Şimdi Ara

Turkcell: 4.5G bağlantı için 2Mbps üzeri değerler kabul edilebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell: 4.5G bağlantı için 2Mbps üzeri değerler kabul edilebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eazy-E -- 1 Mayıs 2022; 22:47:14 >



  • Her operatör için bir yasal sınır var. Hepsi 2mbps diye biliyorum. Eğer sorunu siz yaşıyorsanız BTK ya da D.O'ya şikayet edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9A0BECBC3 -- 1 Mayıs 2022; 23:18:4 >
  • 35 ms ping 13 ms jitter, 4.4 mbps bant genişliği ve büyük olasılıkla 10-15 gb aylık kota ile mobil olarak ne yapmak istedinizde yapamadınız
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    4mbps vodafone da olunca ortalığı birbirine katıyordun hocam
  • Maalesef yasal sınır sanırım hepsi bunu demekte. Fakat son zamanlarda sanırım Superbox abone sayısı azaldı mı bilmiyorum Turkcell genel hızları geri yükselişe geçti.
  • Vodafone olunca 15 20 de olsa berbat kötü hatta memleketin en kötüsü ama diğerleri olunca biri çıkar derki 1080 p izleyecegime 720 p izlerim 480 p izlerim falan filan biride çıkıyor diğeri için 4.5 mbps neyine yetmiyor diyor.
  • kardia K kullanıcısına yanıt
    Hız manyağı biri değilim ama çokta az hızla yetinecek biri de değilim.

    30-50mbps mobil için kâfidir. Hadi bilemedin sabit bir şekilde 10-15mbps.

    Bana 10mbps sınırsız vodafone mu deseler, 100mbps 50gb turkcell mi, hava da kara da vodafone seçerim. Sınırsız olsun bizim olsun, Allah kimseyi hız manyağı etmesin. Bir ara öyleydim, hep internetim en çok speedtest'e giderdi. Hâlâ da öyle, bağımlılık gibi yollarda kotam olunca yapmadan durmam. Azaldı gerçi son zamanlar da, artık eskisi gibi yapmıyorum. :)

    Valla sidik yarıştırır gibi operatör yarıştırmak artık saçma geliyor.

    Paran varsa ve az ve öz kullanıyorsan Turkcell.

    Paran orta derecedeyse ve orta derece de kullanıyorsan VF.

    Paran yoksa TT.


    Şaka yapmıyorum. Menderes, İzmir'e yolculuğum oldu. Ormanın içinde bir yere gittik. Orman hafif uzun yolu olan bir yerdi.

    Ormana girdik, telefonumda Turkcell - Turk Telekom hat vardı.

    Girdiğimiz gibi Turkcell'in şebeke gitti, Telekom'un şebeke 4G dipdiri kaldı. Üstüne CA bile yaptı.

    200mt. gittik Turkcell 3G 2100'e döndü. Telekom hâlâ sabit 4G idi.

    Uzun lafın kısası üçü de aynı bataklığın farklı pislikleri.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sonuna kadar haklısın. Sanki takım tutar gibi rakip firmayı kötüleyip kendi kullandığı firmayı övüp yuceltiyorlar. İşin ilginç yanı da hadi Vodafonenu bir nebze anlarım da TT yi Turkcell ile kıyaslayıp Turkcell den bir çok yönüyle daha iyi daha kaliteli olduğu iddia edenleri hiç anlayamıyorum. Övüp bitiremedikleri firma bildigimiz TT. Daha bir kaç sene öncesine kadar doğru düzgün telefonları çekmeyen depremde 3 gün yok olan firma. Gerçi şu an da bile hala kapsama alanı olarak bir Vodafone yada Turkcell seviyesine gelebilmiş değiller. Hala kırsalda doğru dürüst 4g şebekesi yok. Birçok yerde hiç sinyali bile yok. En basitinden çalıştığım iş yerinin depo binasında ( yanlis anlaşılmasın depo dediğim binanın en altında bodrum kat falan değil. Normal jojistik firma deposu) Vodafone ve Turkcell normal çekiyor 3g 4g ama TT olan hatlar girişten biraz iç kısımlara doğru ilerledikçe şebeke tamamen gidiyor. Bahsettiğim yer Tuzla da. Bu ve buna benzer bir çok şeye şahit oldum. Kaynarca tarafında arkadaşımın evinde Tt sadece 2g olarak var sadece.
    Ama şu da bir gerçek ki belirmeden gecemeyiz Tt eğer çekiyorsa evet hız konusunda Vodafone'dan iyi sonuçlar sunuyor ki bunda da aslında gayet normal çünkü ülkenin fiber ağı kendilerinin elinde istedikleri gibi kullanabiliyorlar ayrıca astronomik kira bedeli de ödemiyorlar. Neticede firma aynı . Bir cebinden çıkarıp diğer cebine koyması gibi bir şey bu. TT nin elinde muazzam imkanlar var ama nedense senelerdir gereken atılımı yapamıyordu son bir iki seneye kadar.
  • kardia K kullanıcısına yanıt
    İşte bu yüzden ikinci hattı aldım. Yok ona taşı yok buna taşı.

    Tcell - TT artık ikisinden biri illa çeker. İkisinin de kampanyaları güzel. Beleş bile geçinilir. Evde zagen TT Fiber var 50mbps.
  • kardia K kullanıcısına yanıt

    Dediğinize tamamen katılıyorum noktasına kadar. Kırsal bölgede TT tamamen fiyasko. Vodafone en azından hızı yavaşta olsa 4g yi sunabiliyor. Bu frekansla alakası yok. Türk telekomun kırsal alanlarda 3g sunucusu kullanmasından kaynaklı. + Olarak 4g konusunda frekans cimrisi. Turkcell bütün bandlari kullanmaya çalışırken Telekom ya 1 band yada 2 band sunuyor mesela. Vodafon ise tam ortasında oda 2600 MHz cimrisi. Bütün istasyonlara 2600 eklense bir cok dar boğaz çözülebilir. Ama yine yetersiz kalir. Bütün tarifelerinde limitsiz sosyal medya YouTube vs var. Redbox var limitsiz tarifeleri var. Diyer operatorlerde superboxun sebekeyi ne yaptığını gördünüz. Vodafon bunlara rağmen yine kullanabilir bir hız sunmaya calisiyolar. 5g gelince vodafonun çağının başlicagini hızlarının duzelicegini umuyorum ki oda yetersiz gelir. 1 mbit alicaginiza 5g de 5 mbit alırsınız bir tık iyileşir bence. Ama 6 yıldır 4g kullanmamıza rağmen TT nin halen daha band cimriligi yapması anlamsız.

  • astanca111 A kullanıcısına yanıt

    Dedikleriniz ilk yıllarda kaldı merkezlerde tek frekans kullanılmıyor.

    Ana yollar ve ilçelerde hala tek frekans olabilir.

  • Siz yine 4mbps görüyorsunuz.

    Biz o hızı senelerdir göremiyoruz beceriksizler düzeltemediler.


    Yoğun saatlerde farklı dilimlerde 2mbps altına düşerse btk üzerinden İlerleyebilirsiniz.

  • astanca111 A kullanıcısına yanıt
    Telekom'un cimrilik gibi bir durumu yok ki. Şuan 800Mhz ve 1800Mhz frekansları ile abone trafiğine yetişebiliyor. Yoğunluğun olduğu nadir noktalara da 2100Mhz ve 2600Mhz ile eklemeler yapıyor. Çok güçlü fiber altyapıları ve omurgaları var.

    Vodafone hem frekansları hep 900Mhz. Hem fibersiz ayrıca en babası da bw genişliği 10MHz. Gelipte bundan birşey beklenmez ki.

    Vodafone'un 4G'yi başarması için istasyonları yoğun fiberlemesi ve 2600Mhz & B38 yayını açması lazım.

    Açık ara Turk Telekom şu zaman da Vodafone'a fark atmış durumda. Çoğu kırsal alana girdim Telekom 4G görmediğim olmadı. 4G olmayan en kırsal alanlara ise 3G 900Mhz babalar gibi hizmet veriyor.

    Şu ülkede iki operatör vardır. Biri Turkcell Biri Tt'dir. Vodafone mecbur kalınmadıkça kullanılmamalı. Tek olayı sınırsız tarife.

    Dün daha kırsala girdim Turkcell ve Tt hat ile. Turkcell girdiğimiz an şebekesiz kaldı Tt ise 4G 1800Mhz babalar gibiydi. Ara sıra 1800+1800 bile yapıyor 100Mbps veriyordu.

    İzmir için durum böyle. Tabii başka şehirleri bilemiyorum. Turkcell-Tt çift simim var ve kafam rahat.
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    +1

    Anayollarda bile artık en kötü 800Mhz var. Çoğunluk 1800Mhz, yetmiyor 1800+1800 bile görüyorum.

    Anayol, çevreyolu, kısaca uzun yollarda testlerim.

    Turkcell: 4.5G bağlantı için 2Mbps üzeri değerler kabul edilebilir Turkcell: 4.5G bağlantı için 2Mbps üzeri değerler kabul edilebilir Turkcell: 4.5G bağlantı için 2Mbps üzeri değerler kabul edilebilir Turkcell: 4.5G bağlantı için 2Mbps üzeri değerler kabul edilebilir
  • Paran yoksa TT yazmışsın ama o eskidendi, paket fiyatlarını karşılaştır TT genel olarak daha pahalı durumda şuan.

  • REDMOD kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom çok buglu bir operatör ve şuan o bugtan faydalanıp 20GB 45TL faturasız paketini kullanıyorum. Daha açıklama yapmama gerek yok sanırım. Tt her hâliyle f/p'tır.
  • Hocam sizinki ayrı seviye şahsen sizin Türk Telekomla olan bu içten ve sıcak münasebetinizi hayranlıkla ve takdirle izliyorum 😅
  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar derin bir laf söylemek istemem ama 20gb 45 TL bana çok iyi geldi ondan öyle dedim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.