Şimdi Ara

Pil punta makinesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar geçenlerde 18650lere lehimle bağlantı yapayım dedim açıkcası biraz zorlandım sonra dedim ki bi tane ucuz yollu punta cihazı alayım. Merak ettiğim şey acaba forumda görseldeki gibi punta devresi kullanan var mı ? Eğer varsa bu devre kartını akü olmadan sadece 12adet 18650 bağlı 40A lık bir bms devresiyle çalıştırabilirmiyim ? youtubede ki videoların bir çoğunda güç kaynağını göstermemişler gösterenlerde genelde araç veya bisiklet aküsü kullanmış, devreyi satan satıcı ise 90A ile 150A arası değer yazmış. yani merak ettiğim kısım 3x4 adet seri bağlı 18650 pillerden 40A bms kartıyla bir güç kaynağı yapsam görseldeki punta devresini çalıştırabilirmiyim. eğer fikri bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.


    Keyifli forumlar


    Pil punta makinesi hakkında







  • 18650 pillerle çalışabilir,ancak BMS olunca akım keser.Yani direk bağlaman lazım.Ki pillerin de SanyoRX,Molicellp26,LG-MJ1 vb. olması gerekir.Bunların da fiyatı 4 haneli tutar.Sen hiç uğraşma,o devre ile aynı fiyata bir akü al sadece.Şöyle bağlantı yap,uzunca süre kullan ;


    Vertigo RCyoutube
    Bu punta makinasını yapmak için sadece 12v kuru akü ve motosiklet marş rölesi yeterlidir.Trafo,kondansatör vb.malzemelere gerek yoktur.Videonun ilk 2 dakikası yapım aşamasıdır.Sonrası test ve puntalama bölümüdür.Malzemeler şunlardır ; 1- Kuru akü en az 9AH olmalıdır.10AH veya 12AH de olabilir.Ancak daha yüksek amperli aküler veya araba aküleri pile zarar verebilir.Pil başlığını delebilir.İdeal olan 9AH dir. 2- Marş rölesi klasik scooter içindir.Ben sanayiden almıştım.Herhangi bir motosiklet tamircisinde bulunabilir.Kullandığımın aynısı şurada vardır ; https://www.n11.com/arama?q=mar%C5%9F+r%C3%B6lesi 3- Kablo en az 2.5mm olmalıdır.Tesisat kablosu diye geçer.Elektrikçilerde bulunabilir. 4- Akü kutup başı iki çeşittir.Elektronikçilerde bulunur.6v aküler için olanı incedir,buna dikkat edin.Alırken 12v kuru akü için olduğunu belirtin. 5- Kullanılan şerit 0.15mm nikel şerittir.En ideali budur.Genişlik 5mm veya 8mm olabilir. It must be a 9ah or 12ah lead-acid battery.I don't recommended car battery or high amps battery.It may destroy the cell head.For relay, search on aliexpress this ; ''12v solenoid relay starter'' Song Info Track: Brooklyn and the Bridge | Artist: Nico Staf Music provided by NCALIB - Free Music from Youtube Audio Library Watch : https://www.youtube.com/watch?v=y04NnfRXnDc
    https://www.youtube.com/watch?v=-2Rc1_1oGHo
  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    o zaman akü yapma planı yalan oldu, peki şuan ikinci el çıkma akülerin fiyatı nedir ki ? valla az önce şöyle bi bakıyım dedim 7 den 70 e fiyat yazan var sıfır fiyatına akü satan var, ne pahalı ne ucuz beynim tam olarak ayırt edemiyor. ikinci el akü alsam bu akünün sağlam olup olmadığıda ayrı bir olay. Bence punta sevdasından vazgeçip lehimle pilleri bağlamaya devam edicem gibi.

  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    Oto aküsü kilo işisatılıyor performansı gittiğinde ama punta işi basit kalacaktır. Hem de alırken hurda fiyatı civarında satarken de öyle olur. Kilosu 15TL gibiydi herhalde. Oto akücülerden yardımcı olan olur belki. Tabii 20kga yakın ağırlığı düşünülürse yine 200-300 e varabilir fiyat. Maksat alış-satış fiyat farkı az.


    Bu arada 6volt ışıldak aküsü de iş görebilir. Daha ucuz.

  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    Anladım.Sanırsam pillere direk lehim yapmaya çalışıyorsunuz.İnce bir zımpara ile hafif aşındırınca lehimin kolayca tutması lazım aslında.Neyse ; punta işine tekrar niyet edersen,tavsiyem ; yeni akü almandır.2021 veya 2022 üretimi olmalı.Eski akülerle bu sistem çalışmaz maalesef.Eyw.

  • hurdacıdaki aküyü test etme şansım olsaydı eğer olabilirdi alcağım akünün bitik çıkma ihtimalide var


    @Amphitritel evet direk pillere nikel şeritle lehim yapıyorum, lehimleri tutturmada sıkıntı yok zımpara ile tutuyo zaten punta makinesi bakma sebebim geçen laptop bataryasından çıkma bi 18650e lehimlerken pili biraz fazla ısıttım herhalde, elektrolit aktı pilden. havya pilleri aşırı ısıtıyo ısıda 18650lerin azılı düşmanı. o yüzden punta makinesi bakam dedim sonra baktım ki makineler aşırı pahalı punta devresi buldum görseldeki devrede dc gerilimle çalışmıyor akü gerekli onada. AC/DC ile çalışan bi devre olsa tadından yenmez. Ayda yılda bir pil puntalayan biriyim o yüzden kendime masraf etmek istemiyorum.


    Yanıt için teşekkürler.

  • tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt

    Oto akücüleri kast ettim. Müşterinin getirdiği eski aküyü test ediyorlar müşteriye vermek istemediklerini hurdaya ayırıyorlar. Araca performansı yetmiyor ya da kapasitesi azaldığından müşteri soğuyor aküsünden ve testsiz bırakıyor akücüye. Bu aküleri hurda fiyatına verebilirler ama tabii hurda ağzı yapıp da o biçim fiyat da isteyebilirler. yardımcı olabilir bi yerden almak lazım.


    Tabanca lehimden bozma bi punta vb olsa gerek bi yerlerde ya da tabanca lehim modiifiye etmek düşünülebilir. İnvertersi bi ekleme ile güç anlık arttırılabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.