Şimdi Ara

Avrupa Birliği uçaklardaki maske yasağını kaldırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Birliği uçaklardaki maske yasağını kaldırıyor



    Aşılamanın yaygınlaşması ve Omicron varyantının hafif etki göstermesi nedeniyle Avrupa’daki pek çok Covid-19 kısıtlaması kalktı. Uçak seyahatlerindeki maske yasağı ise devam ediyordu. Şimdi de 16 Mayıs’tan itibaren uçuşlardaki maske yasağı kalkıyor.



    Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), 16 Mayıs’tan itibaren uçaklarda ve havalimanlarında maske zorunluluğunun kaldırılmasını tavsiye etti. Bu sayede Avrupa Birliği ülkeleri, uçaklardaki maske yasağını kaldırılabilecek. Kronik rahatsızlığı olan veya bağışıklık sistemi zayıf olan yolcular için maske yasağı devam edecek.



    Kalkış ve varış ülkelerindeki kısıtlamalara uyulması gerektiği belirtildi. Maske kısıtlaması olan ülkeye yapılacak uçuşlarda maske takılması istenebilir. Ayrıca hava yolu şirketleri de maske yasağını uygulama konusunda kendi kararını verebilecek.



    Ayrıca Bkz.Çin'de yaşanan Covid-19 karantinaları iPhone üretimini etkileyebilir



    EASA ve ECDC’nin bu kararını uygulamak için henüz ülkelerden resmi açıklama gelmedi ancak bugüne kadarki tavsiye kararlarının neredeyse tamamına uyuldu. Maske yasağının kaldırılması hakkında konuşan EASA Direktörü Patrick Ky, "Avrupa genelinde ulusal makamların toplu ulaşım hakkında uyguladığı gerekliliklerdeki değişime uygun olarak, gelecek haftadan itibaren uçak seyahatlerinde yüz maskeleri zorunlu olmayabilecek." ifadesini kullandı.



    Türkiye’deki uçuşlarda maske yasağı ne zaman kalkacak?



    Türkiye’de günlük vaka sayısı 1.000’in altına düştüğünde uçaklardaki ve toplu taşımadaki maske yasağı kalkacak.









  • Ağzından ve burnundan çıkan damlacıkların karşı tarafa sıçramasını engelliyor. Sen maske takarsan karşındaki kişiyi korumuş oluyorsun. Kendini korumak için karşındaki kişinin de maske takması gerekiyor. Bu kadar basit bir sistemi bile anlayamamak çok garip gerçekten. Bu kadar mı zor? Konuşmayı geçtim burnunuzdan soluduğunuzda bile havaya belli oranda damlacık saçarsınız. Damlacıkların içinde de covid-19 virüsü oluyor. Yani konuşmak için konuşmayın lütfen!
  • Avrupa birliginin yeni varyantlardan haberi yok galiba? Omicrondan daha bulasici ve daha tehlikeli oldugu soyleniyor.

  • Ameliyatlarda kullanılan kan maskesinin mikroskopik bir virüsten nasıl korumasını beklemek saflık olsa gerek çıkıp birileri bu bez parçasının virüse karşı koruduğunu söylemesi zaten işin komedisiydi millette bunu yedi aferin.

  • joven kullanıcısına yanıt
    Ağzından ve burnundan çıkan damlacıkların karşı tarafa sıçramasını engelliyor. Sen maske takarsan karşındaki kişiyi korumuş oluyorsun. Kendini korumak için karşındaki kişinin de maske takması gerekiyor. Bu kadar basit bir sistemi bile anlayamamak çok garip gerçekten. Bu kadar mı zor? Konuşmayı geçtim burnunuzdan soluduğunuzda bile havaya belli oranda damlacık saçarsınız. Damlacıkların içinde de covid-19 virüsü oluyor. Yani konuşmak için konuşmayın lütfen!

  • Maske yasağı değil maske zorunluluğudur o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AB çok yanlış yapıyor.Hastalığın yeniden tırmanmasını istiyorlar.

  • fazla erken davranıyorlar aşı karşıtları ölene kadar beklemeli...

  • Kapanak şövalyeleri üzgün

  • Bakalım yaza yeni varyantı hangi AB ülkesi keşfedecek ve kışa yine lanetli günlere gireceğiz. Adamlar dejavu yaşatmaktan bıkmıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.