Şimdi Ara

Continental Ultracontact kullananlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (5 Mobil) - 2 Masaüstü5 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
6.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, continentalin ultracontact isimli cpc6 dan daha sessiz bir lastigi çıkmış. otopark.com videosunda denk gelince öğrendim. Yaz lastiği arayışım vardı ve cpc6 almayı düşünüyordum fakat bu yeni lastiği götünce bunu mu alsam diye düşünüyorum. Kullanan var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokhan1016 -- 11 Haziran 2022; 20:21:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ben satın aldım. Bende arayan deneyimlen kişileri arıyorum. Yarın sipariş elime ulaşacak.

  • Lastik alımımı 1 sene ertelemiştim. 1 ay önce Premium Contact 7 çıkmış. Muhtemelen bu yaz Türkiye'ye gelir. Premium contact 7 gelirse almayı düşünüyorum.

  • Gokhan1016 G kullanıcısına yanıt

    Ultracontact her yönden Premium contact modelinden daha iyi.

    Bende alma arifesindeyim.

  • durpoy kullanıcısına yanıt

    Kullanmayı başladınız mı? Var mı izleniminiz?

    Hangi ölçüsünü aldınız?

  • Bende uzun araştırmalar sonucu Continental Ultra Contact yaz lastiğinde karar kıldım.225 60 17 ebadında Kia Sortage aracım için tanesi 2750 TLden 4 adet sipariş verdim.Kullanımla ilgili görüşlerimi 1 ay sonra sizinle paylaşırım.Lastiği tercih etmemdeki en büyük etken Lastiğin daha uzun ömürlü olması ve sessiz konforlu bir lastik olması

  • yeni duydum bu lastigi, cpc7 almaya karar vermistim. ultra contact daha sessiz, yuvarlanma direnci de daha dusuk fiyati da ayni. durum boyle olunca yol tutus acisindan cpc7 daha iyidir hissiyati uyandi kararsiz kaldim.


    edit: biraz bakinca ultra contactin olayinin dayaniklilik oldugunu gordum, pc7 alacagim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 5 Nisan 2023; 9:54:8 >
  • Premium Contact 6 ile aynı fiyattı. Continentale sordum. CPC6 performans odaklıyken Ultra Contact tasarruf ve uzun ömür hedefindeymiş. 185-65-15 olandan aldım. Kesinlikle konforlu bir lastik. Virajlarda iyi. Piyasadaki iyi lastiklere kafa tutar. Ama daha zaman geçmeli. İleriki yıllarda performans kaybı muhakkak olur. Dört lastiğin ikisinin parası tasarrufla çıkacak gibi geliyor. Başka arabam olsa ona da aynısından alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2021 model peugeot 208 için 185/65r15 aldım. Araba 75 hp. İstanbul ağır trafik aracı, istesem de güç ve trafik izin vermez hızlı kullanmaya. O nedenle yol tutuş, frenleme, kızaklamaya direnç vs bir yorum yapamam ama çok belirgin bir izlenimim var : konforlu. kumho es31, nokian line, wd4, wetproof, michelin primacy4, conti ecocontact6, hepsini bu tip arabalarda kullandım. Daha sessiz ve yumuşak lastikler vardı içlerinde. Ama İstanbulun berbat, değişken asfaltında, çukurlarda, kesiklerde, hız tümseği geçişlerinde, pürüzlerde kabinle bozukluklar ve darbe arasına belirgin şekilde giriyor ultracontact. Ben testlerde yuvarlanma gürültüsü, ses dışında bir de subjektif konfor başlığını çok anlamazdım, şimdi anladım. Zamanla, km yaptıkça, uzun yola çıktıkça diğer başlıklardaki huyunu suyunu da yazarım merak eden olursa. Araba üzerinde conti gelmemişse yıllarca uzak durmuş bir tüketici olarak yazdım yorumumu. Nisan sonu 2023te 1350 tl a aldım tanesini, orta segment lastik markalarının fiyatının %10-15 üzerindeydi ben alırken.





  • Gokhan1016 G kullanıcısına yanıt

    Goodyear eg performans 2 bile gelmedi o hiç gelmez sanirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • porte85 P kullanıcısına yanıt

    Bı tane adac testini buldum premium contact daha iyi hem omru de daha uzun. Lastikçi sallamış sanırım. B ence ecocontact ismi saçma olduğu için onu kaldırıp yerine bu ultra ismini kullanacaklar politikaları böyle gibi. Eski ecocontact 4 vb bunlar çok dandik lastikti o nedenle kullanıcılar görünce kaçıyordu kaliteli de olsa kimse eski tecrübelerinden ecocontact almıyordu. O nedenle Eco yerine ultra ismi oturacak gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt

    Eco Contact üretime devam ediyor ve edecek.


    Ultra Contact CPC7'yi performans lastiği olarak kabul edersek, düşük yuvarlanma direnci ve düşük desibel ile daha sessiz ve yakıt olarak daha ekonomik bir lastik arayanlara hitap etmek için çıkarılmış gibi görünüyor.


    Bir de üretici firmanın "müşterilerden gelen daha uzun ömürlü lastik talebine cevap vermek için ürettik" diye bir ifadesi var.


    Tabi ne Continental mühendisleri, ne de benim gibi bizzat kullananlar, klavye başında oturup yargı dağıtan sen ve senin gibiler kadar bu işi bilemeyiz.


    Sen ne diyorsan öyledir.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Benim adıma değilde kendi adina konusmalisin yoksa gülünç duruma dusuyorsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar,


    Mayıs ayında aldım lastikleri 2 kez memlekete git gel yaptım bu sürede yaklaşık 7 bin km kadar kullandım. Aldığım lastikçideki bilgiye göre standart lastikler yaklaşık 30-40 bin kmden sonra değişim gerekliyken bu lastikte ortalama 60 bin km civarı ömür biçiliyormuş. Ultracontact lastik kendini Premium Contact ile EcoContact arasında sınıflandırıyor. Premium'a yaklaşan yol tutuşu ve Eco'ya yaklaşan yakıt ekonomisi sağlıyor. Yol tutuşunu beğendim ama en çok beğendiğim özelliği sessizliği. Önceki Michelin'den sonra bu lastik çok sessiz geldi. Yol sesi nerdeyse sıfır diyebilirim. Eskiden lastik uğultusu 80-90 kmh üstüne çıkınca geliyordu şuan 100-110 kmh yi geçince lastik sesi gelmeye başlıyor.



    Continental Ultracontact kullananlar


    Continental Ultracontact kullananlar




  • Aizanoi kullanıcısına yanıt

    Güle güle kullanın. Ben de 4 aydır kullanıyorum, memnunum.

    Aracınız nedir? Marka, model?

  • Levcho L kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Dacia Lodgy kullanıyorum. Standart ebatı 195di fakat viraj kabiliyeti zayıf bir araba olduğu için taban genişliğini artırıp yol tutuşunu daha iyi yaptım. Tabi bunda lastiğin de etkisi var. Tavsiye ederim.

  • Arkadaşlar ALLContact 4 mevsim var. Kullanan memnun kalan varmı.

  • Geçen gün ben de 195/60/15 88H taktırdım. daha önce geçen yaz Abimin aracına 205/60/15 almıştık. yumuşak ama treadwear(dayanım) değeri yüksek (460 olabilir neticede +400) olması ilginç gelmişti. Dayanıklı ve yumuşak olması nedeniyle tercih ettim. genelde f/p olarak yazlık kışlık olarak Nokian kullanırdım ancak Türkiye'den çekildi malum. f/p olarak Falken de düşündüm ama eski fiyat avantajı pek kalmamış premium markalara yaklaşmış. Neticede yolda tutan en önemli şey araçtan ziyade lastiktir. aracın kötü olsun ama lastiğin iyisi olsun derim. Bu açıdan bakınca premium f/p olarak UltraConcat tercih ettim. henüz uzun yol vs. test imkanı olmadı. oldukça paylaşırım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.