Şimdi Ara

Ibiza 2017 1.0 Manuel yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün Eskişehir - Ankara git gel yaptım. Şehir içi fazla dolaşmadım. 527 Km saatte 5.1 litre yakıt harcadığını araçtaki gösterge paneli yazmış. Ve öyle de. Doğru yani. Deponun yarısına kadar 680 e doldurdum. Hadi 80 TL şehir içi olsun(36 km fazladan şehiriçi dolaştık) Eskisehir git gel 600 TL ediyor aşağı yukarı. Gün sonu depo göstergesi yine yarı yarıya gösteriyordu.
    Normal midir? İlk aracım ve ilk uzun yolculuğum oldu daha önce çok az pratiğim vardı yine. Yanımda babamla gidince güvendim bastım geldim. 140-150 lileri gördüm. Ama ortalama 110-120 gitmişimdir.
    1.0 motor ile bana biraz anormal geldi. Bir bilen yakıt konusunda bana kısaca tecrübesini aktarabilecek olan var mıdır? Forumda aradım ama istediğim şekilde bir anlatım göremedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Anormal derken aracın fazla mı yaktığını düşünüyorsunuz, az mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 atmosferik ise normal bir tüketim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç atmosferik olduğunu varsayarak yazıyorum. Eee forumda herkes 3 litre yaktım 3.5 litre yaktım diyince sorun var sanıyorsunuz. Aracınızın tüketimi gayet normal. 2005 1.2 corsadan sonra 2014 1.6 Auris almıştım. Uzun yolda Auris daha az yakıyordu. 1.0-1.2 atmosferik sehir ici arabaları. Uzun yolda düşük tüketim icin 110 km bile çok. 80-90 gideceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.0 motor nedir ya yazık ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • escanor_ kullanıcısına yanıt
    Fazla olduğunu düşünmüştüm hocam. 4.2 falan bekliyodum Ama sizlerden duyduğum kadarıyla gerçek dışı bir senaryo gibi..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • crssover C kullanıcısına yanıt
    Evet hocam atmosferik. Ve yine evet forumda çok duydum şu kadar yaktım falan diye.. İlk araç tecrübem olduğu için anormal olduğunu düşünmüştüm ama siz açıklayınca kafamda biraz daha oturdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • muhtemelen sendeki 1.0 turbosuz 80 bg motor olan modeli. Yaptığın hız için tüketim normal. 90-100 arası kullanımda yaklaşık yarım litre daha az yakarsın.


    Bende 1.0 ecotsi dsg vardı. Ankara bursa arası 3.9 ortalama ile gidip geliyordum. 100 km hız sabitleme ile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 28 Mayıs 2022; 20:35:18 >
  • Bundeskanzler kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ettim hocam bilgi için. Bir dahaki sefere gazı körüklemeden dokunarak gideceğim öyle olunca hız da yaklaşık 90-100 arası birşey olur tahminimce deneyip bakacağız artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 lt altı yakanlar için durum çok iyi ancak bu gibi ortalamadaki genel araçlar ş arası 5-5,5 lt yakarlar. Diğer büyük kısmı 6 lt ve üzeri yakar. Daha az tüketim için aracı ve kendinizi zorlamaya gerek yok.
    Bende 2022 modeli var 1000 km ye geldim yarısından fazlası şehir dışı ortalamam 6.0 ve bence normal. Daha az olmalı diye aracı 1500 devirlerde kullanmak daha sıkıntılı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmuco26 kullanıcısına yanıt
    90-100 le sabitleyici açıkken yada mümkün olduğunca sabitleme varmış gibi ani yavaşlama hızlanma olmadan kullanırsanız. 4.2-4.5 arası görebilirsiniz. Yola başlanan ve gidilen noktanın rakım farkına göre bile değişir. Mesela 96km sabitleyici ile yol müsade ettikçe Kütahya-İzmir yapıyorum giderken 4.3 e kadar düştüğüm oldu gelirken 5.2 altı kesinlikle inmiyor. Ee tabi 800 rakımdan 0 a inerken le geri çıkarken aynı tüketim olmuyor. 😄 Tabi bu Eco mod yavaş hızlanma sabit hızda gitmeye çalışma vs ile uğraşılmış değerler. Standartı 5-5.5 lt ortalama normal değerler uzun yolda karışık 6-6.5 şehir içi 7-9 lt motora hacme kullanıma bağlı değişiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar dediğiniz gibi. Çok kasmamak lazım (mış). Normal devirde kullanıyorum aracı. En sağlıklısı o gibi. Yakıt tüketimi de aracın sınıfına, motoruna göre uygun gibi. Rahat trafikte (sabah) Esk-Ankara arası çok kasmadan normal seyirde ve hızda (90-120 arası Ort. 110 hızla) 4.7-4.8 tüketimi gördüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmuco26

    Arkadaşlar dediğiniz gibi. Çok kasmamak lazım (mış). Normal devirde kullanıyorum aracı. En sağlıklısı o gibi. Yakıt tüketimi de aracın sınıfına, motoruna göre uygun gibi. Rahat trafikte (sabah) Esk-Ankara arası çok kasmadan normal seyirde ve hızda (90-120 arası Ort. 110 hızla) 4.7-4.8 tüketimi gördüm.
    Yüksek hızlarda o değerleri yakalamak zor değildir. Benim 1.4T astra bile ortalama 106 km hız Sivas - adana arasında 5.1 yakmıştı. Yolun 170 kmsi sabit 132 km hızla gittim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • memocan2468 kullanıcısına yanıt
    Benzinli aracı dusuk yaksin diye alt devirde kullaninca ne oluyor? Dpf egr mi tikaniyor? Dsg eco modea hep böyle yapıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    1.0 motor nedir derken ? Ford'un 125 beygir üreten 1.0 motoru var. Önemli olan hacim değil bunu öğrenin artık.

    Ne yani Mitsubishi l300 2.500cc motor olunca güçlü mü oluyor. Araba 2.5 motor ama 75 beygir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

    Yeni nedil tsi lerde gpf var diye biliyorum. Gpf bilgim pek yok ama dizel gibi tıkanır mı bilemem.


    Düşük devirli uzun süre kullanmak akünün yeteri kadar şarj olmamasına neden olur. Klima, far gibi enerji harcayan birimler de kullanılıyorsa bir süre sonra aküyü zayıflatır ve elektronik hatalar vermeye başlar. Subaru xv'de ve jaguar x type'da yaşadım. Arıza ışığı yanıyor ve birçok elektronik sistemler devre dışı kalıyor.

  • Araciniz atmosferik 1.0 mı?
    O hizlara gore gayet normal, hatta az bile yakmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunların otomatiği kaç yakıyor acaba şehir içi dışı?


    teknik verilere göre otomatiği manuelinden az yakıyor! gerçi dsg öyledir , normaldir ama sorunludur o ayrı.

  • Antalya-aydın arası çoğunluğu dağlık bölgelerde, tırmanış ve inişlerle, Denizli sonrası trafikli şehirdışı olan yollarda 1.0tsi golf 110-120 kullanılınca 4.7-4.8 yakıyor. Gidiş ve dönüş. Bu yolu defalarca yaptım.

    İç Anadolu’ nun nispeten düz ve daha kaliteli yolları olsa bu değer daha da düşük çıkardı ki otobanda salt 120 ile klimalı 4.5 yakmak mümkün.

    Benim araç ibizadan daha ağır, daha fazla yüzey alanı var, daha güçlü, lastikler daha büyük.

    Daha az yakarken, daha az vites düşüp, daha az araç kullanarak, daha sessiz bir sürüş deneyimi yaşıyorum.

    Bazı arkadaşlar, idrak yolları enfeksiyonu nedeniyle turbonun farkını anlayamıyor ancak bu kadar net.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veriler gayet güzel, hele ki bahsettiğiniz kullanım tarzı için harika veriler, maşallah diyelim, benim dizel corollo ile hemen aynı yakıyor. Isıl verimi yüksek bir üniteye sahip aracınız var demek ki, mutlu ve güzel sürüşler hocam.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.