Şimdi Ara

Arabamı köpek ısırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanlara saldırmalarını felan geçti artık araçlara fln saldırıyor bunlar, silahım evdeydi şart olsun orada vururdum bunlar safi zarar normal yolda giderken şehrin içinde karsıma cıktı yol vermiyordu sonrada aracın ustune kosup ısırdı durduk yere gazlamasam parçalayacaktı


    bu tampon macunla felan çözülür mü kasko halleder mi ?

    Mini onarım hakkının tamamı kullanılarak yapılıcakmıs servisten randevu aldım plastik düzeltme felan yapılıcakmıs

    Arabamı  köpek ısırdı
    Arabamı  köpek ısırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 7 Nisan 2022; 14:25:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • tampona bunu yapabilen bir köpeğin insana neler yapabileceğini sen düşün. belediye görevini yapmıyorsa ve o köpek bu tür şeyleri alışkanlık haline getirmişse pek de bir yol kalmıyor. burada konu araç değil bir insana minik bir çocuğa da saldırabilirdi, şayet ölümle de sonuçlanabilirdi. üzgünüm.

    kardeş umarım coluguna cocuguna veya sana köpek saldırmaz da o an keşke silahım olsaydı da kendimi, yakınlarımı savunsaydım demezsin. gerçi sizin gibiler köpek saldırsa köpeğe "dur polis cagırcam" falan der. biz de hayvan seviyoruz da kendi canımızı malımızı korumak ayrı hayvan sevmek ayrı. hayvan zarar vermeye başlamışsa orada o hayvana sevgi biter. gereği yapılır

    2004 yılında çıkarılan 5199 sayılı hayvanları koruma yasası aslında batılı örneklerinden kopya edilmiş uygulanırsa etkin olacak bir yasaydı. Batıda yaygın olarak uygulanan TNR yöntemini benimsiyordu. Öte yandan yasanın çok bariz bir yanlışı vardı. Neredeyse sokak hayvanları ile ilgili tüm sorumluluğu belediyelere yüklüyordu. Belediyelerin hepsine barınak açma zorunluluğu getiriyordu, yakalama, kısırlaştırma, aşılama, rehabilitasyon yükü hep belediyelerin üzerindeydi. Oysa belediyelerin bu işin altından kalkacak bütçesi yoktu. Motivasyonu da yoktu. Nitekim yasa çıkalı 18 yıl olmuş, 18 yılda 1300 belediyeden sadece 200 tanesi barınak açmış, çoğu da feci durumda.


    İlk yıllar göstermelik olarak bazı sokak köpekleri yakalandı, kısırlaştırıldı, aşılandı, kulağına küpe takılıp yasanın öngördüğü şekilde alındığı yere bırakıldı.


    Ama sonra belediyeler bu işi layıkıyla yapabilmek için yeterli bütçenin kendilerinde olmadığını fark ettiler ve salıverdiler. Devlet de her zamanki gibi belediyeleri denetlemedi.


    Oysa çözüm için ilk adım atılmış, kapsamlı bir yasa çıkarılmıştı ama bu da Türk işine dönmekte gecikmedi. Sorun yasa eksikliği değildi, sorun Türk zihniyeti ve denetim eksikliğiydi.


    Devlet belediyelere bütçe vermedi, devlet belediyeleri denetlemedi. Belediyeler de bu işin ucunu bıraktı, sokak hayvanlarıyla ilgilenmez oldu ve hayvanlar giderek çoğaldı.


    Bir köpeğin sokakta ortalama ömrü 3 yıldır. Bugün bir seferberlik ilan edip tüm dişi köpekleri kısırlaştırsanız, bu sorun 3 yılda medeni bir şekilde kendiliğinden çözülürdü. Ama gerek hükümet, gerek belediyeler sanki sorunun daha da büyümesini bekliyorlar.


    Bu yıl (2021) dünyada ABD'den sonra en çok yardım yapan ülke olmuşuz. Kriz zamanı onca cari açık varken 8 milyar dolar çeşitli ülkelere yardım etmişiz. Şu 8 milyar doların 100'de 1'i sokak hayvanı sorununa harcansa, sorun büyük ölçüde çözülürdü. Devletteki israf had safhada, vergilerimiz hayasızca çarçur ediliyor kimse umursamıyor ama köpek sorununu çözmek için bütçeden para ayrılsın desen bir çok insan olmaz diyor.

    Hem sorundan şikayet edip hem de bu iş için kaynak ayrılmasına karşı çıkmak büyük bir tutarsızlık.

    Bir araba için bir canlı.


    O canlı dediğin şeyin faydasından daha çok zararı var.


    Ayrıca o canlıdan milyarlarca var.


    Fakat o arabayı alabilmek için senelerce kredi ödüyor, milletin ağız kokusunu çekiyor, kendini parçalıyorsun.


    EVET ARABA, MOTOSİKLET, İNSAN İTTEN DAHA DEĞERLİ.


    Ayrıca, Megane 4 olsa bunlar olmazdı dimi hocam?

  • "silahım evdeydi şart olsun orada vururdum "
    Bir araba için bir cana kıymak kolay mı öyle. Hiç yakışık olmayan sözler bunlar. Sizi kınıyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    tampona bunu yapabilen bir köpeğin insana neler yapabileceğini sen düşün. belediye görevini yapmıyorsa ve o köpek bu tür şeyleri alışkanlık haline getirmişse pek de bir yol kalmıyor. burada konu araç değil bir insana minik bir çocuğa da saldırabilirdi, şayet ölümle de sonuçlanabilirdi. üzgünüm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • "Arabaniz cebinde 1 avuç mama taşisaydi"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Boşa hayvanseverlik kasmaya gerek yok. Sizin adınıza üzüldüm sonuna kadar haklısınız hocam. Köpeklerde insanlar gibi malesef hepsi birbirinden farklı ve ne yapacaklarını nasıl davranacaklarını anlayamıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamponların üretiminde kemik ile ilgili şeyler kullanıldığını duymuştum. Bu sebeple köpekler saldırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun istiyor abisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Arabamı  köpek ısırdı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulan nasıl ısırmış yuh... geçen benim arabaya da koştu iki tane köpek. arabanın önünden de çekilmiyorlar. başıboş köpek olayı mutlaka çözülmeli. Devleti yönetenler garantili proje verme peşinde. Ekonomi, enflasyon, mülteci durumları, çocuklar köpeklerden kaçıp arabaların altında eziliyor gibi konular onlar için hiç önemli değil. onlar için önemli tek birşey var onu da zaten herkes biliyor... oyunuzu ona göre kullanın...

  • malıma zarar verenın canını alırım bu hangı ırk oldugu fark etmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpek değil canavar.

  • Du Hast D kullanıcısına yanıt

    aç olduğu içinmi saldırdı.?

  • Ne geniş çenesi varmış it oğlu itin =)

    İki çizik arası 10 cm.den büyük

  • köpekler ciddi problem olmaya başladı , acilen toplatılıp barınaklara alınması ve sokaklarda dolaşmalarının önüne geçilmesi gerekiyor.

  • Gecmis olsun hocam. Birileri su sorunu cozsun artik lutfen. Arabasiz sokaga cikamaz hale geldik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Bunu bir insan yapsa cezasını çekerdi değil mi? O halde bunu yapan canlının da anlayacağı şekilde bir yaptırımla karlılaşması gerek. Sokaklarda başıboş halde gezmelerini yanlış buluyorum ama böyle olacaksa bile bu işe bir düzenleme getirilmesi gerekir. İnsanlar gibi değer veriyorsak insanlar gibi hak ve sorumlulukları da olmalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buda benden olsun, Peugeot 3008. Yazın Balıkesir Altınoluk taraflarında köpek sürüsü ile karşılaşmıştım 20 köpek vardır en az hepsi birden etrafımı sardı. Önümden geçen arabaya sadece yükseldiler fakat sıra bana gelince hepsi birden benim arabaya saldırdı. Neden önümdekine sadece hırlayıp benim üstüme çullandılar hayret ediyorum.


    Arabamı  köpek ısırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 8 Nisan 2022; 16:15:48 >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt

    oturt karşına konuş bence ikna edebilirsin.


    bu ülkenin yarısı insan yerine koyduğumuz psikopatlardan oluşuyor

  • Benim leona da saldırmıstı garezi var heralda leonlara :D basit bir işlemle hallederler metal kısıma gelmemıs tampon sorun olmaz.

  • Aracınız bir yanlış yapmıştır kesin, yoksa köpek saldırmaz durduk yerde, sinirlendirmiştir bir şekilde, artık taş mı attı ne yaptıysa Arabamı  köpek ısırdı 


    Şaka bi yana, benim de anlamadığım, arabaya niye saldırıp sağı solunu koparmaya çalışıyorlar, ilginç. Daha önceden pek böyle bir köpek davranışı görmemiştim, ne istiyorlar acaba :)


    Bu arada sokak köpeği mevzusu gerçekten tehlikeli olmaya başladı, her anlamda. Bazıları bunu anlamak istemese de maalesef böyle bir gerçeğimiz var.


    Geçenlerde bir video vardı, ABD'de kızın biri tasmayı çözmüş, evin girişinde takılıyorlar arkadaşlarla sohbet falan. O arada motosikletli bir abimiz geçiyor ve köpek birden havlayarak motora koşuyor, çarpışıyorlar, tabi adam yapışıyor yere. Köpek de muhtemelen yaralanmıştır. Adam da ciddi bir düşüş yaşıyor, bi süre yerden kalkamıyor falan filan...


    Altta yorumlar vardı, "kız bitti", "tasmayı niye çözersin ki", "sorumluluğunu iyi alman gerekiyordu" vesaire gibisinden. Tasmalı köpekle bile durum bu. Kimse motorcuya "ama sen de bilmemne yapmasaydın" demiyor bahane olarak kısaca.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.