Şimdi Ara

The Northman (2022) | Alexander Skarsgård, Ethan Hawke, Nicole Kidman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ımdb
    The Northman (2022) - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt11138512/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 25 Nisan 2022; 17:29:54 >



  • Filmi haftasonu izledim çok fazla metaforik sahneleri var.

    Uzun zamandan beri gözümü kırpmadan izlediğim bir filme denk geldim bilmiyorum belkide yorgun olmadığım bir güne denk geldi bundan önce en son sinemada izlediğim film "The Batman" idi, uyumuştum filmde  

    Film herkese hitap etmiyor...

    Ama mitojojiye inançtan gerçeğe dönüşen yazılı ve sözlü aktarılan nord mitolojisinin işleyişinin bir özeti gibiydi.

    Destanlar vardır her ırkta her coğrafyada dönüşmüştür mitleştirilmiştir ama birde gerçekler vardır.

    Her zaman izlenecek bir film değil içiniz kararabilir nitekim güzel bir deneyimdi sinematografik açıdan olsun çarpıcı vurucu yanları vardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 25 Nisan 2022; 17:29:18 >
  • Film aksiyon sahneleri bakımından nasıldı hocam? Bir de sanırım cinsellik ve çıplaklık sahneleri de yoğun görünüyor IMDB'de, sanırım aile içinde izleyemeyiz. Ben de listeme almışım daha önceden.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Hocam gittiğim gün 23 Nisan'dı inan ki sinemada çocuğunun elinden tutan gelmiş... ha öyle 13-14 yaşta değil 8-9 yaşlarında çocuklarıyla salondan çıkanlar gördüm

    bu kadar bilinçsizlik olmaz dedim... filme gitmeden daha fragman bile izlemeden gittim ama afişi görünce ne olacağını kestirebildim film +18 idi.

    Cinsellik çok değil kısa kısa sahnelerde vardı odak değildi ama çıplaklık ve çok fazla vahşet var aileyle izlenecek bir film kesinlikle değil.


    Sinemada değil de evde izlenebilir... Yani değecek çok daha güzel filmler var birkaç ay içinde

  • Intruder kullanıcısına yanıt

     Gerçekten. Böyle bir filme 8-9 yaşında çocuğunu götürüp izlemeye karar vermek, sonra da pişman olup çıkmak. Gerçekten ne kadar aptal insanlar var yahu. Filmin kapağı bile çocuklara uygun değilim diye bas bas bağırıyor.

  • filmin hikayesi için izlemeyi düşünüyorum. amleth shakespear'in hamlet'ine esin kaynağı olmuş bir hikaye ve az çok ne olacağını zaten biliyorum ama bu tarz filmler fazla çekilmiyor. ethan hawke ve will dafoe'nun oyuncularını beğeniyorum ama kadroda nicole kidman olması ve başrol olan alex soru işareti oluşturuyor. hadi başrol neysede nicole kidman fazla görünmese iyi olacak.

  • Gayet güzel filmdi.

  • nicole kidman ne kadar sırıtmış öyle.

  • nicole kidman iyi oyuncu ama role tipten kaybetmiş


    cocugu ilk gördüğümde kız zannettim seçim kötü


    köpek rolleri acayip komik


    adamın isgalden kaçıp isgale göz yumması nasıl bir çelişki


    stoyanın kendinden beyaz çakma sarışın kız kardeşi role uymamış



    benim için vasattan bir tık üstü


    ikinci film gelirse



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    kızın miras mevzusundan gelir.



    edit: filmde de zenci hint arap vs göremedim bu yüzden ödül vs almaz diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 15 Mayıs 2022; 6:39:51 >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Nicole Kidman ile ne derdin var hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alexander Skarsgard'ın başrol olduğu tek iyi film olabilir, ilginç bir şekilde hakikaten iyi bir film olmuş. Destansı bir anlatım tarzı var, müzikler enfes, sahneler, mekanlar oldukça iyi. Soluksuz izlediğim filmlerden biri oldu.

  • bu Alexander Skarsgard neden daha fazla film yapmıyor anlamıyorum. adam ari ırkın vücut bulmuş hali gibi. yani ırkçı değilim ama adamda kas desen boy desen var. aksiyon filmlerinin aranan adamı olabilir aslında. ama yakın zamanda bir tarzan filmi yapmıştı sonra kayboldu gitti. belki o film kariyerine zarar vermiştir. kardeşi çelimsiz bill daha fazla film yapıyor. bu adamın dwayn johnson'dan ne farkı var anlamadım. dwayn her sene nerdeyse 4 tane film yapıyor. bence alexander isveçli diye böyle holywood'da bir ayrımcılık var. bu adam zenci olsa şimdiye oscar almıştı.

  • Yapımı az önce izledim. Son derece destansı bir anlatımı olduğunu söylebilirim. Aksi halde bu ağır yapım kolay kolay çekilmezdi. Ama epey sağlam sahneleri olduğu için hakkını da vermem gerek. Karakterlerin inançları ve bilgi seviyeleri ışığında yaşadıkları kafaları güzel aktarmışlar. Bir benzerini Vikings dizisinde de görmüştük zati. Ama bu film kesinlikle dinç bir kafa ile değil, yorgun bir kafa ile izlenmeli. Mesela işten geldiniz, kafanız herhangi bir problem kaldırmayacak gibi mi, işte açın bunu izleyin. Hem modunuz düşmez hem kafanız yorulmaz hem de o kuzeyin müthiş manzaralarına kendinizi bırakır ve rahatlarsınız. Evet güzel manzaralar var. Şiirsel bir anlatım var. Filmde ağır bir ritm hakim ama çok daha ağır filmler mevcut olduğundan çok sorun olmaz diye düşünüyorum.


    Sahnelere gelirsek


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Burunsuz eleman çok iyiydi. Sonunda yine burnundan beynine ölümcül darbe aldı.Amleth'in baskınlarından birinde karşıdan kendine atıldığı için gelmekte olan mızrağı havada yakalayıp 360 derece dönerek yine karşıya fırlatma sahnesi bana Assassin's Creed Valhalla'daki bir skill/ability'yi anımsattı. Oyunda aynısı vardı ve yapmaktan büyük zevk alırdım.  Amleth'in kol, bacak ve bedenlerden yaptığı o at figürü eseri güzeldi. Ve son intikam yeminine bayıldım. Tam bir tekerleme/mâni gibiydi.Amleth ile hasmının Hel'deki son savaşı ise gerçekten epikti. Tam bir oyun sahnesi gibiydi. İnsanların inançları çemberi içinde kafasında kurdukları yani hayal ettikleri o atmosferi de güzel aktarmışlar. Mortal Kombat mübarek.  Mantarlarla zehirlenip kafayı bulan, çıldıran, birbirlerini kesen adamlar da yine bana bazı AC oyunlarını anımsattı.



    Yalnız filmin çok fazla düşen temposunda ötürü bazı şeyleri sıkıldığımdan kaçırmış olabilirim. Mesela

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    son savaşa gelmeden Amleth, yanardağın orada 2 insan ve bir at cesedi buluyor. İnsan cesetleri kimlerdi. Orayı kaçırdım. Tanıyamadım, anımsayamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 12 Haziran 2022; 9:25:11 >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Annesi ve Fjölnir'in oğlunun cesetleri. Odanın içerisinde Fjölnir mücadele edecekleri yerde bekleyeceğini söylüyor ya, Amleth'i öldürdükten sonra yakarım diye orada bıraktı diye yorumladım.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt

    Evet, mantıklı ama sanki yüzleri farklı gibiydi. Sanki çocuk olan kız çocuğu gibi görünüyordu, ötekinin zaten yüzü görünmüyor gibi bir şeydi. Neyse. Teşekkürler cevap için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmi izledim. Ağır bir film. Herkese hitap etmiyor. Zaman zaman sıkıldığım oldu. Karanlık bir tonu var. İlerde tekrar izlemeyi düşünüyorum.

  • Güzel filmdi.

    Alexanderi daha fazla filmde görmek isterim, çok sevdiğim bir oyuncu ama çok piyasada olmayan biri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 10 Eylül 2022; 0:28:35 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.