Şimdi Ara

Lg klima CH67 arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Internetten baktığım kadarıyla dış ünite arızasıymis. Bu sorunun çözümü nedir? Kendim yapabileceğim bir şey mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 3 Mayıs 2022; 12:35:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba. CH 67 kodlu hata "Dış ünite fanı kitli / rotasyon sensörü arızası" şeklindedir.



    Birinci İhtimal ;

    Eğer dış ünite çatıda ve rüzgâra maruz kalacak durumda ise dış ünite düşük frekanslarda çalışırken kuvvetli ve ters yönde esen rüzgar fan motorunun dönüşüne engel olarak bu hataya sebep olabilir.



    İkinci İhtimal ;



    Dış ünite fan motorunda bulunan alan etkili sensör (hall effect sensor) dış ünite fan rotorunun pozisyonunu algılayamıyor olabilir. Bu durumda bazı klimaların fanları ters yönde döner. Bazıları da bu şekilde hata kodu verir.



    Üçüncü İhtimal ;



    Fan motorunun dönüşüne mekanik olarak engel olan bir şey mevcuttur. (Ağaç dalı vs.)

    Yukarıdaki ihtimaller gibi fiziksel olarak belirti yoksa ;


    Öncelikle klima kapalıyken klimanın elektriğini kesin (sigortası varsa indirin). 5 dakika boyunca bekleyin. Sonrasında tekrar klimaya elektrik verin. Klimayı açıp deneyin. Hata halen devam ediyorsa ve dış üniteye erişme imkanınız varsa tekrar klimanın elektriğini kesip dış ünitenin fan menfezini vidalarını sökerek çıkarın. Fan pervanesini elinizle fana zarar vermeden hafif kuvvetli şekilde döndürün (birkaç tur kendi kendine dönebilsin). Bu esnada ilk hareketi verirken dikkatli olun. Fan motoru gerçekten kitlenmişse fana ve motora zarar gelmesin. Yani menfezi sökünce fanı elinizle bir yoklayın. Hareket ediyor,mekanik olarak sıkışmamış ise kuvvetlice döndürün. Sonrasında menfezi hemen takmayın. Klimaya enerji verip klimayı çalıştırın. Hata veriyor mu,vermiyor mu ve fan dönüyor mu ona bakın. Fan dönüyor ve hata silinmiş ise sorun kalmamıştır,menfezi takabilirsiniz. Eğer bu şekilde çözülmezse fan motorunun rotasyon sensöründe veya fan motor sargılarında bir sorun söz konusu olabilir. Bunun için de fan motorunun soketinin dış ünite kartından sökülerek sargı dirençlerinin ölçülmesi ve sensörün çıkış verip vermediğinin tespit edilmesi gerekir. Bunlar daha çok servis elemanlarının yapabileceği işlemlerdir. Ayrıca yine elinizden geliyorsa klima enerjili değilken iç ve dış ünite klemens kapaklarını söküp iç-dış ünite arasında haberleşmeyi sağlayan kabloyu kontrol etmenizi tavsiye ederim. Haberleşme sorunlarında da CH67 hatası verebiliyor. Esasen haberleşme hatası CH5'tir ancak istisnai olarak 67 hatası da görülebiliyor.



    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.