Şimdi Ara

Bu sisteme kaçlık bir psu almam gerek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İ7 4790 16gb ram ssd 240 gb 500gb 7200rpm hhd r9 380x 2 gb ekstra fan yok şuanda thermaltake 600watt psu kullanıyorum ama ekrankartına oc atmaya çalıştığımda görüntü gidiyor ve bazı oyunlarda 60fpsde şıkışıyor hiçbir kilit yok iken

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Senin durumda ben olsam, ekrankartina oc yapmazdim maximum kazanc %9 belki olur, belki olmaz. Ama diger yandan psu veya ekrankartinin elinde kalma riski cok yüksek.https://www.techpowerup.com/review/asus-r9-380x-strix/21.html senin ekrankarti maximum 227w harciyor ki, 600w lik bir psu rahatlikla kaldirabilir. Suan sendeki psu hangi model ve kac yillik bilmiyoruz, kaliteli bir model ise sorun gpu da olabilir, ki ben buna sorun demem, kac yillik gpu sonucta, calismasi bile benim icin degerlidir. Eger psu giris seviye bir model olup, bilesenleri kalitesiz ise, o da yipranmis olabilir, cünkü kalitesine göre saat ömrü olur, kullanima bagli olarak degisir. Yerinde olsam standart ayarlarda, maksimum serinlikte gittigi yere kadar kullanmaya calisirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 27 Mayıs 2022; 10:55:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki siz sistemi normal oc suz kullandınızda aynı sorun oluyormu ? reset atmalar kapanmalar falan... Açık konuşmak gerekirse r9 380 e oc yapılsa dahi çok bir getirisi olmayacaktır performans anlamında.


    Oc denendin de r9 380 olan çipset rx 570 - 580 ler seviyesine çıkmayacak boşuna bu sorunlarla uğraşılacak. Malesef kart eski çipset olduğundan günümüz ve bazı yakın geçmişteki her oyun için yeterli seviyeye gelmez. Muhtemelen uzun süre de oc lu çalışmaya dayanmaz eski bir kart olduğu için.


    Psu tavsiye etmedim çünkü size masraftan başka bir şey olmaz. ama illa ben denemek istiyorum diyorsanız elinizdeki psunun düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edildikten sonra arızalı ise high power , fsp , coolermaster gibi markaların ortalama ürünleri olur. 550 - 600 wattlıklar işinizi görür.



    Kartı yormadan gidebildiği yere kadar kullanmak bence en doğrusu. Ama oc yapmak denemek sizin kararınıza kalmış artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.