Şimdi Ara

Animus Projesi faaliyetlerini sonlandırıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
7
Favori
29.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Animus Projesi faaliyetlerini sonlandırıyor



    https://animusprojesi.com ve Discord sunucuları üzerinden yaptıkları duyuruyla faaliyetlerini sonlandırma kararı aldıklarını duyurdular. Beğenin beğenmeyin, onlarca oyunu özenlice çevirmişlerdi. Yazık oldu.





    Alıntı

    metni:
    Yedi yıllık maceramızın sonuna geldik. Animus Projesi olarak faaliyetlerimizi sonlandırıyoruz.Tüm Animus Projesi ekibi adına şimdiye kadarki projelerimizde maddi ve manevi desteğini eksik etmeyen herkese çok teşekkürler. Sayenizde çok güzel işlere imza atıp Türk oyuncu topluluğuna elimizden geleni kazandırmış olduk. Maddi destekleriniz olmasa ne böyle bir ekip toplayabilir ne de bunu sürekli şekilde ve büyüyerek gerçekleştirebilirdik.Hâlâ oyun oynayıp çeviri yapmayı seviyoruz lakin yedi yıl önce bu işe elinde bolca zamanla başlayan insanlar değiliz artık. Çoğumuz okulunu bitirdi, işe girdi ve hatta evlenip çoluk çocuğa karıştı; kimimiz başka ülkelerde çalışıyor. Hâliyle odaklarımız bir hayli değişti ve kısıtlı zamanımız başka işlerle dolmaya başladı. Hâlihazırda önde gelen oyun çeviri şirketlerinde çalışan kişiler olarak da Animus Projesi ile başarmak istediklerimizi gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu tatmini yaşadıktan sonra bir yerde bırakmamız gerekiyordu zaten, ana projelerimizin bitmesiyle önümüze güzel bir fırsat çıktı.Bugün itibariyle yeni abonelik alımını kapatıyoruz. Önümüzdeki bir aylık süreçte kapanma ile ilgili işlemleri tamamlayıp yaz başına her şeyi yetiştirmeyi planlıyoruz. Yine aynı süreçte ekip içinde çeviri için kullandığımız kaynakları da sizlerle paylaşacağız.Sayenizde çok güzel işlere imza atıp Türk oyuncu topluluğuna elimizden geleni kazandırmış olduk. Maddi destekleriniz olmasa ne böyle bir ekip toplayabilir ne de bunu sürekli şekilde ve büyüyerek gerçekleştirebilirdik. Son yedi senede yolumuz kesiştiği; bu işleri başarmamıza yardımcı olan 100’ün üstünde ekip üyesine, 10.000’in üstünde aboneye ve desteklerini eksik etmeyen herkese tekrar çok teşekkürler <3Abonelikler ne olacak? – Abonelik alımını bugün itibariyle kapatıyoruz. Yıllık abonelerin kalan günleri içinse Haziran başında geri ödeme yapacağız.Peki ya kalan projeler? – Çevirisi devam eden son projemiz de bitti zaten, ufak DLCleri kaldı. Testteki projelere ise hızlıca son hâllerini verip sonlandıracağız. – Sürekli güncelleme alan oyunların çevirilerini güncellemeye devam edeceğiz.Abonelik olmayacaksa içeriklere nasıl erişeceğiz? – Tüm içerikleri bu bir aylık süreç sonunda herkesin her yerden ulaşabileceği bir formata sokacağız. Merak etmeyin, hiçbir şey kaybolmayacak.Kurulu yamalarda sorun yaşar mıyız? – Kapınıza gelip Animus Projesi adına yama kurmak veya kaldırmak isteyenlere itibar etmediğiniz sürece herhangi bir sorun yaşamazsınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WesterLandX -- 5 Mayıs 2022; 15:1:56 >



  • hahahah zorlarına gitmiş benim mesajımı sildirmişler. animus bu topraklardaki en büyük sahtekarlardandır kimse kendini kandırmasın.


    3 yıl boyunca çıkaramadıkları dos 2 yamasına, istediğimizi almadıkça çevirileri tamamlamayacağız diyen bir oluşum bunlar. yok olmaları türk oyunculuğu adına kazançtır.

    Boşuna umutlanmayın arkadaşlar bu ekip genelde, çoğu kişiyi umutlandırır ve o hazzı defalarca bekleyenlerin kursağında bıraktırır buna defalarca şahit oldum bu yüzden bir değer verip bir kuruş parada vermedim vermeyeceğim! Bu arada bakınız; Divinity: Original Sin 2 Halen %75 test aşamasında XD (10.07.2022) Kendimi bu tavrı almada gayet haklı buluyorum. Özellikle dijital ürüne ait ilgili haklara sahip olmadan ki, öyle bir hakkı hiç bir ticari maksat güden şirket vermez. Çünkü emeğinin bir kısmının yemesine izin vermiş olur olunur mantıksızdır. Bir oyun/geliştirici firması yer alsam çalışanımın emeğini veya pazar payını ortak olmamış yani, hisse bile almamış birisine gelirimin bir kısmını dolaylı olarak elde etmesine neden izin vereyim hatta zarar riskine bile girmiyor. Tabi burada sadece tüketici olarak düşünüldüğünde kimin umurunda değil mi? Bunu ancak dijital ürün çıkartıp bunun üzerinden ticari eyleme geçtiğinizde veya şirkette çalışan olduğunu da anlarsınız arkadaşlar. Buna rağmen tüketici olarak kimin emeği yenilirse yenilsin ben işimi göreyim diyorsanız şuan ki enflasyonda hiç sorun yaşamadığınızı, refah içinde olduğunuzu ve maddi gelirinizin bir kısmının enflasyona kaptırmadığınızı "Türkiye sınırları içinde" iddia etmiş olursunuz (inandım!).


    Böyle ücretsiz yayın yapacaklarsa 3 5 yıl sonra konuya göz atın derim. Boşuna gelip değerli zamanınızı buraya ayırmayın bakmayın kolay kolay ücretsiz sunmazlar alıştıkları geleneksel yöntem budur. Yukarıda belirttiğim oyun için kaç yıl tamamlanıp ve yayınlanmasını bekleyen kullanıcıların form yazılarına şahit oldum. Çağdaş değiller sindire sindire vereceklerdir. Konuyu bir inceleyin ve bakın daha bu kadar adam yazı yazmış bir tık geri-dönüş yaptıkları fakat ekibe değer veren yorumlar var ki ben veremiyorum bunu belirtmek istedim konuda kesinlik belirten 1 ay sözü vermişler ve tutamamışlar kusura bakmasınlar değer verebileceğim veya takdir edebileceğim tarafını göremiyorum.


    Ayrıca konuyu ben yetkililere rapor ediyorum. Konu amacını yerine getirmemiş hatta form kullanıcıları arasında tartışmaya bile sürüklenmiş burada konuyu belirttiği vadede sonuca ulaştırması gerekirken getirmemiş. Bunu yapmasa bile herhangi bir konu güncelleme veya geri dönüş yaparak bilgi vermemiş ve gelinen aşamada konu eylemsiz kalınmıştır. Boşuna konunun açık kalarak kimseye faydası olmadığını ilgili konu sahibi tüm işlerini hallettikten sonra konuyu açması gerektiğini bilebilir. Şayet, konuyu zaten düşünerek açıklama yapmış fakat 1 ayı geçmiş ve düşünerek özenle hazırladığı konuya fayda sağlamamış.


    Ben kuruntu olarak şunu kurguluyorum uzaktan seyredip bu sızlanışları veya kuyruk acısı gibi boşuna milletin birbirine tasvir edilen imaları görerek bu yorumlardan zevk aldığını kullanıcıların tartışma çıkarmasının ve konudaki boşuna umutlanmanın getirdiği olumsuz duygunun kendisinde haz duyması ego beslemesi olarak yorumluyorum, yani düşünüyorum. Bu bir düşünce, benim düşüncemdir. Haklı veya haksızlık bir yanını ifade etmiyor. Bunu belirterek burada insana değer vermediğini anlıyorum.

    Akıl yoksunu arkadaşım: Anonymouns ekibinin kaç çevirisi mevcut, senin örnek gösterdiğin milletin parasını tokatlayan biri. Millete neredeyse her ay AAA oyun çevirisi çıkarmış, aldığı paranın hakkını vermiş biri. RDR2'yi de sizin yüzünüzden çıkaramadılar.

    Translate yama kullana kullana beyni sünger olmuş bunların. Düştükleri şu komik duruma bak...

    Anonymous gibi bir çeviri grubunu, animus ile karıştırmayın, adamlar 3-4 ayda elden ringi bitirdiler, animus ise hazır yamayı 5-6 aydır test ediyor daha, çeviri yüzdesini bile parayla görebildiğiniz bir gruptu animus, çok güzel ve önemli oyun çevirileri yaptılar ama kendileri epey şark kurnazı gibi geliyorlardı bana. Hatta Mass Effect Andromeda çevirisinin yüzdesini burada söyledim diye animus hesabımı bloke etmekle bile tehdit etti beni, ip adresimi bildiklerini yeni bir e-mailden üye olsam bile engel yiyeceğimi de eklediler. Oysa üye olacak müşteriler olarak yamaların yüzdesini bilmek iş ahlakının bir gereğiydi. Ayrıca içimden bir ses bu kadar gecikmelerinin sebebinin, bizim galeyana gelip onları eleştirip, siz bedava yama hak etmiyorsunuz diyerekten bir şekilde para talep edecekleri. Fazla galeyana gelmeyin o yüzden. Açıkçası çok uzun süreden beri doğru düzgün yama yapmayıp(Valhalla hariç), abone sayılarını bile bilmediğimiz bir gruptu. İnsanlar 2 aydan beri yamaya erişemiyorlar ve belki de bunun sebeplerinden biri de mevcut abonelerden bir ay daha para alabilmek. İnsanların günahlarına girmek istemiyorum ama bunları sorgulamanın ve daha açık bir iletişim bir iletişim kurmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Animus ekibi benim gözümde sözünü tutmayan ve iş ahlakı olmayan bir gruptur. Bedava versinler veya vermesinler. İnsanların zamanı değerli ve belki de yıllık tatilini yapan zamanı olmayan insanlar yamaya erişemiyor. Paralı yamaya karşı değilim, ama bize muhtaçsınız bizi eleştiremezsiniz kafasına karşıyım ve animus da tam böyle bir ekip. Diğer yandan Anonymous ile ilgili Rdr 2 yama süreci haricinde tek bir yamuk görmedik. Paralı veya parasız penceresinden değil artık işlerini iyi yapıyorlar mı yapmıyorlar mı penceresinden bakmak lazım olaya. Biz Türk oyuncuları olarak değerliyiz ve paralı veya parasız saygıyı hak ediyoruz bu yüzden de paralı veya parasız çeviri gruplarını rasyonel bir şekilde eleştirme hakkına sahibiz. Bitirmeden önce son kez söylemek istiyorum galeyana gelmeyin cool olun, ilgilenmeyin ve sormayın, umurlarında değiliz. En azından ellerinde bahane edecekleri bir şey olmasın. Burnuma çürük kokular geliyor çünkü.

  • rezerve

  • Efsane çeviriler yaptınız, elinize sağlık.

  • Keşke böyle olmasaydı.

  • Emeğinize sağlık sayenizde çok güzel oyunları Türkçe oynama fırsatımız oldu

  • Umarım bundan sonraki işlerinde önlerine çıkan engelleri aşa aşa giderler ve hep başarılı olurlar. Bu konu canlandığında Animus'a sövenler nasıl üzülecek şimdiden tahmin edebiliyorum.
  • Adios

  • En basit, az metinli oyunların çevirilerini bile aylara yaymalarına uyuz olsam da tüm AC oyunlarını kaliteli çevirilerle oynadığım için Animus'a minnettarım. Divinity Original Sin 2, DA Inquisition, ME Andromeda, Vampire Masquerade Bloodlines gibi oyunları çevirebilmek her babayiğidin harcı değildi. Hiç ümidim olmasa da umarım büyük firmaların Türkçe dil destekleri yaygınlaşır ve bu işler resmi yollarla yapılmaya devam eder.

  • Yıllarca çevirileriyle Assassins Creed oyunlarını oynamış biri olarak teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun.

  • s-adebisi kullanıcısına yanıt
    Artan fiyatlarla satılan kopya sayılarında düşüş bekliyorum. Bu da firmaların yerelleştirme yapma motivasyonunu daha da düşürecektir. İnsanlar tam da orijinal kopya satın alma alışkanlığı edinmeye başlamışken TL'nin değer kaybetmesi birçok sektörde olduğu gibi oyun sektöründe de bizi çok gerilere atacak. Ben hep bu amatör grupların birgün kendi şirketlerini kuracaklarını ümit etmiştim ki bunun örnekleri de var. Maalesef şu anda dil yerelleştirmesinden daha çok fiyat yerelleştirmesi önemli hâle geldi.
  • Zamanında Kendilerine Çıkalı 6 Ay Olmuş Bir Oyunların Yamaların Ücretsiz Yapmalarını Aksi Noktada Bir Süre Sonra Bocalamaya Başlayacaklarını İfade Ettim. Dikkate Alınmadım Sağlık Olsun Emeklerine Sağlık
  • İsabet olmuş

  • Yakınımı kaybetmiş gibi üzüldüm .s
  • Emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Gelecekte yapacakları çalışmalar için başarılar diliyorum.

  • Eee hiçbir şey kalıcı değil ne yazık ki. Animus sayesinde divinity 1 ve 2'yi ve batman arkham'ı türkçe oynamıştım, sağolsunlar. Üzücü bir haber, umarım bu bir şeylerin sonu değildir. Çünkü böyle gruplar da olmasa türkçe oynamak mümkün değil. Dil desteği getiren firma sayısı çok az.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weirdusername -- 6 Mayıs 2022; 5:29:52 >
  • Transçöpçüler seviniyor bu habere yazık. Forum olarak gelinen vaziyete bak safi yazık.
  • Paralı çeviri işi belli bir kitleye hitap ediyor. Yani bence çoğunluğu ilgilendiren bir şey değil.
  • Aylık ödeme yerine kalıcı sisteme geçselerdi bence çok daha mantıklı olurdu. Neyse yapacak bişey yok
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.