Şimdi Ara

lütfen yardım!!! home office çalışıyorum. Forticlint vpn sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  üzülerek yazıyorum, evden homeoffice olarak çalışıyorum ve şirket kuralı gereği  FORTİ CLİNT VPN kullanıyoruz. Malesef ki bu vpn ve millenicom yüzünden şirket pc den randımanlı bir şekilde interneti kullanamıyorum ve şirketle sürekli sorun yaşıyorum. wifi de hiç bir sorun yok telefonumdan giriyorum sadece kendime ait pc yok.

     interneti kablolu kullanıyorum, şirketin masa üstü pcde sürekli internet kesiliyor. Defalarca mhyi aradım sorun kısa süreli çözüldü her defasında. Ve artık şirketle sürekli tartışmalar ve maaşımdan kesintiler olduğu için bundan artık sıkıldım. Süperonline veya başka iss ye geçme kararı aldım gibi. son kez buradan yazmak ve belki bir çaresi olabilir diye düşünerek size danışmak istiyorum. Bu sorunun bir çözümü var mıdır. yoksa eğer hangi iss geçmeliyim.  50 mbps vdsl abonesiyim  modem ise tplink vr300. sizce ne yapmalıyım. kısaca çalışma şekli ve yaşadığım sorun şu şekilde. pcden vpn aktif olduğunda internet gelmesi gerekiyor. vpn deaktif olursa internet pcde kesiliyor. FORTİCLİNT VPN. sorun ise ; seste kesintiler ve vpn bağlantısı kopmadan internetin gitmesi. internete girememe sorunu yaşıyorum. müşteri temsilciliğinde çalışıyorum. yardımınızı rica ederim şimdiden teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • sorun zaten büyük ihtimalle superonline altyapısından kaynaklanıyor, vpn kullanmanız şart ise asla önermem. vpn bağlantınızı obfuscate etmek(gizlemek) mümkün olsa da oldukça efor gerektirebilir. hangi altyapılara sahipsiniz bilemiyorum ama SOL veya SOL altyapısı kullanan ISS’lerden uzak durmanız sinir sisteminiz için faydalı olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sol altyapısı vpn düşmanı türk telekom veya türknet geçmeniz sinirleriniz açısından daha sağlıklı olur

  • Türkcell süperonline fiber kullanıyorum türknette , türk telekom'da kullandım hepsinde engelleme var.


    Türk telekom ve türknette girebildiğim vpn'ye Türkcell'de de girebiliyorum.


    @yukselg10 Altyapınız fiber mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 9 Nisan 2022; 13:24:14 >
  • Netspeed önerebilirim bende home office çalışıyorum netspeed stabil bir internet veriyor İstanbul’da

  • VPN bağlantısı IPSec protokolü mü kullanıyor? Bunun yerine SSL protokolü kullanmak mümkün değil mi? Millenicom ipsec'i engelliyor muhtemelen ama SSL'i engelleyemez. İş yerindeki VPN sunucunun SSL protokolünü kullanması mümkün değil mi? Veya ipsec tünelinin bir ssl tünelinden geçirilmesi mümkün değil mi? İşyerinin IT departmanı veya bu VPN sunucuyu konfigüre eden birileri filan yok mu konuşabileceğiniz?


    Veya taahhütsüzseniz firmanızı değiştirin. Geçeceğiniz firmaya da önceden ipsec vpn trafiğine engelleme yapıp yapmadıklarını sormak gerek. (Türkiye'de ağ tarafsızlığı olsaydı bu saçmalıklar olmayacaktı.) Ben xdsl kullanmıyorum ama kullananlar ipsec vpn bağlantısı testi yapıp sonucu ve hizmet aldıkları firmayı yazarlarsa size faydaları olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 9 Nisan 2022; 14:58:50 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt

    altyapıda fiber yok. sadece telekom vdsl altyapısı var . telekom veya telekom altyapısını kiralayan firmalara abone olabiliyorum.. valla ne yapacağımı şaşırdım. ne yapmam gerekiyor onuda bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukselg10 Y kullanıcısına yanıt

    Türknet'e geçebilirsin.

  • bparker B kullanıcısına yanıt

    türknete abone olsam engelleme olacak mı birde bu müşteri temsilcisi olmaması büyük sorun. ne önerirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukselg10 Y kullanıcısına yanıt
    Şahsen ben Turk Telekom ile herhangi bir vpn kısıtlaması yaşamıyorum, Turknet ile de sıkıntı olmayacağını düşünüyorum. İkinci hattım SOL ve çoğu vpn protokolünü direkt engelliyor maalesef. Bu bölgeden bölgeye değişiyor olabilir yerel cihazlardan dolayı ama TTNet iyi bir seçenek olabilir sizin için (müşteri temsilcisi konusunda da problem yaşamazsınız)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yukselg10 Y kullanıcısına yanıt

    Size bir firma öneremem ama Comnet'in sitesinde Sıkça Sorulan Sorular kısımında şöyle bir ifade var:

    lütfen yardım!!! home office çalışıyorum. Forticlint vpn sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 10 Nisan 2022; 20:49:19 >
  • ipsec için 2 sideda da router olmalı ve gerekli konfigürasyonlar yapılmalı

    bu tarz hizmet veren firewalllarda gömülü gelen vpn servisleri ssl oluyor


    @yukselg10 eğer taahhütünüz var ise ki superonlineda öyle oluyor başka bir sağlayıcıdan hizmet almak cep yakabilir. şirketinizdeki network birimi görüşüp sabit ip alırsanız kullandığınız hizmetlere nat yapıp yapamayacaklarını sorabilirsiniz yapılırsa vpn e gerek kalmaz, yeni bir internet bağlantısı yapmaktan daha az maliyetli olur denemek de fayda var

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.