Şimdi Ara

Nisan ayinda TCMB'da 5.24 Milyar dolar yok oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    Nisan ayında Türkiye’nin ihracat rakamı 23.4 milyar dolar. TCMB 18 Nisan öncesinde ihracat gelirlerinin %25’ine el koyarken, 18 Nisan itibariyle %40’ına el koymaya başladı. Diyelim Tüm ay boyunca %25’ine el koymuş olsun. Bu 5.8 milyar dolar eder ve TCMB net rezervlerinin aynı miktarda artması gerekirdi. TCMB net rezervleri Nisan ayında ne kadar arttı derseniz sadece 600 milyon dolar. Yani Nisan ayında da 5.24 milyar dolar yok oldu...Bu 18,422,984 kişininin asgari ücretine eşit.


    Alinti: Eylem Unal




  • Orada bile onceden 30bin usd lik bir limit vardi. Yani 30bin dolar alti ihracat bedelleri %40 lik tcmb satma zorunlulugu yoktu, bunu 15bin dolara cekerek ufak ihracat bedellerinede goz diktiler. yakinda 5bin usd ye kadar dusururler. Ama yine olmuyor yine olmayacak, bunlar onlem aldikca isler daha kotuye gidecek, cunku yaptiklari hersey ani kurtarmak icin, ama artik ani da kurtarmiyor.
  • Cevap basit, kuru dengelemek icin surekli dolar yakiyorlar. Zaten tek yapabildikleri bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Artı olarak sermaye kontrollerini daha da arttırıyorlar. İhracatçıya döviz kazancının %25'ini bize getir diyorlardı. Şimdi turizmcilere de aynısı diyorlar. Bu kez oranları %40'a çıkarmışlar. Deniz bir yerde bitecek ama ne zaman.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Orada bile onceden 30bin usd lik bir limit vardi. Yani 30bin dolar alti ihracat bedelleri %40 lik tcmb satma zorunlulugu yoktu, bunu 15bin dolara cekerek ufak ihracat bedellerinede goz diktiler. yakinda 5bin usd ye kadar dusururler. Ama yine olmuyor yine olmayacak, bunlar onlem aldikca isler daha kotuye gidecek, cunku yaptiklari hersey ani kurtarmak icin, ama artik ani da kurtarmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar patlamasın diye satılıyor ama aslında şu an kola şişesini sallıyorlar sonunda fena patlayacak maalesef ve enflasyon artık delice seviyelere gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 8 Mayıs 2022; 23:11:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhracatçıların gelirlerini daha sonra vermiyorlar mı o paralar ne oluyor biri anlatsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar patlamasin diye bunlar sattikca herkes topluyor nasil 6 85 de topladilarsa aynisi oluyor bir patlayacak kkm bile tutamayacak ben daha 20gun once 67 bin bagladim 14.68 den suan 14.97 oldu sure bitince de nakite gecicem bunlar bu dolarlari satiyor karsiligi yok derlerse yarin obur gun tl ye cevirirlerse ne yapariz diye dusunmuyor degilim boyle cok gitmez millet keriz degil artik kimse yemiyor dolar aldikca aliyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alacaksınız bu ülkenin ekonomisini yöneten kişiyi, sonrada o milyar dolarları alacaksınız, sonra rulo yapacaksınız tek tek. abi yeter artık başlayacam yapacağınız işe, bırakın gidin lan.

  • dolar bitince ne olucak acaba ben temmuzu bekliyorum 

  • the economist
    The Big Mac index
    https://www.economist.com/big-mac-index

    Yemeksepetine göre bigmac 48,99 tl

  • Ya lafını yaptığınız şeye bakın.
    128 milyarın yanında.
    Hala nerede bilen yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İktidar değişince bütün gerçekler ortaya çıkacak.

    Tahminim, milli gelir 500 milyar dolar - dış borç 600 milyar dolar çıkacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paradise37 P kullanıcısına yanıt

    Dövizlerini alıp TL ödüyor.

  • Cem kullanıcısına yanıt

    Bence direkt ceplediler battı balık yan gider soyabildiğin kadar soy

  • paradise37 P kullanıcısına yanıt

    Hayır, ihracat bedelleri gelen firmalar gümrük beyanname tutarı 15bin dolar üzerindeyse, gelen bedelin %40 ını belli kurdan merkez bankasına satmak zorunda. Haliyle zoraki döviz satmak zorunda kalıyor.


    Buradaki mesele şu, misal ihracatçı, ihraç ettiği ürünün hammaddesini belli kısmını yurtdışından alsın, bu adam TL dönüp, sonra ileride hammadde almaya kalktığında kur yükselmişse o hammaddeyi istediği daha az almak zorunda kalacak. Yada kur sebebiyle en çok ve hızlı değişen akaryakıt zammından etkilenecek. Haliyle ihracatçıların finansman sıkıntısı oluşacak. Belki bu yüzden kredi kullanacak yada hacmi daralacak. Her türlü rekabet avantajını geriye çekecek bu durum. EEe zaten cari açığı olan bir ülkede sen ihracatçıyı sıkıştırırsan, cari açık daha da artar.

  • Ee yok olan para nere gitti peki

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • stableRevulation kullanıcısına yanıt

    Onu zaten garanti yapıyorlardır. Yıllardır yapıyorlar. Seçimi kaybedene kadar soyabildiğin kadar soy, senden sonra tufan...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek yapmaları gereken şey istifa etmek.

    O kadar dibin dibindeyiz ki , Dünyadaki kara tabloya rağmen biz iyi şeyler yapabiliriz. Döviz mevduatlarında bile ciddi çözülmeler olur.

    En temel gereklilik yeni bir kan , yeni bir anlayış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.