Şimdi Ara

İstanbul - Marmaris Seyahati

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese günaydın, iyi haftalar. cumartesi sabaha doğru İstanbul'dan Marmaris'e aracımız ile yola çıkacağız. Google haritalar ve yandexten yol alternatiflerini inceledim ancak biraz kafam karıştı. İlk kez aracımla o yöne seyahat edeceğim. O nedenle paralı otoyollara sapmadan yolculuğumu tamamlamak istiyorum.


    İstanbul'dan Yalova'ya Eskihisar feribotları ile geçeceğim, o kesin. Ancak iş ondan sonra karışıyor. Mesela google haritalar Topçular iskelesinden Marmaris'e çizdiğim rotada beni ya Bursa'dan İzmir otoyoluna bağlıyor ya da Bursa Kütahya Denizli yolu üzerinden götürüyor. Yolculuk süresi olarak da 2 saat fark var dolayısıyla. Ben ise yine İzmir üzerinden ancak eski yoldan gitmek istiyorum. Böyle bir alternatif yok mu? Hangi detaylara dikkat etmeliyim yolculukta. Çünkü bazen yandex yolculuk esnasında rotaayı yeniden oluşturup birden sizi ücretli yola atabiliyor. Hangi tabelaları takip etmeliyim kritik olarak?








  • Güzergahı bilmiyorum lakin dediğiniz gibi navigasyon uygulamaları sizi illa ki ücretli yollardan götürmeye zorluyor. Rotayı elle seçiyorsunuz ama o kafasına göre değiştirip, tekrar paralı rotaya yönlendiriyor.


    Ya yolu bilerek gideceksiniz ya iyi bir tabela takibi yapacaksınız ya da navigasyonda ara noktalar belirleyecek ve öncelikle o noktalara ulaşa ulaşa hedefe varacaksınız. Ama rotayı bilen varsa size yazar zaten, tabelaları takip ederek gidersiniz.

  • Yeşil tabelalara sapmazsanız paralı otobana girmezsiniz güzergah çok da karmaşık değil.


    Balıkesir'den Akhisar, oradan Manisa İzmir. İzmir Aydın otobanı eski Türkiye'nin ucuz otobanlarından, oraya girebilirsiniz. Aydın'dan sonra Çine, Yatağan, Muğla, ardından Marmaris. Tamamı bölünmüş yol zaten problemsiz.

  • rst78 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Peki yol kalitesi nasıl? Ücretli yolu kullanmaya değecek kadar hasarlı bir yol mudur bu eski ücretsiz yol? Çünkü kilometre olarak birşey kazandırmıyor. Hatta yüksek hız ile kullanacağın için fazla benzin bile yaktırır.

  • Topçular'da inince MAVİ RENKLİ Çiftlikköy, Yalova, Orhangazi, Gemlik, Bursa tabelalarını takip edeceksiniz.


    Bursa'da çevre yoluna girebilirsiniz. 20-30 km'lik kısım ücretsiz. Şehir içi trafiğini bypass ediyorsunuz. Paralı yol başlangıcından hemen önce tabelalar sizi uyaracaktır.


    Yine MAVİ TABELA ile Karacabey, Mustafakemalpaşa, Susurluk, Balıkesir, Gelembe, Akhisar, Manisa, İzmir takip edeceksiniz.


    Sonrasında karayollarının işlettiği otobana girip Aydın'dan çıkacaksınız. Yine mavi tabelalar sizi yönlendirecek.

  • filmdefilm F kullanıcısına yanıt

    Ben en son Aralık ayında Ankara-İstanbul gidip geldim, belirli bir yere kadar eski anadolu otoyolu, bir yerden sonra Kuzey marmara otoyolu ile gidilebiliyor ama isterseniz yolun tamamını Anadolu otoyolundan gidebilirsiniz. O yolun fiyatı çok daha uygun Marmara otoyoluna göre. Marmara otoyolu ayrımına kadar gayet güzel olan Anadolu otoyolu, Marmara otoyolunun başlangıcından sonra bozuk yol haline gelmiş ve çalışma bile yoktu o dönem.


    Yani ucuz yola bakım yapmayarak sizi alternatif olan pahalı yoldan gitmeye zorluyorlar. En azından ben öyle bir izlenim edindim.

  • Marmaris bölgesine her yaz gideriz, yol kalitesi iyi. İzmir-Aydın arasında ücretsiz yolu hiç kullanmadım, o aralık nasıldır bilmiyorum.

  • navigasyonda ücretli/ücretsiz yolları seçme var özelliği var onu kaldırırsanız ücretli yollardan götürmez sizi.

  • İzmir tarafından gelin. Kütahya Denizli tarafında 2 şeritli yollar bulunuyor + olarak bitmediyse yol çalışmaları vardı, gereksiz kalabalık olur.


    Kendim Uşak'lıyım, İstanbul'dan Kütahya'ya gözüm kapalı gelebiliyorum ama izmir rotası daha rahat. Akhisar vesaire tarafları biraz sıkıcı ama sonrası iyi

  • Türkiye nin en güzeli marmaris tir.En son 2019 da gitmiştim kısmetse bu yazda gideceğim denizi doğası kalitesi ile çok farklı biryer

  • burda dikkat edeceğin yer bursa dır.yeşil tabela olmasına rağmen balıkesir izmir karacabey yazan çevreyoluna gir.20-30 km kadar beleş gidersin görükle sapağınna gelince mavi olan balıkesir izmir karacabey yoluna gir ondan sonra izmire kadar mavi tabela devam et gerisi kolay.

  • navigasyonda rotayı olusturduktan sonra ayarlarda ücretli yolları kullanma seçeneği var. onu seç ücretsiz yollardan gidersin.

  • Hocam ben bu yolculuğu yapacağım zaman hesap kitap yaptım ücretli yola 350 veriyordum, dedim ben bu parayı yola vereceğime Marmaris'te yerim. Ben de yola çıktığım andan itibaren navigasyonun ücretli yolları kullanma seçeneğine bastım, başıma şunlar geldi:


    - Ben feribot kullanmadığım için Kocaeli çevresinden Antalya yoluna gider gibi götürüyor zannediyorum Kocaeli - Kütahya - Uşak - Denizli - Marmaris şeklinde gitmiştik. Yollar çok bozuktu özellikle Denizli viraj kaynıyordu.


    - Yakıt ve süre olarak en az %20-30 zararlı çıktım.


    - Çok fazla radar vardı ve çok komik rakamlardaydı, misal ben Uşak'ta 50 limiti olan radara 90'la yakalanıp büyük bir aşım kademesinden 480TL ceza yemişim o dönem. ceza 1-2 sene sonra geldi.


    Günün sonunda teraziye koyduğumda bu nedenleri hem maddi hem manevi olarak zarara uğradım. Artık böyle bir yolculuk yapacaksam navigasyon sokmasa bile ben paralı yollara gidiyorum. Bu arada ironik bir olay daha geldi başıma, dönüşte paralı yoldan dönerken yol bomboş ve yağ gibi akıyordu farkında olmadan biraz hızlanmışım, yolda rüzgarlıydı biraz bir baktım benim camlardaki 1 rüzgarlık ve arabanın kendi parçası olan arka rüzgarlık uçup gitti. 1000 lira da dönüşte zarar uğradım. En temizi uçakla gidip araba kiralamak olabilir :)





  • Herkese iyi bayramlar. Sağ salim 13 saate Marmaris Söğüt'e ulaştık. Hiç ücretli yola girmeden yani ücret ödemeden aşağıdaki rotayı izledik.
    İstanbul - Marmaris Seyahati

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.