Şimdi Ara

İşlemci değişimi sonrası PC açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selamlar, 2 gündür uğraştığım konunun uzerine sizden yardim istiyorum. Neredeyse olabilecek her sorunu test ettim bulamiyorum.


    Öncelikle sistem ozelliklerim:

    Ryzen 1600

    msi b350m gaming pro

    zotac 3060ti

    2x8 corsair vengeance 3000mhz ram

    250gb samsung evo 850 ssd

    1tb samsung 970 pro m2 nvme

    1tb wd blue

    550w dark psu


    Soruna gelirsek ben islemci upgradelemek icin ryzen 3600 satin aldim. İlk geldiginde sisteme taktim ve acilmayinca bios updateledim. Siteden beta olmayan son surume (7a39v2l) guncelledim biosu fakat taktigimda yine pc acilmiyordu. Bios pil cikarttim cmos resetledim fakat yine de gelmedi ekran. Aldigim yere yolladım, degisim yapip yenisini yolladilar.


    Bu arada bu adimlarda kendi ryzen 1600ümü takinca sistem calisiyordu.

    Sonrasinda araştırmalarım sonucu ryzen3600un sadece beta olan son bios sürümünde çalıştığını öğrendim, gelince yeni gelen islemciyi takmadan biosu yukselttim son surume fakat taktigimda yine açılmadı pc. Genelde anakart splashscreende donuyor ve ilerlemiyordu. Bir tavsiye uzerine eski islemcimi takip 3 4 bios geriye giderej sirasiyla bios yukselttim. Ryzen 1600 takili iken sikintisiz sirayla butun bioslari guncelledi, sadece son beta bios surumunde biraz acilirken bekledi 2 3 dakika sonra splash gecip yine pc acildi. Ardindan ryzen 3600ü taktim ve test edecegim icin macunlu olan kendi fani yerine ryzen1600ün faniyla macunsuz taktim ve pc r3600 ile de acilmis oldu. Ardindan macunlu kendi fanini takip pcyi yeniden açtığımda ekran gelmemeye başladı.


    Velhasil islemci degistirince siyah ekranda fTPM resetlensin mi vs diye sordu, bios setup mu default values ile mi devam etsin soruldu, ftpm icin iki secenegi de denedim biosu da default ile devam et dedigim halde acilmadi pc. Şuan biosa da erisemiyorum ryzen 3600 takiliyken. Ezdebug ledlerine baktigimda vga isigi yaniyor işin garibi. Ekran kartini da sokup taktim, tekrar cmos resetleri de attim, ramleri tek tek farkli slotlarda da denedim, butun usbleri cikarip da acmayi da denedim fakat bi turlu cozemedim problemi.


    Bu konuda yardimci olabilecek var mi? Nasil acabilirim pcyi motherboard splash dahi gelmiyor vga isigi yaniyorken.


    Simdiden tesekkur ederim..








  • bios chipi bozulmuş olabilir

  • en kötü b450 serisi bir anakrt alıp problemi kökten çözün , çıkan işlemci ve anakrtı satar masrafı çıkartırsınız

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.