Şimdi Ara

CHP'li Gürsel Tekin: Suriyeliler Bizim Çocuklarımız.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de 1 milyon (Suriyeli) çocuk doğdu. Bunlar bizim çocuklarımız. Onları nasıl entegre ederiz bunu düşünmemiz lazım.

    Sağlıklı beslenebiliyor mu? Eğitim alabiliyor mu?

    Siz aşama aşama entegre ederseniz elbette olur.

    — CHP Milletvekili Gürsel Tekin | Deutsche Welle


    https://twitter.com/haskologlu/status/1525172218774396934?s=21&t=Kw4uj_l5Zju90XsHPm22cQ
    https://twitter.com/SiginmaciGundem/status/1525170693176012802?cxt=HHwWhMC9ycWqv6oqAAAA

    Gönderemezsiniz, entegre edecegiz diyenlere cevabımız belli bizim:https://www.youtube.com/watch?v=AxTK4Wc5tJ8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 13 Mayıs 2022; 21:54:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Akp: Daha çok mülteci daha çok kaçak göçmen istiyor.


    Chp- İyi parti ittifakı: Bir şekilde gönderecek, göndermezse hem kendileri için bir çok yönden sıkıntı hemde bir sonraki dönem iktidar olamayacaklarını bildikleri için gönderecekler.


    Zafer partisi: Söylemeye gerek bile yok.


    İsteyen akpye oy versin. Şu şunu söyledi, bu bunu söyledileri geçin. Trollükse niyetiniz orası ayrı.

    Millet ittifakı çenesini kapatsın, AKP kendi kendine kaybediyor dedikçe adamlar kazanmamak için özel çaba harcıyor sanki. Her hafta biri çıkıp kaçak seviciliği yapıyor. Partinin politikasını genel başkan belirler diyorsunuz da bu zavallının açıklamasına ne demeli? Nasıl lanet bir zamanda doğduysak iktidarından muhalafetine kadar hepsi kendi milletine düşman olmuş.

    Partilerin politikasını genel başkan belirler diyorsunuz ama ne hikmetse genel başkan dışındaki tüm üyeler entegrasyon sözcüğünden başka laf etmiyor. Partide bu konuda bir politikasızlık var. Nedeni ise hem Batı'ya şirin gözükmek hem de kendi küçük çevrelerinde ırkçı olarak anılmamak.


    Siz hala daha küçük hesapların peşinden koşa durun. Siz bu sorunu çözmeyecekseniz millet çözeni elbet bulur. Kimse alternatifsiz değil.

  • Partilerin politikaları genel başkan ve sözcülerin söyledikleridir. Onlarda yollayacağız diye defalarca söylediler.

    Gürsel Tekin gitmesinler diyorsa millet ittifakı yollarken Chp'den istifa eder gider. Millet ittifakına bir zararı olmaz o istifanında.

    Ha evet okula gidecek ve beslenecek çocuklar gönderilene kadar. Düzgünde davranılması gerek. O kadarda değil.

    Bu arada sanırım eski bir açıklama. Ve doğru link ise yollamayacağız gibi bir söylemi falanda yok kaldıkları süreden ve kimilerinin artık yerleşik olduğundan ama yüzde 70'inin gideceğinden falan bahsediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Mayıs 2022; 21:59:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala Chp'nin sığınmacıları göndereceğine inanan kaldı mı

  • Aynen, daha kendi içinde ülkenin geleceğini ilgilendiren en önemli konuda bir fikir birliğine varamayan parti, seçildikten sonra çıt demeden hepsini gönderecek zaten. Buna inananların akıl seviyesi hakkında bir şey demiyorum artık. En fazla yarısını gönderirler, geri kalanını yine beslemeye devam ederiz.

    https://twitter.com/umitozdag/status/1525448477110583299?cxt=HHwWhoCyldnTvasqAAAA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 14 Mayıs 2022; 23:39:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    “Uzun zamandır bu konuyu gündemde tutmaya çalışan bir siyasetçiyim. Dünyayı gezmenize gerek yok. İstanbul’a gelin, meselenin hangi boyutlara ulaştığını görürsünüz. Yıllardır anlatmaya çalışıyorum. 5 yıl önce de gelseniz aynı fotoğrafı görebilirdiniz. Türkiye artık 84 milyon değil; Afrikalısı, Afgan’ı ve Suriyelisi ile 90 milyonluk bir ülke olduk. Bu göçmenlerin büyük bölümü seçmen oldu. Çoğunluğu yerleşik hale geldi. 1 milyon yeni çocuk doğdu. Bu çocuklar nasıl besleniyor, nasıl bir eğitim alıyor, nasıl entegre edilecek? Bunların hiçbirinin hesabı kitabı yok. AKP’nin samimi bir göç politikasının olmaması, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hem de başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacı ve göçmenleri mağdur etmeye devam ediyor. Ekonomimiz daralmış, ciddi bir kriz var. 5 milyon insan günlük yevmiyeyle çalışıyor. Bir işi bulamıyor. Çünkü göçmenler ucuz iş gücü haline geldi. Denetim yok, bir şey yok, mülteciler aç kalmak pahasına çalışıyor, birileri kar ediyor, bizim insanımız işsiz kalıyor, çoluğuna çocuğuna bakamıyor, hiçbir ülke misafirini köle gibi çalıştırmaz.” İfadelerini kullandı.


    K:

    www.yerelingundemi.com
    CHP’li Gürsel Tekin göçmen sorununa isyan etti: “Kendi memleketimizde yabancı gibiyiz”
    https://www.yerelingundemi.com/siyaset/88543/chpli-gursel-tekin-gocmen-sorununa-isyan-etti-kendi-memleketimizde-yabanci-gibiyiz

    18 mart 2022


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Partilerin politikasını genel başkan belirler diyorsunuz ama ne hikmetse genel başkan dışındaki tüm üyeler entegrasyon sözcüğünden başka laf etmiyor. Partide bu konuda bir politikasızlık var. Nedeni ise hem Batı'ya şirin gözükmek hem de kendi küçük çevrelerinde ırkçı olarak anılmamak.


    Siz hala daha küçük hesapların peşinden koşa durun. Siz bu sorunu çözmeyecekseniz millet çözeni elbet bulur. Kimse alternatifsiz değil.

  • Mütakere basınında DW Türkçe kadar hainlerin toplandığı bir oluşum yok. Rudaw, Fırat news bile yanlarında masum kalır. Bu medya kuruluşunda çalışan kim varsa bu vatanın düşmanıdır.

  • Akp: Daha çok mülteci daha çok kaçak göçmen istiyor.


    Chp- İyi parti ittifakı: Bir şekilde gönderecek, göndermezse hem kendileri için bir çok yönden sıkıntı hemde bir sonraki dönem iktidar olamayacaklarını bildikleri için gönderecekler.


    Zafer partisi: Söylemeye gerek bile yok.


    İsteyen akpye oy versin. Şu şunu söyledi, bu bunu söyledileri geçin. Trollükse niyetiniz orası ayrı.

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Hangi üyeler allasen. Yunus Emre birde bu işte. Bunlarda chp'nin çok içini bilmesemde bi halta yaramayan vekiller diye biliyorum. Üstüne bunlarda yollamayacağız falan demiyor ha.


    Chp dediğin Kılıçdaroğlu, özgür özel, faik, Mansur ve İmamoğlu. Ağır topları bunlar. Hepsi yollayacağız diyor.


    Bu Gürsel falan bunlarda giderler ama bir kısmı kalır cart curt diye güya politik doğruculuk yapıyor. Zaten neden varlar onu bile anlamıyorum.


    İyi parti için ise kesin konuşuyorum. Yollamayız falan derlerse ne ittifak kalır be bir şey bozarlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Mayıs 2022; 22:15:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kısmen doğru yalnız. O sığınmacıların kampta kalması gerekiyor.


    Şehirlerde akp'li sanayicinin inşaatçının ucuz işgücü kızları 60 yaşında pisliğin 2. eşi kuması oluyor.

    Sığınmacılardan şikayetçi olan normal insanlar. İş ev bulamayanlar. Akp'li kodomanlar memnun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 13 Mayıs 2022; 22:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine suçlu cehabe olmuş Açıklamaları yapan şahısın dediklerinin hangisi yanlış? Bunların üstüne AB ve ABD ile yapılan anlaşmalar var , içeriğini bilen var mı? Yok!

    Mülteci sığınmacı kaçak vs sorununun sebebi olan malumlar değil mi.
    Bir kişi üzerinden muhalefeti çözmeye çalışmak en çok malumların işine yarar.Yapmayın böyle!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeri gelmişken belirteyim, sürekli bu konu için örnek gösterilen Ensar Muhacir olayında Mekke'den gelen müslümanlar Medinelilere her şeyden önce savaşı getirmiştir. Sonrasında bölgede kendi halinde yaşayan ve kuşatma sonucu teslim olan Beni Kurayza kabilesindeki tüm erkekleri katletmişler, eşleri, çocukları cariye, köle olarak alınmış ve sonrasında da satılmış. Beni Kayluka kabilesini de katledecekken Medine'nin ileri gelenlerinden Abdullah bin Selul yetişip 700 kişinin canını kurtarıp sürülmesine razı olmuştur. Beni Nadir kabilesi de yine aynı şekide sürülüp diğerlerinde olduğu gibi tüm malları yağmalanıp o bölgede yetişmesi oldukça zahmetli olan hurma ağaçları da yakılmıştır.

    İşte müslümanların kendilerinden olmayanlara reva gördüğü şeyler bu. Yarın öbür gün benzer şey entegre edeceğiz diye bizim başımıza da gelirse şaşırmayalım sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt

    Daha iki gün önce Kaftancıoğlu aynı açıklamayı yaptı. Yunus Emre'nin böyle bir demecini bilmiyordum onu da sizden öğrendim. Gürsel Tekin'in açıklaması ve daha bu konuda beyanat vermeyen Sezgin Tanrıkulu vb bir çok vekil ve yöneticinin görüşleri parti politikası ile zıtsa bu partiye zarar vermez mi? Kılıçdaroğlu partiyi yönetiyorsa vekillerine de sınırlarını bildirebilmeli. Hiç değilse kakofoni oluşmasını engellemeli.

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    Hah işte o Chp'de tutmaz bunların bir kısmı solcu takılan gerizekalı oldukları için susmazlar. Ama yolanırkende gık diyemezler.  


    Kaftancıoğlu'nun açıklaması açıkça çarpıtılmış bu arada. O yollamamız imkansız olanlardan bahsediyor aslında. Yoksa amacı yollamak. Başı açık diye İran'dan Afganistan'dan kaçan seküler aileleri kadınlar yollayamazsın onlar kalacak artık.


    Ama mal oldukları için entegrasyon diyorlar tabi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet ittifakı çenesini kapatsın, AKP kendi kendine kaybediyor dedikçe adamlar kazanmamak için özel çaba harcıyor sanki. Her hafta biri çıkıp kaçak seviciliği yapıyor. Partinin politikasını genel başkan belirler diyorsunuz da bu zavallının açıklamasına ne demeli? Nasıl lanet bir zamanda doğduysak iktidarından muhalafetine kadar hepsi kendi milletine düşman olmuş.

  • İnsanı arada umutlandırıyorlar sonra yine aynı. Chp başa gelse yine entegre demeye başlar neymiş burada doğmuşlar entegre olmaları gerekiyormuş gitsinler suriye'ye entegre olsunlar kendi vatanları.Yani kısacası chp bunları göndermeye niyeti yok

  • senin çocuğunsa al evine besle hq ....


    avrupa birligi (Batı) chp ile mülteçiler hakkında görüşmedi öylemi ..böyle bir gelişmenin yaşanmadıgına inanan varmı....şimdi batı iktidar olma şansı yüksek partilere rüşvet vermek için kapsında yatıyordur....


    bunu daha öncede yazdım ..başa gelecek partiye batı milyar dolar rüşvet verir...


    gerçek vatansever bir Türk zaten mültecileri hiçbir koşulda kabul etmez.....zaten mülteci güzellemesi yapan kişi dışarıdan fonlanıyordur ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz006 -- 13 Mayıs 2022; 23:24:58 >
  • AB nin köpekliğini yapıyor başka bir şey değil ama bu gidişle Türkiye diye bir ülke kalmayacak bu kadar yabancı kaçak mülteci dünyanın hiç bir yerinde yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu bakın diyorum ki, bir partide herkesin görüşü olur anlarım. Bir diyebilir ki "göndermeliyiz" diğeri der "göndermemeliyiz" ama partide net şekilde hem "göndereceğiz" hem de "gönderemeyiz" lafï başka şey. Boşuna amadeus, sadece ölüler görür gibi yalancılarla (o kadar açık söylüyorum) uğraşmayın. Sunduğum hiçbir belgeye inanmayıp üstüne inkar ve yalan söyleyenleri ikna etmeye uğraşmak, akpliye rtenin başarılı olmadığını kabul ettirmeye çalışmak gibi. Boşa kürek çekip prim vermeyin derim şahsen. O hataya bir kere düştüm, daha da uğraşmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.