Şimdi Ara

Tuya uyumlu kombi devresi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar tuya uyumlu sıcaklık nem ölçer aldım ancak kombiye de bunun verdiği sicakliga göre on of yapacak bir röle lazım AliExpress de link verebilecek varmı onu da alıp bağlayalım

    Saygılarımla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba hocam, uzun süre geçmiş çözüm bulmuş olabilirsiniz ama ben de tecrübemi paylaşayım dedim.

    Bende sonoff marka 220v akıllı röle var. Bildiğimiz 220v kablo bağlıyorsunuz, hazır prizi yok. Ben bunu kombi için kullanıyorum. Tabi 220v hattını değil.

    Role üzerinde 5v alıp da 220v yi açıp kapattığı ayakları kullanmak için roleyi yerinden söktüm. Karttan gelen 5v yi röle ayaklarına verdim. 220v için kullandığı ayakları ile kombi termostatını kontrol için bağladım. Kombi anakartında hazır bir köprü var. Standart olarak iki köprü arası kablo bağlıdır ve kombi üzerinden aç kapa yaparsınız. O kabloyu kaldırınca ise petek ısıtma çalışmaz. İki girişten aldığım kabloyu rolenin 220v önceden bağlı olan ama benim söküp dışarı aldığım röleye bağladım. Böylece telefodan aç dediğim zaten 5v hattı roleye gelip roleyi açıyor, röle gelip giden termostat hattı da birleşip kombinin petekleri ısıtmasına müsade ediyor.

    Kabaca 220v için kullanılan röleyi kombi termostat girişini aç kapa yapmak için kullandım.

    TUYA destekli bir röle olduktan sonra neredeyse her kombide olan bu termostat girişini kullanabilirsin. TUYA nın da rol ayarlama özelliği var ise ki ben kullanmadığımdan bilmiyorum, belirli derecede açma belirli derecede kapama yaptırabilirsin.

    Ben kışın sadece sabah 8 de kapansın akşam 5te açılsın diye ayarladım. Sorunsuz kullanıyorum.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.