Şimdi Ara

150W 3080Ti! Hem de bu kasada?! “Asus ROG Strix Scar 17 G733z incelemesi”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus ROG Strix Scar 17 G733z, i9 12900H ve 150W RTX3080Ti'lı oyuncu dizüstüsünü inceliyoruz. Kasa aynı kasa, peki oyun performansı ne kadar arttı, termal başarımı nasıl? Tüm detaylar videomuzda.    



    Ürünün resmi sayfasına gitmek için - Asus ROG Strix Scar 17 G733z 









  • Ar O Gi yerine direk ROG diyebilirsiniz bence. Bu kadar kasmaya gerek yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Toplamda 200w üzerinde tdp'ye sahip laptop(!)



    Maxwell mimarisiyle tdp konusunda çok güzel gelişmeler olmuştu niyeyse sonraki nesillerde tamamen tersine dönüldü. Belli ki kullanııcların da bu yönde beklentisi yok. Oyuncu sistemi toplayanlar ihtiyaç olsa da olmasa da rbg aydınlatmalı sıvı soğutmalar kullanır oldu. Stok soğutucuların esamesi okunmuyor zaten. Haliyle işlemcide 150w tdp olsa o işlemciye para verebilecek adamı gıdıklamıyor zaten.

  • Eline sağlık Burak,iyiki son kale sen kaldın şu donanimhaber de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu laptopu mu alırsınız yoksa 87 bin TL nin cebinizde kalmasını mı tercih edersiniz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • apollonx kullanıcısına yanıt

    Bunu yurt dışında 3500 dolara satan da para kazanıyor ve vergisini ödüyor

    Burada nasıl bir kafadır ki bu 5300 dolara satışta olabiliyor bu ya.

    Getirtenler bunu yurt dışından 3500 dolardan daha çok daha ucuza getirdi sonuçta

    Filipinlerde nerde bi yere girdim orada bile 4200 dolar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    4000 serisi geldiği için almam ama alacak olsaydım hemen sipariş ederdim. Çok güzel bilgisayar, 5 sene rahat götürür.

  • Cihaz çok güzel de 17 inç laptopların taşıması ve kullanması çok yorucu oluyor. 16 tercih edilse daha güzel olurdu. Hem daha büyük ekran standart laptoplara göre, hem de daha büyük olduğu için soğutma ve özelleştirme seçenekleri için fazlasıyla yeterli alan oluyor. 15.6 inç arada kalan bir model, bence piyasa ultrabooklar için 13, diğerleri içinde 14 ve 16 inç boyutları standart haline getirmeli. 15.6 inç cihazlarda çerçevelerden falan dolayı hem kötü görünüyor hem de verimsiz bir tasarım, 14 inç çok seviyorum, onlarda da soğutma yetersiz kalıyor.

    İnceleme için teşekkürler. Gayet güzel olmuş.

  • Ben evde ve işte güçlü masaüstü kullanıp, yanına sıradan işler için taşınması kolay, ram, ssd ve işlemcisi iyi olan daha ucuz bir laptop tercih ediyorum. Laptopların upgrade ve tamir imkanı iyi olmadığından bu kadar parayı laptopa vermeyi kendi mantığıma uygun bulmuyorum. Bu arada, 4000 serisi de 4 katı fiyatla gelirse hiç şaşırmayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir dizüstü bilgisayar alabilmek için asgari ücretli bir vatandaş bir şey yiyip içmeden yaklaşık 2 yıl çalışmak zorunda. Peki yurtdışında çalışan birisi ne kadar çalışmalı ? Onuda yurt dışındaki biri yazsın bakalım.

  • Trt bandrolü kaç para

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Kanka her türden cihazı kullandım. Masaüstü güzel olsa da ne yazık ki kullanım tarzıma uygun değil. Laptopların tamir imkanı sandığının aksine çok iyi durumda. 5 sene teknik serviste çalıştım on binlerce her türden cihaz onardım. 20 sene öncesinin tek çekirdek 64 mb ramli laptoplarıyla günümüz 3080ti li laptoplar arasında elektronik olarak bir fark yok diyebiliriz. Bu nedenle işini iyi bilen birisi kolaylıkla tamir edebilir. Onarılamayacak cihazlar nadir geliyor, onlarda üzerine kahve falan döküp tamir ettirmek yerine peş peşe 20-30 kez çalıştırmaya çalışıp bütün entegreleri kızartıp onarılamaz duruma getirilmiş durumdaki cihazlar.


    Bunu da geçtim. Masaüstünde donanım para ederken laptopta cihazın kendisi para ettiği için anakart komple yansa bile sadece anakartı satın alabildiğimiz için tamir konusunda endişeniz olmasın. Yükseltme imkanı olarak da alırken yapacaksınız tercihinizi, masaüstü tarafında da böyle. Aynı nesil içerisinde yükseltme yapılabilir de yeni nesiller için yani 3-5 sene sonra yeni teknolojilere geçiş yapmak için illa ki birkaç donanımı değiştirmek gerekiyor. Bu işlemin maliyeti de zaten yeni bir laptop fiyatına denk geliyor.


    Dediğim gibi sizin kullanım şekliniz gayet verimli olsa da gerek masaüstü gerek çoklu cihaz kullanmama isteğim yüzünden laptop tercih ediyorum.





  • Okuyan insanlar yanilmasın diye yazıyorum. Laptoplar iddia ettiğiniz gibi kolayca tamir olmaz. Her laptopun her parçası bulunmaz. Her şehirde yeterince donanımlı ve bilgili "usta" bulunmaz. Masaüstünde onarılmaz diye bir şey olmaz. Bozuk komponentin yenisini alırsın iş çözülür. Masaüstünde gtx960 söker yerine 3080ti takarsın çalışır. Laptopta böyle imkanlar olmaz. Bence pahalı laptoplar çok aşırı risklidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Dostum sana 5 sene teknik serviste çalıştım, onbinlerce cihaz onardım diyorum, sen bana akıl veriyorsun ama oldu mu şimdi? Sandığının aksine kolaylıkla tamir olur. Laptop onarımında en çok bozulan parçalar, harici donanımlar ve menteşelerdir. Anakart konusunda ise genellikle en çok bozulan parçalar; şarj soketi, pmic, io, bios, mosfetler, bazen kondansatör ve kapasitörler. Eski cihaz ve bazı aşırı ısınan ve sürekli 85 derece üzerinde çalışan modellerde yüksek sıcaklıktan kaynaklı bga sorunları. Bu kadar.


    Bunun haricinde laptoplarda yaşanabilecek onarılamaz problemler ya önceki yorumda da yazdığım gibi sıvı teması durumlarında doğrudan teknik servis yolunu tercih etmek yerine dur bakalım çalışacak mı diye 50 kere cihazı çalıştırmayı denemek, bu durumda sıvı temaslı bileşenlere elektrik verdiğiniz için kademeli olarak arızalar yaşanmasına neden olursunuz ve pek çok bileşeni yaktığınız için bir kişiyi başına oturtup 1 ay uğraştıramayacağınıza göre ya cihazdan vazgeçersin ya da yeni anakart alırsın olur biter. 980 ti yerine 3080 ti alırsın muhabbeti gibi, hiç bir farkı yok. Ya da sıvı temaslı durumlarda anakarta temas etmiştir bileşenler arızalanmıştır ama yine bir şekilde çalışır. Sizde çalışıyor işte deyip kullanmaya devam edersiniz ama çok değil 6 ay sonra o cihaz tamamen kapandığında onarılamıyor laptop diye servis, servis gezersiniz.


    Ek olarak bellek ve chipset arızaları yaşanır ki bunlar da parasını verdiğiniz sürece kolaylıkla yapılabilecek işlemler. Siz yeter ki paradan bahsedin. Kendi adıma İstanbul'da bu işi yapan Avcılar-Kadıköy arasındaki merkezi bütün lokasyonlarda yer alan uzman ve kaliteli teknik servislerin hepsini tanıyorum. Siz olası en kötü senaryo durumunda gidin yetkili teknik servise oldu bitti. Al sana çözüm





  • Seni kırmak gibi bir niyetim yok ama Türkiye'de 81 vilayet ve sayısını bilmediğim kadar ilçe var. Yani hayat çoğu kişi için Kadıköy civarında dönmüyor malesef. Sen 5 yıl teknisyenlik yapmışsın, ben ise 30 yıldır firma sahibiyim. Yaşadığım şehirde sadece 1 tane uzman olduğunu düşündüğümüz şahıs mevcuttu. Onunda boş olduğuna kanaat ettim. Şimdi söyle bana, bizim gibi İstanbul dışında yaşayan kişiler için laptop mu tamir ve upgrade edilebilir yoksa masaüstü mü ? Böyle pahalı bir laptopun anakartı nereden bulunur(mu?) ve kaç dolardır ? Dell 7559 4k dokunmatik panelim kendi kendine garip bir arıza yaptı. Panele uçuk kaçık fiyat isteyecekler diye sormadım bile. Haydi bunu yaptırmayı deneyelim yardımınla. 2 adette asus zenbook var. Harici monitöre görüntü veriyor fakat kendi ekranında görüntü yok. Burada yapılamadı ikisi de. Haydi yol göster tamir ettirelim. Biz çözüm bulamadık. O buradaki usta zatın işyerinde de yerden bir tepe oluşturacak kadar miktarda laptop hurdası var. Dediğin gibi ise bunları niye tamir etmeyip hurdaya çıkarmışlar sence ? Böyle pahalı bir laptop alıp ta bozulunca derviş gibi şehir şehir, kapı kapı dolaşacağıma alırım masaüstünü keyfime bakarım. Orjinal parça diye bir şart aranmaz. O marka model anakart olmazsa başka marka model takarım. Ekran kartı modeli eskirse yeni model alır takarım. Hiç bir parçasının elektronik tamiri uğraşmama gerek kalmaz. Olaya Kadıköy den baktığını umarım anlatabilmişimdir. Bir de garanti bittikten sonraki astronomik servis ücretlerinden, kargo ücretinden başlayarak bir bahsedebilirsen bilgimize ekleriz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    Biraz uzun oldu ama aklınızdaki yanlış kanıyı cevaplamak ve düzeltmek adına böyle yazdım, umarım yanlış anlamazsınız. Maksat bilgilendirmek, kişisel bir art niyetim yok.


    Tek tek cevap verebilirim bütün bunlara hatta dur yazayım. Öncesinde elektronik konusunda usta olmak ile şirket sahibi olmak çok farklı şeyler.


    Şöyle söyleyeyim, kıyaslamak gibi olmasın, eski patronum çok kaliteli bir insandı, ara sıra hala konuşuruz, halimi hatırımı sorar sağ olsun. Kendisi olimpiyat madalyalı yaklaşık 20 senesini profesyonel olarak spora harcamış bir su topu milli sporcusuydu. Bununla birlikte geçenlerde golf federasyonu başkanlığı yaptı. Ek olarak çalıştığım şirketin ortaklarından biri ve muhtemelen Türkiye'de yaşayan istisnasız herkesin hayallerinde sahip olabileceğiniz süper bir eve ve hayata sahip, üst düzey Avrupalı yönetici profilinin tam yansımasıydı. Kendisi Yunanca, Fransızca, İngilizce ve Türkçeyi ana dili kadar iyi konuşuyor, haricen 3 dili daha anlayabilecek kadar biliyordu ve yüksek lisansı vardı. Şimdi buradan az çok anlaşılmıştır ne kadar kaliteli bir insan olduğu.


    Bütün bu niteliklere sahip olup 3 ülkede hizmet veren koskoca şirketi yönetmesine ve Apple ve Vodafone'un Yunanistan'daki yetkili teknik servisi olmasına rağmen teknik konularda çok yetersiz biriydi. Sıradan bir vatandaştan bir tık daha fazla bilgi sahibi diyebiliriz. Şimdi bu adam bile teknik konularda yetersiz iken benim açımdan şirket sahibi olmak ile ilerlemiyor yani teknik konular ona bir açıklık getireyim.


    Ha, doğrusun olay bütün teknolojinin kalbi olan İstanbul'un dışına çıkıldığında bu tarz işler için yetkin insan bulmak daha zorlaşıyor ama patronların kafası genelde "ulan koskoca patronum, ufacık dükkanı olan esnaf ile mi iş yapacağım da ona para kazanacağıma" kayıyor bunu defalarca kez yaşadım, bu nedenle de işlerin ilerleyişi ve patronlarla yaşanan bu süreçlerdeki gerilimlerden kurtulmak adına sorumluluğunu üstlenip kendi bildiğim şekilde iş yaptım hep ve hiç bir zaman bu konularda sorun yaşamadım. Zaten bu sorumluluk üstlenme çabalarım sayesinde böyle kaliteli insanlarla arkadaş olabildim   Şimdi gelelim senin değindiğin noktalara.


    1- "Onunda boş olduğuna kanaat ettim" demişsiniz, Boş ver sanane, sen işine bak, adam işi yapıyor mu? Bitti gitti. Esnaf dükkanı, büyük çaplı ticari ve etik konuları anlamaz, araya 2 tane iş sıkıştırayım da müşteri beklesin 2 gün 1 hafta sallarız ne olacak kafasında olurlar. Bu durumda da yönetici olarak iş yaptırmayı biliyor olmanız gerek. Yeterli baskıyı uyguladığınızda sorun kalmayacaktır. Ben öyle yapıyorum ve yeterli samimiyeti de kuruyorum. Düşünmeme bile gerek kalmıyor. Özellikle elektronik sektöründe çekirdek yetişen ustaların çoğu ya ortaokul mezunu ya da okul hayatı tamamen başarısız ama elinden bu tarz işler gelen eğitimsiz insanlardan oluşuyor. Haliyle para kazanmak ve dükkanın şöyle böyle ilerleyişinden başka bir şeyden anlamıyorlar. Koca şirketlerle çalışabilecek insanlar değiller. Gönlünü hoş tutup işini yaptıracaksın, o zaman sorun çözülüyor. İşi yapan adamdan fazlasını beklemeyin. Tamirci ustası bunlar, öyledirler çok takılmayın.


    2- "Laptop konusunda tamir ve upgrade diye bir şey yok", laptop kesinlikle tamir edilebilir, bunun yeri ve zamanı yani eski-yeni olmasının tamir edilebilirliğine negatif bir etkisi yok. O usta dediğin adamın yerden tavana kadar hurdası var ya, o hurdalar tamir etmek için değil yedek parça için, her cihaz onarılacak diye bir şey yok, para etse zaten onarır, onun yerine gelen arızalı ürünlere yedek parça transferi yapıyor, bitti gitti. Bütün markalar ve modeller aynı entegrelerden oluşuyor. Elektronik aygıtların tamamı elektrik ve elektrik sinyallerini işleyerek çalışır. İçerisindeki teknolojiler önemsiz. Hepsi elektriksel konu. 10 sene öncesinin hurda parçalarıyla 3080 ti lı i9'lu 2022 model cihaz gayet tabi onarılabilir. Bu konuyu merak ediyorsanız Osi Layer nedir araştırın, fikir sahibi olursunuz. Elektronik aletlerde fark chipsetlerde ortaya çıkar genelde, zaten o yüzden fiyatlar vs değişir. Sizin klavye, mouse, monitör ile yaşadığınız deneyimler elektronik tamirindeki konular değil, onlar high level konular ve donanım katmanında tamiri ilgilendiren şeyler değil, haliyle hani diyorsunuz ya, eski ve yeni cihazlar diye, o bizi ilgilendirmiyor.


    3- Şu laptop, masaüstü konusuna bir açıklık getireyim. Sizin bu anlattığınız şekilde de masaüstü cihazlar tamir edilmiş olmuyor ki. Bozuk parçayı atıp yenisini alıyorsunuz. E madem bu kadar paranız var gidin yeni laptop alın bozulunca. Aynı şey sonuçta. Onarmak dediğiniz şöyle olur. Ekran kartı bozuldu mu? Verirsiniz bir tamirciye. Genellikle ya mosfetler arızalanmıştır kısa devre yaptırıyordur, elektrik beslemelerinde sorun vardır, ya kondansatörlerde falan sorun vardır AC-DC dönüşümünde kartta parazitlenme yaptığı için görüntü vermiyordur aşırı ısınıyordur, ya görüntü bozuluyordur ramlar ya da chipset arızalıdır, yeni ram alınması ve entegre edilmesi gerekir, ya bios arızalıdır yeni bios yazılır ya da chipset arızası vardır bga işlemi uygulanması gerekiyordur. Tamir böyle olur. Sizin dediğiniz yöntem bozulunca yenisini almak oluyor, e ne anladık o işten. Hadi diyelim upgrade yapacaksınız, e abicim cihazı diyelim aldın bu sene ve 3 sene sonra bozuldu, intel aldıysan zaten geçmiş olsun, anakart-işlemci-ram-ekran kartı komple değişecek çünkü beslemeyecek ve uyumsuzluk olacak, Amd alsan yine muhtemelen eski model oldukları için tam beslemeyecek ve birkaç donanım birden yükseltilmesi gerekecek. vs vs uzun konu yani.


    4-Şu saydığın modellere çözüm önereyim. Dell 7559 4k dokunmatik paneli:

    En basit nasıl bulabilirsin örneği, böyle bir cihazın varsa al parçayı kendin yaptır bitti gitti. Herkes böyle yapıyor zaten,


    2 adet Asus zenbook varmış görüntü vermeyen, muhtemelen elektrik arızası var beslemelerde sorun olduğu için kendi ekranına görüntü vermiyor. Bu iyi haber, çünkü yanlış bilmiyorsam o modellerde ekran kartı yok, e harici monitör ile sorunsuz kullandığınıza göre işlemcide ve bilgisayarın geri kalanında da sorun yok. Basit bir entegre değişimiyle cihaz başı ortalama 300-500 lira fiyat ile onarılabilir. Entegre olduğu için bu cihazlar çalıştığı sürece orijinal vs diye bir durum da yok. Orijinal parça olarak da ekran ve adaptör dışında bir takıntınız olmasın. Adaptör olarak da gereksiz aslında ama insanlar bilmediği için dandik adaptörleri alıyorlar 3 ay sonra bozulunca çıldırıyorlar. Yani görüldüğü üzere 2 cihazınızda da ciddi bir sorun yok. Aksine aynı gün içerisinde hepsini yaptırabilirsiniz. Yetkili teknik servisler garanti dışı elbette çok para alırlar, çünkü en kaliteli hizmeti ve kurumsal bir firmadan orijinal parça alıyorsunuz. Haliyle pahalı olurlar.


    4- Anakart arızalandığında nereden alabilirim diye sormuşsunuz. Cihazın modelini eksiksiz bir şekilde yazın Google'a çıkıyor. Artık Aliexpress olur başka yerden olur, tonla anakart var her model için iade ve 3 ay garantili, süreç uzun olduğu için biraz yorar ama yine de her marka model anakartı bulabilirsiniz. Hatta yaygın bir model ise Türkiye'den bile bulabilirsiniz.





  • Burak arkadaşımızın videosunu ve technopattaki şişman arkadaşın videosunu izleyip hemen sipariş verdim 90.000 TL ye hepsiburada dan, 2 gün önce. Salı günü teslim edilecekti. Ancak laptop gelene kadar bir araştırayım dedim, 4 gün önce bu laptopun aynısının "Special Edition"ını tanıtmışlar ve 3. Çeyrek içinde satışa sunulacakmış dünya genelinde. Bu zaten muhteşem bilgisayarın üzerine bir de İşlemci 12900 hx ve ekran kartı tdp si 175 watt olarak güncellemişler zaten harikaya yakın soğutma sistemine de vapour chamber upgrade i yaparak olayı bitirmişler. Bu SE versiyonu gördükten sonra siparişimi iptal ettim, SE yi bekleyeceğim bir iki ay kadar. Burak arkadaşımızdan yorumunu soracağım ileriki günlerde SE yi incelemesini isteyeceğim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.