Şimdi Ara

Nostalji Seslendirmeler | Dublaj Arşivi | VHS-BETA-TV Seslendirmeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba iyi forumlar arkadaşlar...
    Sinema bölümünde uzun zamandır konu açmıyorum artık nostaljiye yöneldim yeni filmler keyif vermiyor ne yazık ki... nostalji yapıyorum...

    Türkçe dublaj konusunda geçmiş dönemden bugüne çok başarılı işler yapıldı özellikle 90'lardan sonra TV dublajları öncesinde Yeşilçam dublajları gibi
    Günümüzde ise dijital yayın platformları birçok farklı dublaj yapıyor 7-8 farklı seslendirme olan filmler var...

    Instragram'da yeni bir platform kuran bir dostum sayesinde dublajları buradan ekleyeceğim...
    Yayınladıkça buradan paylaşacağım katkllarınızı bekliyorum...



    https://www.instagram.com/turkcesesler/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 17 Ocak 2023; 17:51:4 >







  • Alıntı

    metni:
    nostaljiye yöneldim yeni filmler keyif vermiyor ne yazık ki... nostalji yapıyorum...


    Aynen öyle. Uzun zamandır aynı ben... Şu attığın 3 dk'lık Terminator 2 filmini defalarca izlemiş biri olarak şu 3 dk'yı sonuna kadar keyifle izledim ve bırakamadım. Şu insanî tepkiler, şu doğallık, şu kendini adamış oyuncular; izleyicisini içine çeken, gerçek hayatın monotonluğundan-sıkıcılığından uzaklaştıran, soyutlayan şu filmler neredeyse hiç yok. Adamlar film yapıyormuş film. Şimdikiler gibi osuruktan CGI dolu video parçaları değil.


    Konuya gelirsek ben şu birden fazla TR dublaj olayına karşıyım. Bir tane kaliteli iş varsa her zaman o kullanılmalı. DVD-VCD-BD'lerde, sinemalarda, TV'lerde o kullanılmalı. Bir şeye 7-8 dublaj yapılmasının anlamı yok.


    Bu arada Karayip Korsanları ilk 3'leme mi desem 4'leme mi desem yoksa 5'leme mi desem bilmiyorum da DVD dublajlarını seviyorum. 2 ve 3'te sanırım birkaç ses değişmişti ama değişimler de birbirlerine yakın ve kaliteli olduğundan sırıtmamıştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 9 Mayıs 2022; 18:11:7 >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Hocam bende dublaja karşıydım ama zamanında Cine5 Kanal D vesaire gibi kanallarda izlediğim birçok filmi o dublajı ile izlemek ayrı bir keyif oluyor şu sıralar TRT dönemlerinden 80'ler sonuna doğru çok büyük bir külliyat olduğunu keşfettim o dönem seslendirme sanatçıları bir başka ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Intruder kullanıcısına yanıt

    Ben kaliteli olduktan sonra dublajları seviyorum. Filmlere ayrı bir tat katıyor. Mesela komedi filmlerinde de dublaj güzel gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde Tek Başına 1 ve 2'nin kaç farklı dublajı vardır acaba ? Şu an izlemek istediğimde 2 farklı dublaj çıkıyor karşıma.

  • Ben dublaj anlamında bizim ülkeyi iyi buluyorum ya. Harbiden güzel sesler var. Sungun Babacan özellikle hoşuma gider. Normalde hep altyazılı izlerim ama Avatar'ı (dizi olan) seyrederken eh yani bende çoğunluk gibi dublaj izledim. Gram pişman değilim harbi sağlam dublajı var dizinin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ülkemiz seslendirme ve dublaj konusunda dünyanın ilk 5'ine girer.Herşeyden önce seviyoruz bu işleri ve severek yapılan her işde güzel oluyor.


    En fazla özlediğim seslendirme sanatçıları Saadettin Erbil (erol taşın sesi),Alev Sezer ve Sungur Babacandır.Ne yazıkki hepsinide kaybettik.


    80lerde VHS dönemi ile birlikte dublaj sanatı yükselirken 90larda özel tv kanallarının artmasıyla dublaj sanatçılarının sayısıda çok arttı.2000 lerde ise DVD tarafı ve son 5-6 yıldırda dijital platformların genişlemesiyle bu sektör çok büyüdü,çok iyi sanatçılar ortaya çıktı.Her 10 yılda bir yeni jenerasyon seslendirme sanatçıları sesleriyle kulaklara aşina olmaa başladı ancak eskilerin tadıda hep başka.

  • Sayfayı instagramdan yayına aldık tekrar youtube'da katı kurallar var.
    Birçok kıyıda köşede kalmış dublajı burda bulabileceksiniz kısa kısa...

    https://www.instagram.com/turkcesesler



    https://www.instagram.com/reel/CnfXRiBOl1q



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 17 Ocak 2023; 22:36:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.