Şimdi Ara

En fazla 2500 dolar olacak şekilde mikrofon önerisi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım mikrofon önerisi istedi bu şekilde, Vokal/Enstrüman kaydı yapan, stüdyo kaydı gibi iyi kayıt yapan, bilgisayara bağlanılabilecek. Yardımcı olabileceklere çok teşekkür ederim!




  • Bence 2500 dolara mikrofon alacak birisi nasıl mikrofon alması gerektiğini sormaz bile. Neye ihtiyacı olduğunu ya da amacına yönelik hangi mikrofonu kullanması gerektiğini bilir ve gider alır. O yüzden öneriye ihtiyaç duyuluyorsa giriş seviyesi ya da orta seviye ekipmanlarla kayıt yapmak daha mantıklı geliyor bana. Kayıt yapa yapa zaten ihtiyaçlar daha net anlaşılır. O ihtiyacı karşılayacak ekipmanları tanıyacak teknik bilgiye de ulaşılır. Yani direkt öneri ile yüksek miktarlarda para harcamak yerine az harcayıp pişmeyi tavsiye ederim.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam daha ucuz olsun peki, direkt bir öneriniz var mı tanımlanan mikrofon olarak?

  • *Meteora* kullanıcısına yanıt

    Stüdyo gibi sessiz bir ortamda kayıt yapılacaksa condenser mikrofonlar çok hassas oluyor. Herhangi bir tane bilindik marka (Audio-Technica, Shure, vs.) iş görür. Ama sahne gibi gürültülü bir ortamdaysa dış sesleri daha az algılayan dinamik mikrofon gerekir.


    Bilgisayara bağlantı noktasında karmaşa istenmiyorsa, direkt USB baglantili bir mikrofon daha rahat olur. Ama stüdyo tarzı ses kartı varsa da XLR bağlantılı almak lazım. PC için USB bağlantılı mikrofonlarda Blue Yeti meşhur baya. 2500 dolar değil ama TL civarlarında fiyat olarak. Ben evde onun da yarı fiyatına bir mikrofon kullanıyorum Marantz marka, yine iş görüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.