Şimdi Ara

Bir Cüneyt ARKIN Portresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Asıl adı Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkın, 8 Eylül 1937'de Eskişehir’de dünyaya gelir. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesinde bitirdikten sonra Üniversiteyi kazanır ve tıp eğitimi alır.

    Askerliğini yaptığı dönemde bir film setinde yönetmenin dikkatini çeken Cüneyt Arkın aktör olmaya karar verir ve kendisine gelecek teklifleri beklemeye başlar. Çocukluğunda Deli dumrul, Malkoçoğlu Battalgazi ve Hz. Ali hikayeleri dinleyerek büyüyen Fahrettin bu kahramanları canlandırmak için var gücüyle çalışır. Sirklerde çalışan akrobatların terli havlularını kurutur, atların bakımlarını üstlenir.

    Bu çalışmaların karşılığında para beklemez Fahrettin. Akrobatlardan parende atmayı ve at binmeyi öğrenir. Geleceğin ünlü bir aktör adayı olan Fahrettin'e sirkte çalışan herkes yardım etmektedir.

    1964 yılında sinema oyunculuğuna başlayan Cüneyt Arkın, “Bana Gözleri Ömre Bedel” filmindeki başarısıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve iki yıl içerisinde en az 30 filmde rol almıştır. O yıllarda karete filmleri, polisiye ve tarihi filmler ile gönülleri fetheder. Adı Malkoçoğlu, Kara Murat ve Battalgazi ile anılmaya başlar.

    1976 yılında Deli Şahin filmiyle yönetmenlik yapmaya başlayan Arkın, 34 filmin yönetmenliğini yapar.

    Türk sinemasında en çok başrol oynayan aktör ünvanını kazanan Cüneyt Arkın, 60’larda ve 70’lerin başında romantik filmlerle gündeme gelmiştir. 70 ‘lerin ortalarından sonra tarihi filmler, 80’lerde ise daha çok toplumsal olaylara ağırlık veren filmlerde oynayarak yeşilçamın unutulmazları arasında yerini alır.

    Cüneyt Arkın, 1980 yılının Ağustos ayında ilk kez İzmir Fuarı' nda sahneye çıkar. İlk günler de yoğun ilgi gören ünlü sanatçı, sahne için uygun biri olmadığını anlar ve sahne sevdasından vazgeçer.

    Yaklaşık 300 filmde rol alan Cüneyt Arkın, televizyon programlarıyla da izleyicilerinin karşısına çıkar. Bir çok televizyon dizisinde rol alan oyuncu, 2006 yılında “Dünyayı Kurtaran Adam”ın devamı olan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu isimli filmde oynayarak dikkatleri bir kez daha üzerinde toplar.

    Kısa bir süre gazetelerde sağlık köşesi yazarlığı yapan Cüneyt Arkın alkol ve uyuşturucu konulu konferans ve Panellere katılarak gençleri bilgilendirmeye adar kendisini.

    1969 ve 1976’ da Antalya film şenliği ve 1972’ de Adana Altın Koza Film Şenliği’nde en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanan Cüneyt Arkın, 36. Antalya Film Şenliği’nde ‘Yaşam Boyu Onur ödülü’ alır.

    Yetenekleri bitmeyen hemen hemen her türlü alanda bilgi sahibi olan Cüneyt Arkın, ‘Adını Unutan Adam’ adlı kitabıyla da sevenlerinin karşısına çıktı. Resim yeteneğini açtığı sergiyle pekiştiren ünlü oyuncu Ata binmek ve Uzakdoğu sporlarıyla uğraşmaktan hoşlanıyor. Oynadığı filmlerde milli kahramanları başarıyla canlandıran ve sinema severlerin gönlünde taht kuran Kara Murat, yani Battal Gazi pardon Karaoğlan namı diğer Cüneyt Arkın evli ve 2 çocuk babasıdır.

    Benim hayatım Cüneyt ARKIN izlemek için tıklayın


    Kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fahreddin -- 24 Haziran 2007; 14:08:48 >







  • Dunyayı kurtaran adam ' Off bee aslan beee
  • Hepinizi Döverim ULEN !!!!!!!!!!!!
  • Son dönemlerde alkol ve sigaranın zararlarını konu alan konferanslarıyla faydalı işlere imza atan Cüneyt ARKIN'na başarılar diliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.