Yurtdışı çıkışlar berbat ötesi...Verdiğiniz para resmen çöpe gidiyor...Bildiğiniz nitelikli dolandırıcılık...İsmi SÜPER...Verdikleri hizmet IŞIK HIZINDA FİBER...Tamamen yalan...100-200-500-1000 megabit internetler havada uçuşuyor...Fakat eskiden ttnette 20-30 megabitle oyun oynarken ki STABİLLİKTEN gram eser yok...Eskiden vpn bilmezdim oyun oynarken...Şimdi vpn kullanıyorum...Statik ip ücreti ödüyorum...

    Her türlü şeye para kaptırıyoruz...HALA ÇÖPPPP...HALA ÇÖPPP...Ayda 1-2 gün FPS DROP YEMEDEN internetin kalitesizliğinden oyun oynayabilirsek ne ala...Geri kalan günlerde bilgisayarın bozmadığım yeri kalmıyor...Kaçıncı kere format attım...Kaç kere saçma sapan programlar yükledim...Ama hala aynı...2 gün üst üste oyunu düzgünce oynadığım gün yok!...

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/151034608

    Alın vaktinte paylaştığım gönderi...Hala aynı değişen hiçbirşey olmadığı gibi herhangi bir çalışma yok...İnsanlara paketleri satıyorlar...Sonra belli kurallar koymuşlar...Zira güzel yazılım yapmışlar besbelli...Çöp internetlerin speedtestte megabitleri uçsun...Pingler oyun oynarken normal görünsün...Fakat oyun içinde devamlı drop yemekten karnınız ağrır...Oyun oynarken gram keyif almazsınız...Yüzlerce kez şikayet bıraktım...Hepsini bağlantınız normal deyip kapattılar...Demek ki mahallenin delisi biziz...Onlara göre herşey normal...

  • bende sorun yok mükemmel hatta ping değerlerim ftth


    Superonline kullanıcıları ping ve routing sorunu yaşadınız mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 15 Haziran 2022; 0:13:28 >
  • Fiber kullanıcıları ping değerlerini atarsa biraz fikrimiz olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sakın geçme rezalet ping 35-40 arası olsa bile başka bir şey var gecikme var internette sayfalar vs hep geç açılıyor. ayrıca o verdikleri dandik modem yüzünden strese gireceksiniz. ben minig de yapıyorum 1 sistem ttnet 16 mbps olması lazım evdeki süperonline fiber tt net daha stabil ping değerleri düşük.


    hız için geçecekseniz


    1. modemden sorun yaşayacaksınız bu net ve kesin yenisi gelsede aynısı değişmiyor. wifi evde şişip duruyor. açılmıyor sayfalar
    2. mh bilgisiz ne derseniz o kendi diyeceklerini söylüyor sorun olduğunda çözüm yok
    3. hızlar dedikleri gibi değil
    4. ping yok gibi ama çok fazla var cod warzone oynarken değerlerim iyi olsa bile anlayabiliyorum başka bir gecikme var papci de de aynı
    5. aklıma gelmedi ama ben geçmem bunlara geçtik pişman oldum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.