Şimdi Ara

Turkcell Superbox Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Annemin üzerine 2 yıllık taahhütlü bir superbox var. Sözleşmeyi yaparken yazlık için olduğunu belirtmiştik ve 3 ay kullanıp sonra 3 aylık periyotlarla sadece 14 TL vergisini ödeyerek diledigimiz kadar dondurabileceğimiz söylenmişti. Tabi bu süreçte türlü rezillik oldu. Bölgede satmaları gerekenden çok kişiye satmışlar internet hizmeti alamadığımız zamanlar oldu. O zaman arayıp küstahça dediler ki cayma bedelsiz kapatalım , dedim ki ben nasıl paramı ödemek zorundayım yoksa hacizlik oluyorum sen de sattığın hizmeti vereceksin. Ben nasıl yarı yolda param biterse isterseniz sözleşmeyi iptal edelim diyemiyosam siz de demeyeceksiniz. Her neyse 2 yılın sonuna varıp kapatıp bu illetten kurtulmayı bekliyorduk.

    Şimdi gelelim asıl rezalete. Dondurma bedeli 3 e katlamış hadi bunun bi önemi yok. 19 temmuzda 2 yıl doluyor ve sözleşme bitiyor. Son kez dondurmak için aradık dondurma parasını verip temmuz 19 da da sözleşme bitince kapatmak üzere. Diyorlar ki Nisan ayında bir karar almışlar ne kadar süre dondurursak sözleşme o kadar uzayacakmış. Dedim ben kafama göre sözleşme uzatıp kisaltabiliyor muyum diyor ki hayır. Sizin diyorum aldığınız karar beni ilgilendirmiyor siz kafanıza göre sözleşme uzatıp beni dolandirabilir misiniz o zaman diyorum bana diyor ki süreçler değişir. Dalga geçiyor resmen. Bu arada ben bu sözleşmeyi uzatmamaya kararlıyım da meraktan bi sorayım dedim. Bu dedim kafanıza göre uzatacağınız 71 günü ben dediğiniz gibi kullanmaya kalksam sözleşmemdeki fiyattan mı ödeyeceğim , bana diyor ki o zamanın fiyat politikası neyse onun üzerinden ödersiniz. Yani kısacası diyor ki sözleşme önemli değil ben dilediğim gibi senin sözleşmeni uzatır dilediğim fiyattan da ödetirim.

    Şimdi arkadaşlar bütün konuşmalar sistemlerinde kayıtlı. Ben firmayı mahkemeye vermek istiyorum. Bunun için nereye başvurmam gerekir ? Tüketici heyetine mi başvurmalıyım ? Daha önce bu süreçlere gireniniz var mı heyetin kararları genelde ne yönde oluyor ? Bir de süreci başlatmak için sözleşmenin bitmesini mi beklemeliyim yoksa şimdiden harekete geçebilir miyim ?


    Biraz uzun oldu fakat yardım bekliyorum , şimdiden teşekkürler.








  • Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.


    En başta tuketici.btk.gov.tr adresinden kayıt açmanızı tavsiye ederim. Gelecek olan cevaba göre Tüketici hakem heyeti, Tüketici mahkemesi gibi yerlere başvurabilirsiniz. Aslında direkt başvurabilirsiniz ama ilk cümlemde bahsettiğim yolu bir deneyin derim.

  • Çok teşekkür ederim. Peki sizce şimdiden harekete geçeyim mi yoksa sözleşme bittiği gün sözleşmeyi rızam olmadan uzattiklarinda mağdur olunca mı basvurayim ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.