Şimdi Ara

körü körüne yurtdışına gidilmez

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • gençlere bakıyorum.

    her 3 gençten 1i yurtdışı hayalinde..


    ben 15 yılı yurtdışında geçirdim ve iyki gittim diyorum fakaaaatt...

    burada alt üst olmuş çok türkler gördüm.

    yabancı ile evlenmiş çocuğu bile türkçe bilmeyen türkler, ayakkabı ile eve giren, türk namına hiçbirşeyi kalmamış insanlar..


    kısaca yazmam gerekirse, yurtdışına gidiyorsanız maaşınıza bakmayın. ayda ne kadar biriktirebileceğinize bakın.

    romanyada 3bin dolarlık bir iş, paristeki 4bin dolarlık bir işten daha iyi olabilir. daha çok birikim yapabilirsin romanyada.

    bırak millet sana ııığğğ romanyaya mı gittin orası yurtdışı bile sayılmazki desin.

    sen ne yapıcan milletin ne dediğini..


    yurtdışına gittiğinde tr de sigortan bile işlenmez. bak bu işler çocuk oyuncağı değil, arkadaş sayın zamanla sıfırlanır azalır.

    bu iş çocuk oyuncağı değil, aldım bavulu hadi ben kaçar şeklinde hesabınızı yapmadan yola çıkmayın. ilerde evlenicen çocuğun olacak hangi okula gidip hangi dil öğrenicek.


    tekrarlıyorum, boşanmalar saç baş ağırtan döken tiplemeler, arabada uyuyan, sıfırı tüketip karın tokluğuna yaşayanlar,ailesinden kopanlar. ben neler gördüm neler.

    anlıyorum yurtdışı iyidir, ama sırf o bu WOOOUWW desin diye seçimler yapmayın arkadaşım. net mi? linç de etmeyin bak yurtdışı kötü demiyorum burda.


    gittin almanyaya bir ev 500bin euro, peşinat için lazım en az 50bin euro. kira ödeye ödeye dışlanarak geçen ömür. ne anlamı kaldı?

    ha çektin mortgage kredisi 30 yıla 500bin euro ne olacak? bir ömür kredi ödemek demek. ev bi boş kalsa duman olursun. anladın mı cepten ödersin krediyi tabi cep doluysa.cep boşsa evde gider. bu işlerin şakası yok kardeş.


    para parayı çeker yurtdışında da böyledir. kariyerin doluysa diploman varsa yurtdışında para yaparsın ama körü körüne atlamayın. mümkün olduğunca donanımlı olun dili öğrenin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 11 Mayıs 2022; 14:36:26 >







  • Türkiye de sürekli gelecek kaygısıyla yaşayan daha evlenemeden saçları ağarmış/dökülmüş gençlerin hali ne olacak peki ?


    Parası olana her yer güzel gelir. Bu gençler gitseler bir dert kalsalar bir dert. Ne yapacak sürekli geliş babam geliş




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StallionTR -- 11 Mayıs 2022; 16:28:44 >
  • Yurt dışında yaşayıp bunları söylemek kolay gel burada yaşa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the__executioner__ kullanıcısına yanıt

    memleketinden kalkıp gelen bir afgan türkmen özbek hayatı nasılsa, ne kadar maaş alıyorsa


    memleketinden kalkıp giden bir türk de yurtdışında o halde olabilir. hele parası yoksa kimse gözünün yaşına bakmaz.

    çakarlar asgari ücreti. almanyada en berbat evin kirası 1000 euro. tırmala dur canım. ama sen bmw alıp güneş gözlüğü takıcaktın olmadı mı? tüh tüh..

  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt

    Zihniyete bak blok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • truth hurts diye boşa dememişler. incindin mi GARDAş

  • iyi eşin yoksa her yerde rezil rüsva olursun istersen LAZ ZİYA gibi konsey üyesi ol

  • eleştirenlerin hayatında yurt dışı görmemiş ergen olduğuna yemin edebilirim. amerikada bir süre yaşamış biri olarak yurt dışında yaşamanın zorluklarını iyi bilirim. mevzu sadece para kazanıp iphone araba almak değil millet bunu anlamıyor. tr de yaşam rezalet bunu da anlıyorum ama millet hala amerikada bulaşık yıkayarak daha mutlu yaşayacağını zannediyor. eğer doktorluk veya mühendislik gibi meziyetlerin varsa yurt dışı iyidir ama bu veya dengi meziyetlerin yoksa yurt dışında daha beter sürünürsün.

  • dostum ben paraları cebe cuggalayıp iş yaparken aynı zamanda dhforum konudışında takılıyorum. ve bu hayatta yaşanmamışlığım kalmamış ki. karı kıza da yiyeceğe de gezmeye de doymuş biriyim hiçbirşeyde gözüm kalmamış. ben bugünümü de yarınımı da garantiye almışım laf etmeden önce biraz düşün bence.


    burda düşüncelerimi deneyimlerimi paylaşıyorum bunlar çok değerlidir.acıyorum insanlara bir umut yola çıkıp 56 olan hayatlar var. ben bugün fastayım dün fasta değildim yarın da fasda olmam. nere işime gelirse ben ordayım. şuan amerikada olsam senle dh forumda geyik yaparak dolarları cuggalıyor olmazdım ama sizin beyniniz bunu bir türlü kavrayamadı be kanka. hala bana fas üzerinden yüklenmeye çalışıyorsun. burda benim türk komşu var geçmişte amerikada 8 ay kalmış yapamamış tr ye dönmüş. şimdi fasta. adam diyorki bilsem en baştan fasa gelirdim yemişim amerikasını diyor. bunu diyen adam amerikayı gördü türkiyeyi gördü fası gördü. ha sen diyorsan ben ondan daha iyi biliyorum. bravo bildiğini yap o halde ;)





  • Yurtdışında çalıştığın seneleri burda işletebiliyorsun cash'le.

    Evlilik ve mortgage heryerde başa bela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 11 Mayıs 2022; 18:36:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Soylediklerinden bir tek fransada 4 bin euro alcagina romanyada 3 bin euro kazan demene katiliyorum. Bizi dublin ofisine yolluyorlar adamlar 3 kat maas aliyordu haliyle ama hilkat garibesi gibi yasiyorlar 2 bin euro kira, bin euroya oda tutuyorlardi veya 2-3 kisi 2 oda ev tutuyordu yada garsoniyer. Romanyada 3 de biri paraya ben krallar gibi yasiyorum.


    Onun disinda yok eve ayakkabiyla girmis yok yabanci kadinla evlenmis vs seni ilgilendirmez hocam adamlar bunlari zorla yapmiyor. Ha ben sahsen Turklugumu kaybetmedim kaybetmek de istemem eve ayakkabiyla da girmiyorum ama bununla Turklugum kaybolmadi, Amerikada yasarken ayakkabiyla giriyordum tak pasaportum yere dusmedi yani.

  • Gidilir öyle de bir gidilir ki keşke biri beni atsa almanyaya amerikaya ne halin varsa gör dese de hayatım kurtulsa o kadar çok istiyorum ki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1800'lü yıllarda insanlar daha sağlıklı, daha uzun ömürlüymüş. Geçen duyduğum ilginç bir bilgidir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.