Şimdi Ara

Üniversite Okurken Bedelli Askerlik Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
9.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Bu sene 3. Sınıfı bitirdim yani 2022-2023 eğitim yılında 4. Sınıfta olacağım. En yakın zamanda başvurup 2023 yılında bedelli askerlik yapmak istiyorum. Fakat belirttiğim gibi 4. Sınıf öğrencisi olacağım ve mezuniyetimi de uzatmak istemiyorum. Üniversiteyi dondurmadan bedelli askerlik yapabilir miyim? Ayrıca bedelli askerlik yapan üniversite öğrencilerinin 21 gün idari izinli sayılıp, vize-final sınavlarına denk gelirse de sonradan mazeret sınavına girebileceklerine dair bir YÖK kararı ve haberler gördüm. Bu durum hala geçerliliğini korumakta mı? Yoksa sadece 2018 yılına ait bir karar mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.


    Haber:

    www.hurriyet.com.tr
    Bedelli askerlik yapmak isteyen üniversitelilere müjde
    https://www.hurriyet.com.tr/egitim/bedelli-askerlik-yapmak-isteyen-universitelilere-mujde-40929941

    YÖK kararı: https://oim.yasar.edu.tr/wp-content/uploads/2018/08/Bedelli-askerlik-yaz%C4%B1s%C4%B1-Y%C3%96K.pdf








  • Attığınız linkler 2018de çıkan (özel yasa) 25 yaş 15 bin bedelli yasası için çıkarılmış özel düzenlemelerdi. Benzer durum çalışanlara da işletildi. Tazminat alıp işten ayrılma durumu doğacağı için askerlik süresince izinli sayılacak diye değiştirdiler.

    Artık geçerli değiller.

    Celp tercihinde
    Temmuz
    Ağustos
    Eylül
    Ekim
    Kasım
    Aralık
    ...
    Diye sıralama yaparsınız. Temmuzda sınavlar olursa diye Ağustosu da başa alabilirsiniz. Zaten bu yıl başvursanız da 2023 yılında askere gideceksiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu söylediğiniz tercih listesinin çok da etkisi olmadığını okudum sürekli. Listeyi her ne kadar uygun zamanıma göre yapsam da aslında büyük bir risk almış olacağım.
  • Aynı konuyu düşünüyorum ve erteleme(tecil) bozma sebebini soruyor, bu kısımda hangisini işaretlemem gerekiyor yaz aylarında bedelli yapabilmek için ?


    -Hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum seçeneği

    -Bedelli askerlik yapmak istiyorum seçeneği


    Ayrıca mesela Temmuz-Ağustos-Eylül tercih yaptım diyelim ama mart çıktı, bedelli askerlikten vazgeçip para iadesi alabiliyor muyum ?

  • mlt99 M kullanıcısına yanıt
    Askerlik şubesi ile görüştüm. Okurken gidemeyeceğiniz bir ay gelirse 1 yıl ertlemek için dilekçe verebiliyormuşsunuz. Öğrenci olduğunuz için büyük ihtimalle kabul ediliyormuş. Yani 1 sene sonra gitmiş olunuyor en kötü.
  • mlt99 M kullanıcısına yanıt

    Bende okurken bedelli yapmak için tecilimi bozup başvuru yapıyorum yoklama aşamasındayım hangi seçeneği seçtiniz ?


    hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum seçeneğini seçtikten sonra başka bir aşamada bedelli askerlik seçeneği çıkıyor mu ?

  • Srhtakcy S kullanıcısına yanıt

    hocam öğrenebildiniz mi hangi seçeneği işaretleyeceğimizi ?

  • hocam merhabalar, aynı durumu ben de düşünmekteyim, başvuru nasıl yapılmakta

  • İlk yoklama başvurusu yaparken seçtiğiniz seçenek çok önemli değil gibi duruyor bedelli yapacaksanız bedelliyi seçin. Size tekrar aynı soruyu soruyor.


    Ben yoklama başvurusunda bedelli seçeneğini seçtim ve yoklama başvurusu tamamlandıktan sonra askerlik hizmet tercihlerinde hem okuyup hem askerlik yapmak istiyorum seçeneğini işaretledim.


    yoklama başvurusu işleminden sonra askerlik hizmet tercih işlemlerinde tekrar bedelli yapmak istiyor musunuz diye soruyor ve ücret ödemesini istiyor.

  • Merhaba,ben üniversite 4. Sınıf öğrencisiyim askerlik tecilini bozdurup bende bedelli yapmak istiyorum.Bu işlemler kaç gün sürer Aralık ayı bitmeden yetişir mi yeni yıl gelmeden ücretini ödemeyi düşünüyorum detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

  • Burak Kundak B kullanıcısına yanıt

    1- Asal Yoklama Başvurusu (edevletten)

    2- Aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmak

    3- Askerlik Hizmet Tercihi (edevletten)

    4- İlgili bankaya bedelli ücretini yatırmak

    Sırayla bu işlemleri tamamlayacaksınız. Burada aile hekimi kısmı sizi uğraştırabilir. Eğer kilo probleminiz, numaralı gözlüğünüz veya kronik bir rahatsızlığınız varsa veya geçmişte kullandığınız antidepresan ilaçtan dolayı aile hekimi hastaneye sevk edebilir. Böyle olursa yetişmesi çok zor.

    Ama herşey yolunda giderse 2-3 iş günü içinde tüm işlemler hallolur. Pazar günü yoklamanızı edevletten doldurup pazartesi aile hekimine muayene olursunuz.

    O gün içinde muayeneden geçerseniz askerlik şubesinin sistem üzerinden muayeneyi onaylamasını beklersiniz, 1-2 gün içinde onaylanır. Akabinde hizmet tercihini bedelli şeklinde doldurup en geç 31 aralık mesai bitimine kadar ziraat, vakıf veya halk bankasına (ister hesabı olan bir tanıdığınızın hesabına parayı atıp ilgili bankanın mobil uygulamasından veya ilgili bankanın herhangi bir şubesinden) bedelli ücretini yatırırsınız.

    Celp tercihinde gideceğiniz aya göre sıralama yaparsınız, ilk 3 sıralamanızdan biri çıkabilir. Ocak ayını başa almayın, sistem rastgele bir aya atabiliyor.





  • Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.bir sorum daha olacak şuanda üniversiteside okuyorum.Bunun bir engeli olur mu.aralık ayı bitenede kadar işlemleri tamamlarsam 2023 de beni çağırirlar mi çağırırsalar okul olduğu için bir sıkıntı olur mu acaba

  • Burak Kundak B kullanıcısına yanıt

    Üniversite okumak askerliğe engel değil.

    Celp tercihini / ay sıralamasını ona göre yaparsınız. Mesela (mezuniyet sonrası) temmuz sonrasını başa alırsınız. Baktınız yine de size uymayan bir ay çıktı. Öğrenciliğinizi mazeret gösterip herhangi bir askerlik şubesinden başka bir aya kaydırabilirsiniz.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Bu mazaretin kabul edileceği kesin mi peki ? Reddolma ihtimali var mıdır

  • Ailesi hekiminde muayene oldum göz doktoruna sevk etti Çarşamba ona muayene olcam.Sorum şu askeriye hemen onaylıyor mu sağlık muayenesini pazar gününe kadar parayı yatırmam gerekiyor yetişir mi?

  • Üniversite okurken bedelli askerlik yapılabiliyor herhangi bir engeli yok.Celp tercihlerini üniversitenin olmadığı ayları yazıyorsunuz eğer okul varken de giderim diyorsanız size kalmış ancak okul varken çıkarsa dilekçe ile ileri tarihe erteleme hakkı veriliyor.Gelelim bedelli işlemlerine:

    1-Asal yoklama başvurusu yapıyorsunuz

    2-Aile hekimine gidip muayene oluyorsunuz.(yoklama başvurusunu yapar yapmaz hemen muayene olabiliyorsunuz.Aile hekimi size soruları soruyor cevaplıyorsunuz buna ek olarak boy,kilo,bel, kalça ölçüleri yapılıyor.ayrıyetten sistemde gözüken bir hastalığınız varsa göz gibi sizi hastaneye sevk ediyor hastaneye gidip muayene olmak zorunda kalıyorsunuz.Benim gittiğim hastanede sadece çarşamba günü askerlere bakıyorlardı hastaneden hastaneye değişiklik gösterebilir.hastaneye sevk edilmezseniz doktor tuşa basınca muayene bitmiş oluyor hastaneye sevk alırsanız hastaneden aldığınız raporu askerlik şubesine götürmek zorundasınız orda onaylamalari gerekiyor.

    3-Bedello hizmet tercihi yapıyorsunuz

    4-Parayi yatırıyorsunuz.

    Bütün işlemler bu kadar.Okurken bedelli yapacaklara yararı olur umarım sorunuz olursa cevaplarım iyi günler.





  • Burak Kundak B kullanıcısına yanıt

    "ancak okul varken çıkarsa dilekçe ile ileri tarihe erteleme hakkı veriliyor."


    Bu haktan yararlanmak için nasıl bir dilekçe yazılıyor ya da süreç nasıl işliyor?

  • BroteinCi kullanıcısına yanıt
    Hangi seçeneği seçtiniz? Ben hala öğrenciyim ve yoklama listesi doldururken yalnızca "Hem okuyup hem askere gitmek istiyorum" seçeneği çıkıyor. Bedelli seçeneği çıkmıyor. O yüzden formu doldurmaya devam etmedim. İlerde mi soruyor Bedelli askerlik durumunu? Burada sadece bu seçenek var.
  • Bende de sadece "Hem okuyup hem askere gitmek istiyorum" seçeneği çıkıyor. Sonrasında bedelli olduğunu belirtebiliyor muyuz?

  • Ben bedelli askerlik başvurusu yapacağım ama erteleme bozma nedeninde bedelli askerlik cikmiyor neden acaba

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.