Şimdi Ara

Laptopa pil ve ram alacağım. Timetec nasıldır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI GE 60 laptopa Qcell marka pil aldım, yarım saat dayanmadı iade ettim. Şimdi ne alacağım bilmiyorum. Öneride bulunur musunuz?


    Amazon'da Timetec marka RAM var. Türkiyede bilinen bir marka değil ama ingilizce yorumları olumlu, youtube'da da yabancı sistem toplama videolarında sıkça kullanılıyor. Sizce nasıldır Timetec?




  • Hocam bataryada orijinalden şaşma, modelden modele fark edebilir laptopunun tam modeline göre aramalısın. Masraf yaparsın ama bir elektrik düzensizliğinde anakartı orijinal piller korur. RAM konusunda 2. el ve ucuzu ama bilindik markalardan alabilirsiniz. Bilgisayarınızda takılı olanla aynı CL timing ve boyut (GB) olarak alırsanız dual çalışır. DDR3-DDR3L ayrımına dikkat edin. Forumdaki referanslılardan veya sahibinden sitesinden GET ile bakın.

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    Benim pildeki asıl amacım elektrik kesildiğinde bilgisayar birden kapanmasın diye hocam. Yoksa dışarda elektrik bağlantısı olmadan kullanabileyim diye değil. Bu açıdan, prize bağlıyken pili çıkar, pilin ömrü kısalır diyenler de var. Sadece birden kapanma olmasın diye alacaksan korkma en fazla adaptör bozulur bilgisayara bir şey olmaz diyorlar. Siz ne dersiniz bu konuda?


    RAM'de DDR3-DDR3L ayrımını biliyorum. Bendeki DDR3L Silicone Power RAM. İkinci el crucial buldum 300 TL ama, elektriksel bir dengesizliğe maruz kalmıştır performans sorunu vardır diye korkuyorum. RAM'de böyle bir risk var mıdır?


    384 liraya Kingston DDR3L SODIMM RAM buldum. Ama satıcı pek güven vermedi, orijinal midir bilemiyorum.


    Durum bunlardan ibaret. Sizin fikrinizi alabilir miyim?

  • Dengesiz bir elektrik voltajında anakart pil olmadan pert olabilir tavsiye etmiyorum. Benim o dönem yeni aldığım bir bilgisayarım az daha bu nedenle bozuluyordu şükür sadece işletim sistemi arızası vermişti sistemi yeniden kurmuştum. Pilin ömrü durduğu yerde de azalır pil durduğu yerde de şişer özellikle Monster laptopların pilleri durduğu yerde bitmiş/şişmiş şikayetlerini okudum.


    Daha önce 5-6 defa 2. el RAM kullandım, güvenilir birinden alırsan hiç korkma RAM kolay kolay bozulacak bir parça değil. Kaçlık RAM arıyorsunuz ve CL timing nedir belki ben de bakabilirim.

    edit: şu konuya bakabilirsiniz pilsiz kullanmanın zararları:


    https://forum.donanimhaber.com/arizali-monster-t7-v5-4-980m-8gb-i7-4790hq-16gb-17-3-2000tl--149436712




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 21 Mayıs 2022; 22:35:56 >




  • sreylare kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/bu-ram-orijinal-mi--152902963


    Bu konuyu inceler misin hocam ben açtım. CL timing nedir ben bilmiyorum...

  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

    Kendi bilgisayarımdan örnek veriyorum. AIDA64 ile baktım. Hız aşırtmalı RAM ve CL11 1866mhz hıza ulaşabiliyor. Bundan önce CL9 1333mhz RAM vardı 2x4GB. Sen de AIDA64 indirip bilgisayarındaki belleğin aynı GB ve CL timing değerine sahip bir bellek alabilirsin böylece dual olur. Belki forumda pek alım ilanı yoktur, sarı siteden GET ile ucuza alım yaparsın.

    not: Birim voltajı yazan yere dikkat et. 1.35V ise DDR3L bir RAM al, 1.50 ise DDR3.

    Laptopa pil ve ram alacağım. Timetec nasıldır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 6 Haziran 2022; 4:34:36 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.