Şimdi Ara

Ankara - Teknik bilgisi yüksek, dürüst 'frenci' tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2011 model Opel Insignia 2.0 CDTI aracımda disk eğilmesi ve buna bağlı olarak da kuvvetli frende ve yüksek süratte direksiyon titremesi sorunu var. Sorun uzun zamandır var, torna ile 1-2 kez çözüldü ve kısa süre sonra tekrar başladı.


    Bir kaç ay önce diskleri değiştirdim, frenler mükemmel oldu, ancak kısa bir süre sonra yine titreşim baş gösterdi.


    1-2 frenci gezdim, balata değiştirdiler, arka fren merkezlerini tamir ettiler ama işe yaramadı, titreşim bir süre sonra geri geldi.


    Frencilerin yaklaşımı genelde parça değiştirmek şeklinde ve bu benim cüzdanıma -ekonomik kriz de malum- oldukça yük oluyor ve çözüm de üretemiyorlar.


    Yaptığım araştırmalarda sorunun poryalardan, amortisör üst takozu/bilyasından, fren kaliperlerinin bozuk olmasından kaynaklanabileceği yönünde görüşler okudum.


    Şimdi aradığım, aracı alıp bu kriterleri tek tek kontrol edip, sorunu önce teşhis edip, sonra çözüm üretebilecek, gerçekten teknik bilgisi ve becerisi yüksek bir frenci.


    Ankara'da bu tanıma uyan, bildiğiniz bir yer varsa, tavsiyelerinizi bekliyorum.


    Teşekkürler.








  • Frenci yerine iyi bir ustaya porya bilyası gibi tekerin dönüşününde dengesini bozabilecek parçalara baktırın. Ön disk yamuluyorsa rot ayarından amortisörlere kadar baktırın. Tecrübeli veya bilgili usta ise halleder.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.