Şimdi Ara

Pil Şarj Cihazı ve Kapsadığı Piller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde 20 yıldan beri kullandığım Deluxe universal ni-cd battery charger mw798 alet ile çeşitli Volt ve Amperdeki pillerimi şarj ediyorum. Doldurduğum pillerin mAh değerleri farklı olduğu için ve cihazın da hangi kapasiteye kadar doldurduğundan emin olmadığım için acaba yeni bir pil şarj ünitesine ihtiyacım var mı öğrenmek istiyorum. Üstelik bu dolum işini sadece niCd pillerde değil Ni-Mh pillerde de yapıyorum. Pillere göre birkaç sorum olacak;


    -Level AAA Ni-Mh 1.2v 600mah (kısa 5 saat 180ma, uzun 15 saat 60ma) bunlar telsiz telefonda kullanılıyor ve 1 tanesinin pil ömrü birden bire sonlanmış. Multimetrede değer göstermiyor.

    -Sanyo AAA Ni-Cd 1.2v 250mah (kısa yok, uzun 14 saat 25ma) performansı iyi ama + kısmın kenarlarında oksitlenme var, buna rrağmen geri dönüşüme vermeli miyim?

    GP ReCyko AA 1.2V 2000mah (kısa yok, uzun 16 saat 200ma) kendi özel şarj aleti mevcut

    GP 2700 AA Ni-Mh 1.2V 2600mah (kısa yok, uzun 16 saat 250ma )

    C.F.L. 1900 AA Ni-Mh 1.2V 1900mah ( kısa 4 saat 570ma, uzun 15 saat 190ma)

    Gp Recko Pro AAA Ni-MH 1.2V 800mah ( kısa yok, uzun 16 saat 80ma) yeni sipariş verdim


    Bahsetiğim cihaz cihaz

    120ma max for 1.2v type

    15ma max for 9V type

    4ma max for button cell

    bilgilerine sahip ancak ni-cd dışında ni-mh doldururken içim rahat etmiyor. Ayrıca anladığım kadarıyla GP 2700ve C.F.L 1900 lük pillerimi tam kapasite doldurmuyor, yanılıyor muyum?


    Ömürleri biten pilleri artık ayırıp geri dönüşüme gönderiyorum ancak bu pillerin kapasitelerini nasıl öğrenebilirim. Bunun için dijital ve universal (fiyat performans ürünü) bir pil şarj aleti var mı?

    Pil Şarj Cihazı ve Kapsadığı Piller


    Pil Şarj Cihazı ve Kapsadığı Piller
    Pil Şarj Cihazı ve Kapsadığı Piller







  • Eski neşem kalmadı. Mesleğim elektrikle ilgili olmamasına rağmen her gün rahat 4-5 saatimi bu forumda geçiriyordum. Her konuyu özenle okur, yardımcı olacaklarıma dikkatlice yardımcı olurdum. Bazen satırlarca mısralarca yazardım. En sonunda gönder tuşuna basardım ve forum hata verirdi. Bir umut geri tuşuna basardım ama yazdıklarımdan eser bile kalmazdı. Bir daha da yazmaya ne hevesim kalırdı ne mecalim. Yoruldum artık. Belki de yaşlandım XD Gerçi yaşımız daha genç ama olsun. Beyin yoruluyor. Hayat yoruyor insanı. Şimdilerde yine giriyorum foruma. Yarım yamalak okuyup çıkıyorum. Bişey de yazasım gelmiyor. Eskiden 90numarasanzimanyagi diye bir üye vardı. Beni çok güldürürdü sağolsun. ,ortadan esrarengiz bir şekilde kayboldu nedense. Eğer bunu okuyorsa aramıza geri dönmesini isterim. Kenakord hocam falan artık yoklar ,,, Allah rahmet eylesin cümlesine. Onun da çok yardımı dokundu bana ve forum ailesine. Ve daha ismini sayamadığım bir çok kişi.

    2014ten beri üyeyim. Foruma girmediğim gün sayısı 100 ancadır. Forum hastalıktır. Bağımlılık yapar. Dile kolay 8 sene olmuş. İçimi dökmek istedim sadece...




  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Bende 2004 ten beri kayıtlı ama 2002 den beri takip eden demirbaşlardanım. Teknoloji merakı devam ettiği ve bütçe elverdiği sürece forumlar ilaç gibi geliyor. Değişen tek şey o zamanlarda hobi olarak yaptıklarımızı (pc ye ilk mac işletim sistemini yükleme, ram+anakart+işlemci kombinasyonuna OC, bazı ses kartlarının özelliklerini yazılımla daha üst seviye kart haline getirme, vga lara pencil mode vs vs) şimdi birilerinin gelir elde etme kapısına dönüştürmüş olması. Mesela ben hala mesut DH de sanıyordum ama ayrılalı çok olmuş.  

  • someone74 kullanıcısına yanıt
    Nası ya Çesut Mevik forumda değil mi
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Youtube kanalşında neden ayrıldığını felan anlatmıştı yaklaşık 1 yıl kadar önce. Fazlası da olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.